Hanko ja Inkoo näyttävät esimerkkiä rahoittamalla veneilyn opetusta kouluissa

Ajankohtaista

Hangon kaupunki ja Inkoon kunta näyttävät esimerkkiä muulle Suomelle: edelläkävijät ryhtyivät opettamaan kaikki lapset veneilemään.

Vilskettä vesillä -kirjat

Hangon kaupungin ja Inkoon kunnan yhteiskuntavastuulliset toimijat päättivät rahoittaa monimuotoista vesillä liikkumista opettavat Vilskettä Vesillä -luokkalukukirjat ja Aalloille-opetuspelit tasapuolisesti paikkakuntansa ihan jokaiseen alakouluun. Nyt kaikissa Hangon ja Inkoon suomen- ja ruotsinkielisessä alakoulussa voidaan aloittaa opetussuunnitelmaan (OPS16) kirjattujen vesilläliikkumisen ja vesipelastuksen opettaminen lapsille.

”Tämä on fantastinen juttu Hangon kaupungille, että kaikki meidän lapsemme pääsevät nyt opettelemaan veneilytaitoja ihan pienestä pitäen. Vilskettä Vesillä -luokkalukukirjat hankkeen konsepti mahdollistaa systemaattisen ja vastuullisen opetuksen myös ilman opettajan omaa veneilyosaamista”, Hangon kaupunginjohtaja Denis Strandell toteaa kiitollisena.

”Kolmevuotinen Vilskettä vesillä -luokkalukukirjahanke tarjoaa alakouluille yhtenäiset, korkealaatuiset ja monikäyttöiset oppimateriaalit. Luokanopettajien on helppoa hyödyntää näitä opetusvälineitä luontevasti esim. vesiympäristöopin yhteydessä ja käsitellä aihetta monesta näkökulmasta eri oppitunneilla”, hankkeen lähettiläs, kansanedustaja Sari Multala kertoo.

”Näin tärkeän oppiaineen ja elämän perustaitojen opetus ei saa olla koulun varallisuudesta tai luokanopettajan omasta veneilyosaamisesta kiinni. Tuotin nämä opetusmateriaalit ja kehitin tämän valtakunnallisen yhteiskuntavastuullisesti rahoitettavan hankkeen, jotta täällä maailman vesistöisimmässä maassa ryhdyttäisiin vihdoin opettamaan ihan jokaiselle lapsille veneilyä koulussa. Ilman vankkaa yhteistyökumppaniverkostoa ja vastuullisia, yhteiskuntamme kehittämistä tukevia yrityksiä tämä olisi ollut mahdotonta toteuttaa”, tietokirjailija Lissu Suursalmi vakuuttaa.

Vastuulliset oppimateriaalien lahjoittajat:

Hanko: Hangon kaupunki, AG Marine Group Oy, Hangon Auto- ja Venetalo Oy, Oy Hanko Boat Yard Ab, Hangö Udds Segelsällskap rf, Hangö segelförening rf, HSF Marine Oy Ab ja Oy Itämeren portti – Östersjö Port Ab.
Inkoo: Gripmarine Oy Ab, MainServ Oy, Oy Mekaniska Marin Ab, Ravintola
Scola, Barösund Boden ja Kauppakeskus Strand.