Iloa aalloille uusilla korttipeleillä

Ajankohtaista

Perinteisten lauta- ja korttipelien pelaaminen on lisääntynyt koronapandemian aikana. Markkinoiltamme on kuitenkin puuttunut kaikki veneilyä, vesillä liikkumista ja vesiturvallisuutta opettavat pelit. Uudet AALLOILLE -korttipelit vastaavat tähän tarpeeseen. Muistipeli ja Tietovisa ovat kaksikielisiä (suomi, ruotsi) ja Sanavisa neljäkielinen (suomi, ruotsi, englanti, saksa). Peleillä on mahdollisuus kehittää kielitaitoa ja sanavarastoa, veneilytietämyksen lisäksi.

Iloa Aalloille pelit

VILSKETTÄ VESILLÄ -opetuskirjoja lapsille tuottava Aalloille Finland Oy huolestui viimekesän poikkeavien olojen sinänsä positiivisesta ilmiöstä, lisääntyneestä vesillä liikkumisesta. Vesiturvallisuusvalistamista tuli nopeasti laajentaa myös aikuisille, jotta kaikilla lapsilla on turvallista ja hauskaa viihtyä vesillä. Yritys monipuolisti opetustuotteiden tarjoamaansa kaikenikäisille, kolmella, korkealaatuisella, vesiturvallisuutta iloisella tavalla opettavalla pelillä. AALLOILLE Muistipeli, AALLOILLE Sanavisa ja AALLOILLE Tietovisa tulevat kauppoihin ja satamiin myyntiin juhannukseksi.

Pelaaminen on myös aikuisille mielekäs tapa oppia 

 – Vesiliikenneonnettomuuksien ennaltaehkäisyllä säästytään monilta ikäviltä, inhimillisiltä ja taloudellisilta jälkiseuraamuksilta. Pidämme myös tärkeänä sitä, että lapset, nuoret ja aikuiset voivat viettää yhteistä aikaa hauskojen, myös kielitaidon kehittymistä mahdollistavien opetuspelien äärellä. Niiden avulla voi kerrata osaamistaan ja oppia uutta turvallisesta vesillä liikkumisesta, pelien kehittäjä, tietokirjailija Lissu Suursalmi toteaa. 

– Päätimme reagoida nopeasti markkinoilla ilmenneeseen vakavaan tarpeeseen ja joustaa lastenkirjojemme julkaisuaikataulusta tuottamalla nämä kolme uutta opetuspeliä jo täksi kesäksi. Saamme silti Vaahtopäät veneretkellä ja uudet opetuslourukirjamme julkaistua vielä tämän vuoden puolella, hän vakuuttaa.

Tärkeää tietoa jokaiselle maakravulle ja vesipedolle 

Suomi on maailman vesistöisin ja Euroopan saaristoisin maa. Suomalaiset ovat tunnetusti uimataitoista (n. 80 %) ja vastuullisesti vesillä viihtyvää kansaa. Veneily on suomalaisille luontaista ajanvietettä, sillä olemme vapaita liikkumaan vesillä ilman ajokortteja. Turvallisen vesillä liikkumisen opettelu on jokaisen omasta aktiivisuudesta kiinni. Viimevuonna kiristynyt vesiliikennelaki edellyttää suurta vastuuta vesikulkuneuvon päälliköltä. Veneiden myynnin kasvu (n. + 20 %) lisäsi viimevuonna yhtä paljon Meripelastajien hälytystehtäviä (n. +20%).Uudet, leikkimieliset AALLOILLE -korttipelit tarjoavat positiivisen, uudenlaisen formaatin kerrata ja opetella näitä tärkeitä kansalaistaitoja. Nämä viihdyttävät opetuspelit on suunnattu kaikenikäisille niin kalastajille, retkeilijöille kuin mökkiläisille, aktiivisille veneilijöille sekä satunnaisesti vesille lähtijöille – lapsiperheistä eläkeläisiin.

• AALLOILLE Muistipeli on Vesiloruja – Vattenramsor -kirjaan perustuva muistipeli yli 3-vuotiaille. Se opettaa tärkeitä ja iloisia veteen liittyviä asioita kahdella kielellä. Peli opettaa alle kouluikäiset tunnistamaan merimerkkejä. Pakkauksessa on lisäksi 24 tyhjää korttia oman muistipelin tekemiseen! Pelin kuvituksesta ja taitosta vastaa Pekka Rahkonen.
• AALLOILLE Tietovisa päivittää turvallisen veneilyn tuntemusta. Kolmella eri tavalla pelattavilla Tietovisa-korteilla on mahdollista testata tietämystään ja oppia uutta. Vastauksen voi myös selittää ja kaapata kortin itselleen. Pelin voittaja nimetään peliporukan arvostamaksi Lokkien Lokiksi.
• AALLOILLE Sanavisa päivittää vesiltä tutut termit neljällä kielellä. Kolmella tavalla pelattava peli tutustuttaa niin merimerkkeihin kuin vesillä tarpeellisiin varusteisiin ja turvavälineisiin. Voittaja saa kunnia-arvon Välkky Vaahtopää.