Kestävän kehityksen perjantai 16.2. Vene 18 Båt -messuilla

Ajankohtaista

Puhdas Itämeri -kahvila venemessut 2018Vesistöjen puhtaus ja uudet innovaatiot puhtauden edistämiseksi ovat esillä Vene 18 Båt -messuilla perjantaina 16.2. Purjehdussatamassa. Uuden ohjelmakokonaisuuden kautta venemessut tahtoo tuoda esille Itämeren ja muiden vesistöjen surkeaa tilaa ja tekoja, joilla niiden tilaa voidaan parantaa.

Sinilevälautat Itämeren alueella ovat olleet konkreettisin hälytysmerkki siitä, että toimet vesistöjen suojelemiseksi on aloitettava. Itämeri ei ole ainut alue maailmalla, joka on ajautunut kriittiseen tilaan, vaan saasteet ja jätteet uhkaavat kaikkia maailman vesistöjä. Veneilijät ovat parhaita puhtauden lähettiläitä ja valvojia, sillä he haluavat nauttia tulevaisuudessakin puhtaasta luonnosta. 

Kestävän kehityksen perjantai 16.2. klo 15-19 kerää Purjehdussatamaan venemessuille loistavia esiintyjiä puhumaan paremman ja puhtaamman tulevaisuuden puolesta. 

klo 15.00 Elämän on tarkoitus ylläpitää elämää, Panu Villanen
Näkökulmia siihen, mitä voisimme tehdä toisin. Miten voimme omalta osaltamme edistää vesistön hyvinvointia, vähentää kemikalisoitumista ja edesauttaa myös omaa hyvinvointiamme ollessamme vesillä.

klo 16.00 Kestävän kehityksen perjantai -avaus

klo 16.30 Wärtsilä ja Seabin Project -yhteistyö: Taistelu valtamerten muovijätettä vastaan – uiva meriroskis Seabin.

klo 17.00 Ålandsbankenin Itämeriprojektin voittajien julkistaminen, Anne-Maria Salonius, johtaja Ålandsbanken Suomi

klo 17.30 Puhtaamman saariston puolesta vuodesta 1969, Pidä Saaristo Siistinä, Aija Kaski

klo 18.00 Menneitä sää- ja merihavaintoja, omia kansalaishavaintoja, Ilmatieteen laitos, Pauli Jokinen

”Vene 18 Båt -messuilla vierailee paljon veneilijöitä kaikista Pohjoismaista. Venemessut on paras kanava vaikuttaa käyttäytymiseen puhtaiden vesistöjen puolesta niin veneilijöiden kuin veneteollisuudenkin keskuudessa. Tämän vuoksi olemme nostaneet nyt aiheen esille omana kokonaisuutenaan venemessuille. Tämä on ensimmäinen kerta, mutta ohjelmakokonaisuus saa aivan varmasti jatkoa myös ensi vuonna”, kertoo tapahtumasta vastaava Niko Kantola Messukeskuksesta. ”Tulevaisuudessa teema saattaa laajeta niin, että kestävää kehitystä tukeville yrityksille, tuotteille, innovaatioille sekä keksijöille varataan oma alue venemessuille.” 

Vene 18 Båt -messujen Purjehdussataman tuottaja Samuli Leisti kehittää kestävän kehityksen ympärillä olevaa toimintaa yhdessä Messukeskuksen kanssa. Leisti on suomalainen ammattipurjehtija, joka kilpailee ympäri maailmaa ja näkee maapallon hyvinvoinnin laajasti.

”Meille purjehtijoille kuten myös kaikille veneilijöille tämä on aihe, jota emme yksinkertaisesti voi sivuuttaa. Meidän vastuullinen toimintamme ja esimerkkinä toimimisemme on keino, jolla opetamme lapsemme käyttäytymään entistä vastuullisemmin. Venemessut on luontainen paikka viestiä keinoista ja tavoista, joilla parannamme omalla käytöksellämme tulevaisuutta ja pystymme takaamaan kauniin ja puhtaan luonnon ikäpolviksi eteenpäin”, tiivistää Leisti.

Puhdas Itämeri –kahvilassa Itämeri-klinikka lauantaina 17.2. klo 14-16.

 
Kesä on Messukeskuksessa vielä loppuviikon

Venemessut on avoinna vielä avoinna ke-pe 14. – 16.2. klo 11-19 ja viikonloppuna la-su 17. – 18.2. klo 10-18. Pääsyliput ovelta 19 e/12 e. 
Vene 18 Båt -messut mukana tukemassa Itämeren suojelua www.puhdasitameri.fi #puhdasitameri