Cross-alumiinivenemalliston suosikit saivat VMAX-piristysruiskeen

Ajankohtaista

Cross-veneiden tuoreimmat uutuudet ovat urheilulliset Cross 57 VMAX ja Cross 62 VMAX -veneistä. Vauhdikkaat alumiinirunkoiset avoveneet ovat saanut piristysruiskeen suorituskykyisistä Yamaha V MAX SHO -moottoreista. 

Nelisylinterinen Yamaha V MAX SHO -nelitahtimoottori

VMAX merkitsee myös muilta osin kattavampaa vakiovarustusta. Tehokkaan Yamaha VMAX SHO -moottorin lisäksi varustukseen kuuluvat ajettavuutta ja mukavuutta parantavat monikäyttöinen vesihiihto- ja lisävarustekaari,vahvistimen ja kaiuttimet sisältävä Entertainment-paketti sekä lattian Softdeck-pinnoitteet.

Polyeteenivaahdosta (PE) valmistettu Softdeck on pehmeän ja mukavan tuntuinen paljaankin jalan alla. Softdeck on lisäksi erittäin kestävä, luistamaton ja likaa hylkivä. Cross-veneiden Softdeck-turkkimateriaalin väri on ajattoman tyylikäs ja käytännöllinen harmaa.
Uutena lisävarusteena on saatavana Q Guard -toiminto, joka mahdollistaa veneen sijainnin seuraamisen sekä akun varaustilan, pilssin ja moottorin valvonnan etänä. 

Ulkoa katsottuna Cross VMAX -veneet eroavat vakiomalleista myös VMAX-erikoisteippausten ansiosta. Knaapit, kaiteet ja tuulilasin kehykset ovat puolestaan tyylikkään muistia.

Cross 57 V MAXin vakiovarustukseen kuuluu muun muassa vesihiihtokaari ja VMAX-erikoisteippaus

Cross 57 VMAX on kokonaispituudeltaan 5,66-metrinen ja luokiteltu kuudelle hengelle. Lujatekoinen alumiinirunko ja lasikuitukannen tuoma mukavuus luovat yhdessä kestävän sekä tyylikkään kokonaisuuden. Monikäyttöinen ja turvallinen vene soveltuu niin vesiurheiluun, päiväretkeilyyn kuin yhteysveneeksikin.

Cross 62 VMAX on 6,15 metriä pitkä, seitsemälle hengelle rekisteröity alumiinirunkoinen avovene. Kestävällä ja tyylikkäällä veneellä voit lähteä myös avoimille vesille, sillä se on vankkarakenteinen ja tarjoaa erinomaiset ajo-ominaisuudet.

Cross 62 V MAXissa on vakiovarusteena uusi 12" Cross Q -näyttö.

Parempi kiihtyvyys, hyvä polttoainetalous matkanopeuksilla

Molempien erikoismallien sydän on nelisylinterinen Yamaha V MAX SHO -nelitahtimoottori. Cross 57 BR:ssä kone on nimellisteholtaan 115-hevosvoimainen Yamaha VF115LA ja Cross 62 BR:ssä teholuokaltaan 150-hevosvoimainen Yamaha VF150XA. Pienempi moottori perustuu 1,8-litraiseen 16-venttiiliseen ja suuremman runkona on Yamahan edistyksellinen 2,8-litrainen nelisylinterinen 16-venttiilinen kone.

V MAX SHO -moottoreilla saavutetaan parempi kiihtyvyys ja suurempi huippunopeus, mutta matkanopeuksilla ajaminen on silti taloudellista. Suorituskyvystä on etua etenkin kun veneessä on raskaampi kuorma, esimerkiksi isompi miehistö ja runsas kalastusvarustus.

Molemmissa moottoreissa on elektroninen EFI-polttoaineenruiskutus, joka takaa vaivattoman käynnistyksen, taloudellisuuden ja vähäiset päästöt. Suurempi moottori on varustettu lisäksi kahdella kannen yläpuolisella nokka-akselilla (DOHC) sekä säätyvällä nokka-akselin ajoituksella (VCT), joka muuttaa ilmanoton ja pakoventtiilien ajoitusta parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi mahdollisimman laajalla kierroslukualueella.

Tehokas kolmivaihelaturi (115-hevosvoimaisessa 35 A ja 150-hevosvoimaisessa 50 A) lataa tehokkaasti akkuja myös pienillä nopeuksilla. Tämä takaa virran riittävyyden sekä lisälaitteille että esimerkiksi kalastuksen harrastajille tärkeällä keulasähkömoottorin akulle. Turvallisuutta lisäävät Yamaha Y-COP -ajonestolaite sekä tehtaalla asennettu moottorin pulttilukko.

Kattava vakiovarustus

Vakiovarusteena Cross 57:ssa on 10" Cross Q -älynäyttö ja Cross 62:ssa aivan uusi 12" Cross Q -näyttö. Ne yhdistävät Navionics-merikarttojen ja elektronisen navigoinnin lisäksi samalle helppokäyttöiselle kosketusnäytölle mm. veneen mittariston ja käyttöohjeet sekä opastusvideot, sääennusteet, radion ja verkkoyhteyden. Cross Q muistuttaa myös Yamaha-perämoottoreiden huoltotarpeesta etukäteen.

Erillistä soitinta veneisiin ei tarvita, sillä Cross Q palvelee mukana kulkeviin älylaitteisiin yhdistettynä musiikkipankkina. Cross App -mobiilisovelluksella veneen tiedot ja lokikirja kulkevat aina omistajan mukana.

Veneiden vakiovarustukseen kuuluvat mm. peräkuomu, hydrauliohjaus ja kiinteä pulpettien väliovi sekä offshoreistuimet ja istuinpehmusteet. VMAX-malleihin kuuluu kaupan päälle myös hyödyllinen rantautumispaketti. Lisävarusteina on saatavana mm. AIS-vastaanotin, Fishfinder, aurinkopeti ja Q-näytön kauko-ohjain.

Yamarin Cross 57 VMAX

 • Yamaha VF115LA V MAX SHO
 • Kokonaispituus 5,66 m
 • Leveys 2,17 m
 • Paino 680 kg (ilman konetta)
 • Henkilömäärä 6
 • Polttoainetankki 107 l
 • 10" Cross Q -älynäyttö, elektroniset Navionics-kartat
 • Entertainment-paketti: vahvistin ja kaiuttimet
 • VMAX-mallien vakiovarustus mm. vesihiihtokaari, peräkuomu, hydrauliohjaus, kaiuttimet, Softdeck-lattiapinnoite, rantautumispaketti, VMAX-erikoisteippaus
 • Tehdasasenteiset lisävarusteet: mm. Q Guard -etävalvontajärjestelmä, Fishfinder, AIS-vastaanotin
 • Lisävarusteet: mm. aurinkopeti, satamakuomu, Cross Q -kauko-ohjain, pöytä

Yamarin Cross 62  VMAX

 • Yamaha VF150XA V MAX SHO
 • Kokonaispituus 6,15 m
 • Leveys 2,29 m
 • Paino 875 kg (ilman konetta)
 • Henkilömäärä 7
 • Polttoainetankki 160 l
 • 12" Cross Q -älynäyttö, elektroniset Navionics-kartat
 • Entertainment-paketti: vahvistin ja kaiuttimet
 • VMAX-mallien vakiovarustus mm. trimmitasot, vesihiihtokaari, peräkuomu, hydrauliohjaus, kaiuttimet, Softdeck-lattiapinnoite, rantautumispaketti, VMAX-erikoisteippaus
 • Tehdasasenteiset lisävarusteet: mm. Q Guard -etävalvontajärjestelmä, Fishfinder, AIS-vastaanotin
 • Lisävarusteet: mm. aurinkopeti, satamakuomu, Cross Q -kauko-ohjain, pöytä