Bella-Veneet Oy tuo markkinoille uuden alumiinivenemalliston

Ajankohtaista

Uusi_Bella_Falcon

Lasikuiturunkoisten Bella-, Flipper- ja Aquador-venemerkkien valmistajana tunnettu, kuopiolainen Bella-Veneet Oy laajentaa tuotevalikoimaansa. Kauden 2018 markkinoille tulevat, alumiinirakenteiset Falcon-veneet vastaavat Bella-Veneet Oy:n toimitusjohtaja Raimo Sonnisen mukaan tämän päivän vapaa-ajan veneilijän – ja hänen perheensä – tarpeisiin mahdollisimman hyvin.

"Voidaan sanoa kehityksen kulkeneen koko 2010-luvun yhä enemmän kohti päiväveneilyä", Sonninen taustoittaa Falconin syntytarinaa. "Jo tuolloin kehitimme tähän huutoon vastaavat mallit sekä Bella- että Flipper-tuoteperheisiin. Alumiiniveneet ovat vuosi vuodelta kasvattaneet suosiotaan etenkin volyymikokoluokissa, joten totesimme ajan olevan nyt kypsän oman valmistuksen aloittamiselle."

Alumiiniveneprojekti käynnistyi neljä vuotta sitten, kun Sonnisen mainitsema kehityssuunta tuntui voimistuvan. Yhtiö teki aiheesta tarkan markkinaselvityksen, jonka tuloksena päätyi aloittamaan valmistuksen. Raimo Sonninen uskoo, että etenkin pohjoismaissa monikäyttöisten päiväveneiden suosio jatkaa kasvuaan myös tulevina vuosina.

"Pohjoismaisilla venemarkkinoilla alumiiniveneiden osuus on merkittävä, Ruotsin ja Suomen toimiessa kehityksen vetureina. Yhtenä pohjoismaiden johtavista venevalmistajista Bella-Veneet Oy haluaa luonnollisesti olla tässä markkinassa mukana.” 

Falcon-venemerkki syntyi alunperin vuonna 1986 eräänlaiseksi Bella-veneiden lippulaivabrändiksi, kun Raimo Sonninen kierreltyään italialaisia veneveistämöitä halusi tehdä kansanomaisesta Bellasta salonkikelpoisen. Nyt nimi saa uuden elämän alumiinivenemalliston muodossa. Falconien valmistus aloitetaan marraskuussa 2017 kahdella mallilla, ja tammikuussa 2018 mukaan tulee kaksi lisää. Raimo Sonninen korostaa, että myös alumiiniveneiden kategoriassa Bella-Veneet haluaa olla laadullisesti astetta parempi kuin muut; alan asiantuntijoilta ja veneilijöiltä on kerätty runsain mitoin tietoa konseptisuunnittelun pohjaksi.

”Falcon-veneiden on laadukkaina monikäyttöveneinä oltava helppoja käyttää ja palveltava niin perheen päiväretkiä, vesiurheilua kuin isännän kalaretkiäkin. Positiivinen veneilykokemus on keskiössä, niin kuin se on ollut läpi Bella-Veneet Oy:n historian."