Kalastus ja vesiaktiviteetit venemessujen Uusi Aalto -alueella

Ajankohtaista

Vene 19 Båt -messut kokoaa 8. – 17.2.2019 Messukeskukseen Helsinkiin veneiden lisäksi kalastukseen ja muihin vesiaktiviteetteihin liittyvää toimintaa. Uusi Aalto -alueen isolla altaalla, sukellusaltaalla, sup-altaalla ja Rapala Kalatakuu Jättiakvaariolla on tarjolla ohjelmaa ja entistä enemmän lajikokeiluja sekä kursseja, joihin kävijät voivat osallistua. 

Kalastus ja vesiaktiviteetit venemessujen Uusi Aalto -alueella

Uusi Aalto -alueella pääsee kokeilemaan mm. wakeboardingia, suppailua, melontaa, kalastusta ja laitesukellusta. Nyt ensimmäistä kertaa vesiurheilukeskus Laguuni järjestää messuilla kävijöille veloituksettomia melonta- ja wakeboardkursseja. Messuilla voi myös kokeilla laitesukellusta ammattilaisten opastuksella. Uutena lajina esitellään mm. Swimrun eli uintijuoksu.

Uusi Aalto -alueen jättiallas luo puitteet näyttäville demoiluille ja ohjelmanumeroille. Altaan pituus on 40 metriä, leveys 15 metriä ja veden syvyys jopa 90 cm. Rapala Kalatakuu Jättiakvaariossa on yli 22 000 litraa vettä ja siellä ui oikeita kaloja. Sukellusallas on 1,2 metriä syvä. Lisäksi Uusi Aalto -alueella on erityisesti SUP -lautojen kokeiluun tarkoitettu matalavetinen allas. 

Uusi Aalto -alueen ohjelma-aikataulu julkaistaan tammikuun aikana.

Kalastusoppaat tutuiksi, minglausta messuilla

Rapala Kalatakuu Jättiakvaariolla kalastusoppaat antavat vinkkejä kalastukseen ja esittelevät erilaisia kalastuslajeja. Vene 19 Båt -messuilla kalastusoppaita voi tavata nyt ensimmäistä kertaa myös PRO Loungessa, joka toimii kalastavan kansan kohtaamispaikkana ja rentona hengailutilana. Messuilla tapaa eturivin kalastusoppaista mm. Mika ”Haukikoira” Vornasen, Peter Lahden, Jani Ollikaisen, Ville-Matti Blomqvistin, Ari Paatajan, Juha Happosen, Rapala Pro Guidet Markku Tiusasen, Tero Ruohon ja Mikko Seppäsen sekä kalastuspersoona Jani Himangon. Isäntänä on tuttuun tapaan Mikko ”Peltsi” Peltola.  Uusi Aalto -altaalla esitellään erityisesti kalastukseen suunniteltuja ja varusteltuja veneitä.  Altaalla nähdään Alucat W8, Buster Cabin -vetouisteluvene, Buster M, Alutroll ja kaksi Lund-venettä sekä Garmin-teknologialla varustettu vene. Kalastusveneitä esitellään lisäksi Uusi Aalto -alueen alueen osastoilla, kuten mm. Apaji -veneet.

Lauantaina 9.2.2019 on kilpakalastamisen teemapäivä ja silloin luvassa on ohjelmaa mm. Lund Predator Classic, World Predator Classic ja JigiCup -kisoista. Kalastusopas Mika Vornanen järjestää messujen molempina lauantaina Ursuit Challenge -pitching -tarkkuusheittokisan, johon haastetaan mukaan tunnettuja kalastuspersoonia. Helmikuun alussa youtubeen tulevan kotimaisen Pike Masters -ohjelmasarjan finaalijakso näytetään lauantaina 9.2. Lowrance Live Stagella palkintojenjakoineen. Tapahtuman aikana keskustellaan myös vastuullisesta kalastuksesta ja ympäristöstä, johon liittyen on tulossa paneelikeskustelu.

Rapala Kalatakuu Jättiakvaariossa uivat oikeat kalat ja niiden reaktioita seurataan heittämällä akvaarioon vieheitä, joista on koukut on poistettu. Kalasaalista ei messuilta saada, mutta paljon tietoa kalojen käyttäytymisestä ja vinkkejä kalastukseen kylläkin. Kalastus on esillä messuilla entistä monipuolisemmin ja tietoa saa muun muassa heittokalastuksesta, vetouistelusta ja talvikalastuksesta sekä kiihtyvää tahtia kehittyvästä kalastuselektroniikasta.

Wake-kisoja ja kunniaa

Wakeboard on tälläkin kertaa vahvasti mukana Uusi Aalto -alueella. Perjantaina 15.2. jaetaan Wake Awards -palkintoja ja katsellaan wake-videoita. Ensimmäisenä viikonloppuna 9. – 10.2. pidetään kansainväliset Uusi Aalto Wake Jam -kisat ja sunnuntaina 17.2. on junnujamit eli nuorten wakeboard-kisat. Jokaisena päivänä nähdään taidokkaita wakeboard-esityksiä ja lajia pääsee myös kokeilemaan. Messujen aikana järjestetään myös wakeboarding -kursseja. 

Vene 19 Båt -messut järjestetään pe-su 8. – 17.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta 50. kerran. Vene 19 Båt –messut tuo esille Baltic Sea Action Groupin toimintaa ja tuo tapahtumaan entistä enemmän Itämeri-sisältöä. Messujen pääyhteistyökumppani on Mercedes-Benz.

Aukioloajat (avoinna kaikille)
pe 8.2. klo 11-19
la-su 9. – 10.2. klo 10-18
ma-pe 11. – 15.2. klo 11-19
la-su 16. – 17.2. klo 10-18

Liput ennakkoon edullisemmin http://shop.messukeskus.com
Pääsyliput ovelta aikuiset 19 e/ lapset ja erikoisliput 12 e. Ennakkoon ostettuna 16 e/10 e.
Ryhmäliput ovelta 12 e/hlö ja ennakkoon ostettuna 10 e/hlö, ryhmässä min 10 hlöä.
UUTTA: Maanantaista torstaihin (11. – 14.2.) alle 15-vuotiaat pääsevät maksutta messuille. Alle 12-vuotiaat vain aikuisen seurassa. 

www.venemessut.fi #venemessut