Buster Q -älynäyttöön huipputarkka Raymarine-kalakaiku

Ajankohtaista

Buster Q kalakaiku

Kauden 2017 uutuus, Buster Q -älynäyttö täydentyy huipputarkalla, erityisesti kalastajien käyttöön ja pohjan luotaamiseen suunnitellulla CHIRP-kaikuluotaimella. Raymarinen kanssa yhteistyössä toteutettu kaikuluotain näyttää sekä merenpohjan että kohdekalat valokuvamaisen tarkasti. Buster Q Fishfinder palvelee sekä aktiivikalastajia että kalastuksesta tai merenpohjan tutkimisesta kiinnostuneita harrastajaveneilijöitä. 

Buster Q Fishfinder esitellään ensimmäistä kertaa yleisölle Sjøen for alle -messuilla Oslossa 22.–26.3.

Buster Q on vakiovarusteena kaikissa Buster-malleissa viiden hengen Buster M -mallista alkaen. Buster Fishfinder on saatavana heti lisävarusteena kaikkiin Buster Q -älynäytöllä varustettuihin veneisiin.

Saatavana on edelleen myös perinteinen Buster Q Sonar, joka tarjoaa ajantasaisen syvyystiedon ja piirtää älynäyttöön graafisen kuvaajan merenpohjan syvyysvaihteluista. 
Uusi Buster Q Fishfinder -kalakaiku yhdistää uuden Buster Q -älynäytön ja Raymarinen huippuluokan CP100-kaikuluotainmoduulin. Kalakaikua voi käyttää koko näytön tilassa sekä Buster Q:n jaetulla näytöllä, jolloin näkyvillä on aina myös kartta. 

Buster Q -kalakaiku hyödyntää kaksikanavaisia CHIRP-antureita. Anturin kartiomainen keila kuvantaa kohdekalat ja toinen, ultraleveä CHIRP DownVision -viuhkakeila muodostaa valokuvamaisen tarkan kuvan pohjasta. Kuvan poikkeuksellisen laadun mahdollistaa CHIRP-teknologia, jossa tavanomaisista kaikuluotaimista poiketen lähetetään kunkin mittauspulssin aikana erittäin laaja spektri eri taajuuksisia signaaleja. Perinteisissä kaikuluotaimissa yhdellä kaikupulssilla lähetetään vain yksi signaali yhdellä taajuudella. 

Kalakaiku luotaa pohjaa ja kaloja aina 270 metrin syvyyteen saakka. 

Buster Q -kalakaikupakettiin kuuluu Raymarine CP100 DownVision kaikumoduuli sekä CPT-100 peräpeilikaikuanturi. 

Kalakaiku toimii kaikissa Buster Q -laitteissa huhtikuun 2017 automaattisen ohjelmistopäivityksen jälkeen. Päivitys ladataan automaattisesti kaikille Buster Q -älynäytöille ja käyttäjä voi valita, milloin uusi käyttöliittymäversio asennetaan käyttöön.