Vuoden vierasvenesatama 2017 -voittajat: Örö ja Laukaan Sararanta

Ajankohtaista

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n järjestämässä Vuoden vierasvenesatama -äänestyksessä haettiin tänä vuonna erikseen rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikkisatamaa. Voittajiksi valittiin Örö Kemiönsaaressa ja Laukaan satama, Sararanta. Vuoden vierasvenesatamat palkitaan vuosittain Vene Båt -messujen yhteydessä.

Tasokkaat ja monipuoliset palvelut, motivoitunut henkilökunta sekä yleinen viihtyisyys ja ilmapiiri korostuivat veneilijöiden palautteessa kummankin voittajan kohdalla. Erityisesti kiitosta sai Örön luonto ja historia.

– Tämä on meille suuri kunnia. Toivomme, että kaikki kävijät ovat saaneet nauttia ulkosaariston ja Örön monimuotoisesta ja ainutlaatuisesta luonnosta, saaren kiinnostavasta 100-vuotisesta historiasta linnakesaarena sekä moninaisista palveluista. Kehitämme palveluita yhä enemmän, nyt vuorossa on Örön eteläkärjen ja kuuden tuuman kasarmialueen kunnostus sekä avaaminen laajemmalle yleisölle, iloitsee Herrick Ramberg Öröstä.

– Jo aiemminkin viihtyisyydestään palkittu Laukaan satama tarjoaa monipuolisia palveluitaan, erilaisia tapahtumia sekä mukavaa yhdessäoloa koko perheelle. Laukaan satama-alue on kasvattanut suosiotaan vuosi vuodelta ja vasteena kysyntään kehitämme aluetta ja palveluita jatkuvasti. Kevään 2017 aikana satamakahvilamme uudistuu sisätilojen ja terassin laajennuksien myötä, jolla lisätään asiakasviihtyvyyttä. Kehittämissuunnitelman myötä myös satamapuisto ja koko satamanalue kokee muodonmuutoksen seuraavien vuosien aikana, Laukaan Sararannan sataman kahvilayrittäjä Jonne Lehtonen kertoo.

Vuoden vierasvenesatama -palkinnolla innostetaan vierasvenesatamia kehittämään palveluitaan entisestään. Palkinnon voittaneet vierassatamat ovat esillä messuilla omalla osastollaan. Palkintoon sisältyy satamatoiminnan kehittämiseen tarkoitettu Suomen Messusäätiön myöntämä 2 500 euron palkinto kummallekin voittajalle.

Vuoden vierasvenesatama 2017 -äänestyksessä ajalla 1.7.–30.9.2016 annettiin kaikkiaan noin 1400 ääntä. Äänestettäviä satamia oli tällä kertaa rannikolla noin 170 ja sisävesillä 130. Mukana olivat kaikki viralliset vierasvenesatamat, jotka tarjoavat yöpymiseen soveltuvia vieraspaikkoja oheispalveluineen sekä ne vieraslaiturit, jotka ovat aikaisemmin äänestyksessä menestyneet. 
Äänestyksessä veneilijät kertovat, missä satamissa ovat kuluneella kaudella vierailleet ja nimeävät näistä suosikkinsa. Voittoäänet jakautuivat rannikolla 90:n ja sisävesillä 30 sataman kesken. Voittajat erottuivat joukosta, mutta hajonta oli suurta varsinkin rannikolla.
     

Kunniamaininnat Helsingholmille Kemiöön ja Jyväskylän Lutakolle 
Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n venesatamakomitea jakoi lisäksi kunniamaininnat kahdelle satamalle. Kunniamaininnan saivat tänä vuonna Kemiönsaaren Helsingholm (rannikkoalue) ja Jyväskylän Lutakko (Järvi-Suomi).