Finnarna kommer! Allt för sjön 7–15 mars 2020

Ajankohtaista

De finländska båttillverkarna kommer igen I stora skaror till Allt för sjön-mässan i Stockholm, för att presentera båtar och utrustning. Totalt 14 tillverkare och 22 brand deltar. Man presenterar nästan hundra båtar, av vilka närmare 20 är nyhetsmodeller för år 2020. Utöver båtarna deltar Alutrack-båtsliparna samt Seaboost-antifoulingmetoder.

Freja Marine: TG båtar – A26:11

TG 7.9 presenteras på Allt för sjön 2020

TG båtarna handlamineras i Finland och har varit landets populäraste “skärgårdsjeep” de senaste åren. TG har tillverkat båtar sedan 1973 och specialiserat sej på hyttbåtar, därför är dessa båtar lämpliga för dig som behöver  hög kvalitet, bekvämlighet och prestanda! I år Sverigepremiär för belönade TG-7.9!

Oy Brandt Ab / TerhiTec Oy: Faster, Silver och Terhi – A31:10

Faster är känt för sina robusta arbets- och nöjesbåtar i helaluminium. På Allt För sjön har mässbesökarna möjligheten att bekanta sig med Fasters nyheter; 570 CC och 570 SC samt olika Faster-båtar med bogramp.

Faster båtar presenteras på Allt för sjön 2020
 
Silver presenterar säsongens två nyheter: Silver Beaver och Silver Viper. Med på mässan har Silver hela 12 stycken olika båtmodeller från alla tre modellserier; X-serien helt i aluminium, Y-serien med aluminiumskrov och glasfiberinteriör, samt Z-serien helt i glasfiber.

Silver presenteras på Allt för sjön 2020
 
Finländska Terhi, som tillverkar sina båtar av slagbeständigt ABS-plast, ställer ut med 7 olika modeller. Två av dessa är nyheter för 2020: Terhi 480 BR och 480 Sport. 

Terhi båtar presenteras på Allt för sjön 2020

 

Finnmaster Boats Oy: Finnmaster, Grandezza och Husky – A26:20 och A35:15

Besök Finnmaster på monter A26:20 och upplev nya Finnmaster-modellerna T6 och R6, som kommer att överträffa dina förväntningar. På samma monter finns även följande Finnmaster-modellerna: T8, T7 och P6.

Finnmaster båtar presenteras på Allt för sjön 2020

Stig ombord och upplev de eleganta Grandezza båtarna på monter A35:15. På båtmässan presenteras Grandezza modellerna 37 CA, 34 OC, 28 OC och 25 S. Grandezza motorbåtar som designas och byggs i Österbotten, Finland, är mycket uppskattade av båtfolk i hela Europa. Modern design tillsammans med kompromisslös båtbyggartradition och precision in i varje minsta detalj gör Grandezza till den perfekta partnern för oförglömliga stunder till sjöss. 

Grandezza båtar presenteras på Allt för sjön 2020

Upptäck Husky aluminiumbåtar på monter A26:20. På båtmässan är hela Husky flocken med: Husky R8, Husky R7, Husky R6 och Husky R5. Husky leder dig till nya oförglömliga upplevelser. Oavsett om det är en av de första bitande vårdagarna med hård sjögång eller några av de sista krispiga höstdagarna innan isen lägger sig.

Husky båtar presenteras på Allt för sjön 2020

 

Inha Works Ltd: Buster, Yamarin och Cross – A26:28

På Allt för sjön presenterar Buster en noga utvald serie av aluminiumbåtar, från den över sju meter långa Buster Magnum – klassikern bland stora, öppna båtar – till den mångsidiga och lättmanövrerade Buster M. Nyheterna från Buster som kommer att visas på mässan är de populära, robusta aluminiumbåtarna i 6-metersklassen, Buster XL 2020 och Buster XXL 2020. 

Buster båtar presenteras på Allt för sjön 2020

På vår monter A26:28 presenterar Yamarin säsongens hetaste nyhetsmodellerna: helt nya utflyktsbåten Yamarin 60 DC, Yamarin 63 DC och Premium-version av vårt flaggskeppsmodell Yamarin 88 DC. Förutom nyheterna presenterar vi även daycruiser-modellernas varaktiga favorit 65 DC, samt topputrustad 79 DC, en utmärkt allroundbåt 63 BR och en flink stugbåt 46 SC. 

Yamarin båtar presenteras på Allt för sjön 2020

Säsongens 2020 Yamarin Cross-båtarna är utrustade med det avancerade Cross Q-infotainment-systemet, vars stora och lätthanterliga pekskärm kombinerar de elektroniska kartorna, kördatorn och underhållningssystemet till en del av motorbåtens grundutrustning. Alla Cross-båtarna på monter A26:28  – Cross 54 BR, 57 BR, 62 BR, 64 BR och  75 BR – är utrustade med Cross infotainment-systemet. 

Cross Q är nyhet för säsongen 2020, presenteras på Allt för sjön

 

Suvi båtar – A31:13

Suvi båtar presenteras på Allt för sjön 2020

Suvi båtarna har tagit sin plats på båtmarknaden som ett förmånligare alternativ: Suvi är i dag i Finland redan nr. 3 i registreringsstatistik (över 20 hk)  efter Buster och Yamarin. På dessa siffror är småbåtarna inte ens med, antalet tillverkade båtar är totalt ca 2000 st per år. Detta visar att många har redan sett de fördelarna olika SUVI modellerna har. Tack vare tillverkningsmetoden båten blir lättare än många andra = billigare, båten blir större i inrevolymen än många andra i samma storlek, båten behöver mindre motor än många andra = förmånligt att köpa och använda, och konstruktionen blir mycket stark.

 

Bella-Veneet Oy: Aquador, Flipper, Falcon och Bella – A38:11

Bella-Veneet Oy  – Bella Boats – har följt båttrenderna och uppfyllt kundens önskemål sedan 1970.

Aquador– sofistikerad Nordisk design. Utöver gångegenskaperna uppmärksammas Aquador för sina generöst tilltagna ytor för socialt umgänge. 

Aquador båtar presenteras på Allt för sjön 2020

Flipper – maximal körglädje! Flipper är konstruerad för att täcka dagens behov av båtar där ägarna vill ta med sig familj och vänner ut på sjön för att umgås.

Flipper båtar presenteras på Allt för sjön 2020

Falcon – det bästa av två världar! Styrkan med Falcon-båtarna är att de har aluminiumskrov och därtill en exklusiv plastinredning.

Falcon båtar presenteras på Allt för sjön 2020

Bella – en vettig båt för förnuftiga båtmänniskor! Bella är lika med trygg och pålitlig, och så har det varit i 50 decennier. Vare sig man använder båten i jobbet eller till fritid, så lever Bella alltid upp till sitt rykte att vara bäst när det verkligen gäller.

Bella båtar presenteras på Allt för sjön 2020

 

Sarins Båtar Oy: Sargo båtar – A38:18

Sargo båtar presenteras på Allt för sjön 2020

SARGO Allseasons boats är skapade, designade och byggda av det äldsta motorbåtsvarvet i pilothuskategorin sedan 1967.
SARGO båtar i ett nötskal
– till 100% tillverkade i Finland
– robust konstruktion för att klara krävande förhållanden
– släpp in solen, stor taklucka standard
– stor framkabin, rymlig badrum, moderna sido- och akterdörrar, hållfasta och moderna limmade fönster standard
– breda skarndäck i en nivå utan trappsteg
– mysig och modern skandinavisk design från 2000-talet
 

Alucat Catamarans Ltd – A35:11

Alucat båtar presenteras på Allt för sjön 2020

ALUCAT® aluminiumbåtar är äkta multifunktionsbåtar med katamaranskrov, avsedd för alla användargrupper. ALUCAT® är en finsk topprodukt för internationella vatten. Företagets forskning och produktutveckling grundar sig på noggrann testning och användarerfarenheter. Alucat värdesätter hållbar utveckling, vilket framhålls i att tillverkningsmaterialet är 100 % återvinningsbart. I planering, produktion och användning är utgångspunkten minimering av miljöbelastningen.

 

AMT båtar – A24:14

AMT båtar presenteras på Allt för sjön 2020

Årets nyhet heter AMT 165 BR som premiärvisas nu i Sverige, båten valdes till Motor Boat of the Show 2020 på Helsingfors båtmässa i Februari. Med på mässan finns också våra populära AMT 175 BR, AMT 190 R och AMT 190 BR med aluminium skrov, nya AMT 210 BR och AMT 210 DC samt värsting versionen AMT 230 GP med Suzukis 350 hk motor.

 

Marino Oy: Marino Mustang – A38:01

Marino Mustang presenteras på Allt för sjön 2020

Redan 1969 sjösattes den första Marino Mustang. Med ett utseende som piggar upp, ett skrov som imponerar och en bränsle-effektivitet som slår det mesta, erövrar den nyproducerade kultbåten nya hjärtan. Du får välja din båt i  den färg du mest tycker om. Marino Mustang hittar du på stand A38:01 direkt i anslutning till den Östra entrén.

 

Botnia Marin: Targa båtar – A31:11

Targa 27.2, Targa 32 och Targa 37 presenteras på monter A31:11.

Targa båtar presenteras på Allt för sjön 2020

Targa 27.2. Fördäck med U-bänk, plats för teakbord (extra). Förvaring i sittbänkar och under durk. Hytt med fem sittplatser och bord. Gångvärme/defroster. Dubbelsäng och en stickkoj i akter. WC med ingång från hytten. Separat start- och servicebatteri. Akterdäck med plats för bord och tung last. Badbrygga med badstege. Akterport till badbrygga, negativ akter. Flybridge med 3 sittplatser. Targa-båge med gösstake.

Targa 32. Fördäck med U-bänk, plats för teakbord. Förvaring i sittbänkar. L-soffa i hytten med bord, pentry med gasolkök och varmvatten. Akterkabin med stor dubbelsäng och stickkoj, förkabin med två långa stickkojer. Badrum i aktern, fastmonterad elektrisk wc, dusch. Akterdäck med plats för bord och tung last. 2 st aktersittlådor std, samt klaffsitsar akterkant hytt. Badbrygga med badstege. Dubbel akterport till badbryggan. Negativ akterspegel. Flybridge med 3 sittplatser. Targa-båge med gösstake. Skrov: Vaccuminjecerat, sandwich.

Targa 37. Fördäck med U-bänk, plats för teakbord. Förvaring i sittbänkar och under durk. Akterdäck med plats för bord, stolar och tung last. Breda sidogångar runt hytten.  Salong med L-soffa och bord, pentry med gasolkök och varmvatten. Akterkabin med dubbelsäng och stickkoj. Förkabin med två stickkojer alt. dubbelsäng, wc finns som tillval. WC med duschkabin i akterkabin. Badbrygga med badstege. Öppning till badbrygga. Flybridge HiFly med 5 sittplatser. Targabåge med gösstake.

 

Linex-Boat: Nord Star båtar – A35:30

Nord Star båtar presenteras på Allt för sjön 2020

Linex-Boat Oy, tillverkaren av Nord Star båtar, är ett finskt familjeföretag som drivs av familjen Lindkvist. I år firar vi 100 år av båtbyggande samt att de första tillverkade Nord Star båtarna köptes till Sverige för exakt 20 år sedan.

Nyhet! Nord Star 31+ Patrol. Båten har fått ett modernt utseende utan att pruta på boendekomfort och goda offshore egenskaper. Walk-around däck, solpaneler och landström är några av standardutrustningarna.

Nord Star 36 Patrol. Med stilren och sportig design finns den exklusiva känslan i alla utrymmen inombords. Båten har två sovhytter, rymlig pentry och salong samt toalett och dusch. Flybridge kan väljas som extra utrustning. 

Nord Star 28 Patrol är robust och sportig, samt en verklig allvädersbåt perfekt för att ta sig ut till stugan. I båten finns två sovhytter, separat toalett, pentry och utomordentliga däcksutrymmen.

 

Seaboost miljövänliga antifoulingmetoder – A35:03

Seaboost miljövänliga antifoulingmetoder presenteras på Allt för sjön 2020

Seaboost bjuder på en rad miljövänliga antifoulingmetoder. Produkter som den skurande skrovduken Powerturf och vår båtbottenborste Powerbrush har testats med strålande resultat runt om i Norden av ledande båttidningar i flera sammanhang. Vår 100% biocidfria bottenfärg Overdrive är den perfekta ytan för alla sorter av mekanisk rengöring och tål tuffa borstar och skrapor med en serviceintervall på upp till 6 år.

 

Alutrack båtslipar – A35:04 

Alutrack båtslipar presenteras på Allt för sjön 2020

Alutrack tillverkar och säljer båtslipar av aluminium. Sliparna är lätta att installera och använda. Båten är alltid 24/7 skyddad för stormar och förändringar i vattennivån. Dessutom är det lätt att hålla båtbotten rent och följaktligen behövs inga giftiga bottenfärger. Slipen lämpar sig även bra för service och vinterförvaring av båten.

Vi ses på Allt för sjön-mässan!

Båtbranschens Centralförbund Finnboat rf