Busterin kalastusveneet saa nyt myös tehdastilauksena

Ajankohtaista

Aiemmin vain jälkiasennustarvikkeina myydyt Busterin heittokalastuveneen varustesarjat saa nyt myös tehdastilauksena. Valmiiksi Ähtärin maineikkaalla alumiinivenetehtaalla asennetut heittotasot ja vapalaatikot saa nyt uusiin 2024-vuosimallin Buster S, Buster M, Buster XL ja Buster XXL -veneisiin.

Kalastusvarustesarjalla Busterista saadaan kunkin kalastajan tarpeisiin sopiva alus menettämättä veneen muita ominaisuuksia. Mallista riippuen heittokalastusvarustukseen kuuluu heittotaso keulaan, vapalaatikko, takakannen kuomukotelon tilalle asennettava tasoluukku ja taittuva takapenkin selkänoja.

Heittokalastusvarustus on saatavana edelleen myös jälkiasennettavana. Busterin omat heittokalastusvarusteet sopivat Buster S -malleihin vuodesta 2017 alkaen ja Buster M -malleihin vuodesta 2018 alkaen sekä Buster XL ja Buster XXL -malleihin alkaen vuosimallista 2020. Varusteet voidaan myös irrottaa veneen käyttötarkoituksen muuttuessa.

Keulamoottoriteline ei kuulu tehdasasenteiseen pakettiin, vaan se on tilattava ja asennettava erikseen.

Pienet kalastusveneet: Buster S ja Buster M

Buster M ja S -veneiden kalastusvarustepakettiin kuuluu vapalaatikko, heittotaso ja heittotasolle kiinnitettävä kalastusistuin. Varustepaketin osat voi hankkia myös erikseen ja varusteet voidaan irrottaa veneen käyttötarkoituksen muuttuessa.

Buster M1 heittokalastusvarustus

Kalastusvarustuksella Busterin etupenkki laajennetaan reilun kokoiseksi heittotasoksi. Se tarjoaa kalastajille korotetun turkin, joka parantaa näkyvyyttä ja helpottaa vapakalastusta. Heittotason alla on runsaasti säilytystilaa retkitarvikkeille ja kalastusvarusteille, jolloin tavarat saadaan pois kalastajien tieltä. Säilytystilat avautuvat kahden heittotason takareunaan sijoitetun suuren kannen kautta.

Toinen, hieman pienempi heittotaso muodostuu irrottamalla takapenkin kuomukotelo–selkänoja. Tällöin takapenkistä ja uimatasoista muodostuu samassa tasossa oleva heittopaikka.

Veneiden vasemmalle laidalle kiinnitetään pitkä vapalaatikko, johon mahtuu keloineen 5–6 settiä hauenkalastajien yleisesti käyttämiä 8,5 jalan vapoja. Kaksipulpettiseen Buster M2 -versioon pitkä vapalaatikko ei mahdu, ja vasemman pulpetin eteen sijoitettu lyhyt vapalaatikko jää myös pois (normaalisti vakiovaruste).

Kevyesti käsiteltävä, 4,43 metriä pitkä Buster S painaa kalastusvarusteineen ja Yamaha F30BETL -perämoottorilla varustettuna vain reilut 400 kg. Buster S:stä on saatavilla kolme eri versiota: peräpenkiltä ajettava moottorin kahvasta ohjattava S, sivupulpetilla varustettu S1 ja kaksipulpettinen uutuusmalli Buster S2 sekä keskipulpettiversio Scc.

Neljännen sukupolven Buster M on 4,86 metriä pitkä viiden hengen alumiinivene. Kalastusvarustellun veneen kokonaispaino jää moottoreineen reiluun 500 kiloon, joten se on helposti liikuteltavissa jarruttomalla trailerilla.

Isot kalastusveneet: Buster XL ja Buster XXL

Buster XL heittotaso ja säilytystilat veneen takaosassa

Buster XL ja Buster XXL ovat selvästi suurempia, jopa seitsemälle hengelle sopivia yli kuuden metrin pituisia alumiiniveneitä. Keula muuttuu heittokalastajan työasemaksi, kun vene varustellaan keulaosan sivuille sijoitettavilla vapalaatikoilla ja niiden väliin tulevalla heittotasolla. Tason alla jää reilun kokoinen säilytystila ja keulaosassa molemmin puolin on vapalaatikot.

Takapenkistä ja uimatasoista muodostuu veneen toinen heittotaso, kun takapenkin selkänoja korvataan tasaisella kansiluukulla ja takapenkki peitetään liukuestekuvioidulla alumiinitasolla. Sen voi siirtymien ajaksi nostaa pystyyn selkänojaksi, jolloin takapenkille istuu rennosti jopa neljä henkeä ja selkänoja vaimentaa samalla moottorin ääntä. Taittuvan selkänojan ansiosta vene on myös helppo muuttaa käden käänteessä perheveneestä heittokalastusveneeksi ja taas takaisin retki- tai yhteysvenekäyttöön. Takaosan heittotasolla on pituutta 1,6 metriä ja luukun alle jää 1,6 metriä leveä säilytystila.

Buster XL heittokalastusvarustus takaosan kippaava selkänoja

Aktiiviharrastajien ja ammattikalastajien vaihtoehto veneen keskelle sijoitettava pitkä vapalaatikko, joka ulottuu pulpettien väliin ja aina kuljettajan ja kartturin penkkien tasalle saakka. Sen sisälle mahtuu seitsemän 8 jalan (noin 2,4 m) vapaa. Suuren vapalaatikon mukana vaihtuvat myös veneen konsolien alempi väliovi sekä säilytystilojen ovet.