Koeajopäivät avaavat veneilykesän 2023 Helsingissä

Ajankohtaista

Suomalaisten venealan toimijoiden yhteiset koeajopäivät järjestetään Helsingin Lauttasaaressa Veneentekijäntien rannassa perjantaina 12.5. ja lauantaina 13.5.2023.

Koeajot pyörivät non-stop -periaatteella perjantaina kello 12-20 ja lauantaina kello 10-18. Koeajoille lähdöt toteutetaan puolen tunnin välein; viimeinen lähtö on perjantaina klo 19.30 ja lauantaina klo 17.30. Koeajotapahtuma on yleisölle maksuton.

Koeajettavat veneet | Veneentekijäntien yritysten tapahtumat | Range Rover -koeajot

 • Osoite: Veneentekijäntie 1-7, 00210 Helsinki 
 • Maksuttomat koeajot perjantaina kello 12-20 ja lauantaina kello 10–18.
 • Koeajolähdöt puolen tunnin välein
 • Viimeinen koeajolähtö perjantaina kello 19.30 ja lauantaina kello 17.30
 • Lataa veneluettelo laitureittain tästä linkistä (pdf-tiedosto)
 • Yli 40 veneen lisäksi RangeRover malliston esittely ja koeajot
 • Lisäksi tuotetoreja, työnäytöksiä, pelastusliivien ja sammuttimien huoltoa ja hyvää ruokaa.
 • Tapahtumassa ovat mukana myös veneilijöitä palvelevat Veneentekijäntien liikkeet 
  • Boat World – Laadukkaat venepaketit Suomen suurimmasta valikoimasta
  • Halti Outlet – Haltilta löydät ulkoiluun, veneilyyn ja vapaa-aikaan sopivia vaatteita ja jalkineita jo vuodesta 1976! Tapahtuman aikana lisäalennus -25% koko Halti Outlet Lauttasaaren myymälävalikoimasta.
  • Marinekauppa.com – Meiltä löydät kaiken veneilyyn.
  • Maritim – veneilytarvikkeet yli sadan vuoden kokemuksella
  • Navy Blue Shop – ajattomat ja laadukkaat vaatteet ja jalkineet veneilijöille 
  • Sail Tech – venetarvikkeiden, purjehdusasujen ja tekstiilien erikoismyymälä 
  • Suomen Venehuolto SUV.fi – Volvo Penta Center Helsinki 
  • Veneilijän Verkkokauppa.fi – kotimainen veneilytarvikekauppa
  • Pelle P Shop – tekniset veneilyvaatteet ja klassisen selkeät perusvaatteet koko perheelle
  • Captain's Shop – venetarvikeliike: venepukit, veneet, purjehdusvarusteet ja kaikki venetarvikkeet sekä surf&kite varusteet ja välineet.
  • Verhoomo Tolonen
 • Maaosastot tapahtuma-alueella:

 

Kaikille veneilystä ja vesillä liikkumisesta kiinnostuneille avautuu jälleen toukokuussa mahdollisuus päästä kokeilemaan merellä erilaisia veneitä. Suomiveneilee.fi -koeajopäiville tulee testattavaksi yli 40 erilaista venettä. Koeajot ovat osallistujille maksuttomia ja veneissä on aina osaava ammattilainen kipparina. Tiedot koeajettavista veneistä päivittyvät tälle sivulle.

Julkaisemme tapahtuman tunnelmia Instagramissa osoitteessa https://www.instagram.com/suomiveneilee.fi/ Voit myös käyttää omissa julkaisuissasi aihetunnistetta #suomiveneilee, niin jaamme julkaisusi eteenpäin.

Koeajotapahtuma Veneentekijäntien laiturilla Helsingin Lauttasaaressa 2023

Suomalaisten venealan toimijoiden yhteiset koeajopäivät järjestetään Helsingin Lauttasaaressa Veneentekijäntien rannassa. 

”Veneiden koeajopäivät ovat hyvän tuulen tapahtuma, johon voi tulla kokeilemaan veneitä omien taitojensa rajoissa ammattitaitoisen kipparin ohjeistamana”, Venealan Keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo sanoo. 

Venealan yritykset mukana tapahtumassa – Range Roverit ajossa

Toimialajärjestö Finnboatin ja Helsingin Venemessujen lisäksi tapahtumaa ovat järjestämässä lukuisat suomalaiset venevalmistajat ja -maahantuojat. Tapahtumassa on mukana myös Range Rover. Koeajettavissa ovat tilavat ja suorituskykyiset automallit, jotka sopivat esimerkiksi venetrailerin vetoon vaativissakin olosuhteissa.

Lauttasaaren Veneentekijäntie on Suomen suurin venealan keskittymä, josta löytyy laaja valikoima alan palveluita korjaustelakasta venetarvikemyymälöihin. Paikalliset venealan yritykset järjestävät samaan aikaan perinteisiä kesäkauden avajaistilaisuuksiaan, joten on monta hyvää syytä suunnistaa Veneentekijäntielle. 

Koeajettavat veneet

Päivitetty 10.5.2023

Aaltomarine
Aaltomarine A25 
A25 on 7,7 metriä pitkä suurella ajohytila ja kiinteällä keula-/makuuhytillä varustettu alumiinivene. Kauttaaltaan molemmin puolin hitsattu runko (pohja ja laidat 5 mm) kestää hyvin rantautumiset ja myös kevyessä jäässä ajon. 

Alpo Pro Boats
Max 78
MAX 78 monikäyttövene kuljettaa suuremmatkin lastit kantavuuden ollessa jopa 2320 kg. Äänieristetyllä 5-6 hengen hytillä varustettu katamaraani on omiaan ammattiveneenä, yhteysveneenä, saaristokuljetuksessa, kalastuksessa kuin myös huvikäytössä. 
Max 68
MAX 68 monikäyttövene on omassa kokoluokassaan ylivoimainen, koska se on todella muuntautumiskykyinen. Venettä voi käyttää tavaroiden, rakennusmateriaalien sekä pienten kulkuneuvojen ja työkoneiden siirtämisessä sekä henkilökuljetuksiin , päiväretkiin sekä kalastusveneenä.  
Max 58
Mallistomme toiseksi pienin jykevällä keularampilla varustettu alumiinikatamaraani kuljettaa suuremmatkin lastit (kantavuus jopa 1680 kg). Veneeseen on esteetön kulku molemmilta sivuilta sekä keulasta, joten vene sopii myös liikuntarajoitteisille. Monikäyttöinen vene on omiaan niin yhteysveneenä, tavarankuljetuksessa, kalastuksessa kuin huvikäytössäkin.

Bella-Veneet Oy
Falcon C7
Tyylikäs ja käytännöllinen day cruiser, joka tarjoaa matkustajilleen mukavan ja ylellisen veneilykokemuksen. Moderni muotoilu ja väljät sisätilat sopivat erinomaisesti niille, jotka etsivät veneestä ylellisyyttä ja tyyliä.
Falcon BR7
Todellinen vauhtihirmu, joka sopii erinomaisesti vesihiihtoon ja muihin aktiivisiin vesiharrastuksiin. Varustettu tehokkaalla moottorilla ja huippuluokan suorituskyvyllä, joka tarjoaa matkustajille unohtumattoman veneilykokemuksen.
Falcon BR6
Suurikokoinen ja tilava vene, joka sopii erinomaisesti isommalle seurueelle. Vrustettu mukavilla istuimilla ja tilavalla keulalla, joka tarjoaa matkustajille mahdollisuuden rentoutua ja nauttia veneilykokemuksesta.
Falcon BR5
Erinomainen valinta niille, jotka etsivät suorituskykyistä veneilykokemusta ja ylellisiä yksityiskohtia. Varustettu tehokkaalla moottorilla ja modernilla muotoilulla, joka tekee siitä tyylikkään näköisen ja käyttöä helpottavan.
Falcon BRs4
Erittäin kätevä ja monipuolinen päiväretkivene, joka soveltuu hyvin pienemmille vesille. Varustettu modernilla muotoilulla ja tarjoaa matkustajilleen mukavat istumapaikat ja helpon kulun keulaan.

Boat World 
Alukin C 650
Alukin C 750
TG 6.9

Brandt Oy Ab
Silver Puma BRz
Silver Hawk BR
TG 6.1
Faster 635 (SC/CC)

HL-Marine/Arctic Airboats
Arctic Boat A23 Cab
RIB-veneistä poiketen RBB-veneen fenderit eivät koskaan veltostu tai tyhjene, mikä tekee veneen turvalliseksi ja kulutuskestäväksi. Hytissä on neljä istuinta ja on tarpeen mukaan muunneltavissa. Veneen runko on sama kuin A23SAR meripelastusveneessämme, jota käyttävät viranomaiset ja pelastuslaitokset. Tästä johtuen vene on todella merikelpoinen. Vene on myös uppoamaton ja sillä voidaan ajaa kevyissä jäissä.

Inhan Tehtaat Oy Ab  
Buster SuperMagnum
Buster Magnum on Pohjoismaiden suosituin suuri avovene. Perusmallia pidempi SuperMagnum sopii niin saariston vauhdikkaaksi yhteysveneeksi kuin suurille selkävesillekin. Veneen suurin henkilömäärä on 10 ja kantavuus on 1100 kg, joten se ei säikähdä suurtakaan lastia.
Buster M2
Buster M on Suomen suosituin moottorivene. Syystäkin, sillä se on helppokäyttöinen, vakaa ja alumiinirakenteisena huoleton käyttövene. M2-versio on varustettu tuplapulpeteilla, joiden välissä on tuulelta ja roiskeilta suojaava kiinteärakenteinen väliovi. 

Cross 75 BR 
Alumiinirunkoisen, tyylikkäällä lasikuitukannella varustestun Yamarin Cross -malliston lippulaiva soveltuu kokonsa ansiosta erinomaisesti myös avomerelle, eikä haastavatkaan olosuhteet tuota ongelmia. Veneen kyytiin mahtuu jopa yhdeksän matkustajaa monipuolisen avotilan ansiosta. 

Marinepalvelu Oy
Marex 310
Marex 360

Sea Ray 210 SPX
Sea Ray 19 SPOE

Nautical Partners
Jeanneau Merry Fisher
Zodiac

Nordic Craft 
Point Comfort 18
Point Comfort 18 on kevytkulkuinen, helppohoitoinen puukomposiittivene keskikonsolilla. Pienen konetehovaatimuksen ansiosta malli sopii hyvin myös sähkömoottorille. Parhaimmillaan vene on 11-13 solmun nopeudessa, jolloin kyyti on pehmeää ja taloudellista. Malli pohjautuu amerikkalaiseen työveneperinteeseen mutta on rakenteeltaan moderni vaneri-epoksi konstruktio.

Puuveneveistäjät ry
Puuveneveistäjät ry:n tyyppivene
Puuveneveistäjien uusi tyyppivene on ekologinen, kevyesti kulkeva vaihtoehto keskikonsoliluokkaan. 6,5 metrinen runko on puoliliukuva ja tehontarve pieni, jolloin sähkömoottori on aito vaihtoehto. Vene on rakennettavissa massiivipuusta tai puukomposiittirakenteisena ja sisustus on räätälöitävissä tilaajan toiveiden mukaisesti. CE-hyväksynnän myötä kaikki Puuveneveistäjät ry:n jäsenveistämöt saavat oikeuden markkinoida ja rakentaa venettä. 

Silacraft
SILA 420
Itäsaariston legendan, Sila-venemalliston pienin pulpettivene, jossa yhdistyvät kokoluokkaansa nähden erinomainen kantavuus ja sivuttaisvakaus. Sila-veneiden jämäkkä yksikuorirakenne ilman väliainevaahtoja takaa veneen helpon räätälöitävyyden. Veneellä on matala liukukynnys. Maks 20 hv | Keskipulpetti, sivupulpetti tai kahvaohjaus | Runkotakuu 10 vuotta
SILA 465
Lähes tuhoutumattoman SILA 420:n isoveli.  Silacraftin vahva, käsinlaminoitu runko kestää ajoa ja vene kulkee mukavasti jo 20-hv koneella. Liukukynnys on tälläkin veneellä olematon. Riisuttu yleisilme ja karu tyylikkyys sulattavat paatuneemmankin kalastajan ja mökkiläisen sydämen. Maks 30 hv | Keskipulpetti, sivupulpetti tai kahvaohjaus | Runkotakuu 10 vuotta
SILA480
Kalastukseen ja rysäpyyntiin.  Kantava keula, kokoonsa nähden mahtavat sisätilat ja nopea runko. Kuten muutkin Silacraftin veneet, Sila 480 on rakennettu yksinkertaisuudessaan erottuvaksi tosimiehen / -naisen työkaluksi. Vene on itsetyhjentyvä. Maks 50 hv | Keskipulpetti, sivupulpetti tai kahvaohjaus | Runkotakuu 10 vuotta

Sumeko / Sea Care Oy
Kawasaki STX 160X
Uudet Kawasaki STX160-mallit jatkavat suositun STX-15F-mallin jalanjälkiä. Uuden muotoilun ansiosta ajomukavuus on entisestäänkin parantunut. Tehokas moottori ja erinomainen käsiteltävyys tarjoavat ajonautintoa koko perheelle.
Kawasaki Ultra 310LX-S
Yksi vesijettimarkkinoiden tehokkaimmista tykeistä. Huippuluokan vesijetissä on luokkansa johtavia ominaisuuksia keulasta perään, jotka takaavat mukavuuden ja viihtyvyyden koko päivän vesihuveihin.

Suvi-Veneet Oy – Suvi 57 Duo
Suvi-Veneet Oy – Suvi 63 Duo

Tekno-Marine – Suomi 475 Cat

Telva – Candela C-8

YachtsAgent
Highfield Patrol 540
Patrol 540 on loistava yleisvene, niin mökille kuin vaativalle harrastajalle. Pulverimaalattu jäykkä alumiinirunko yhdistettynä syvään 24° V-pohjaan sekä laadukkaisiin ponttoneihin tekee veneestä vakaan, kestävän, kevyen, helposti käsiteltävän sekä erittäin merikelpoisen. Kantavuus riittä jopa 12 henkilölle. Ponttonien suojaamana voit ajaa laituriin huoletta ja alumiinirungon kölisuojaus mahdollistaa rantautumisen hankalampiinkin paikkoihin.
Highfield Patrol 660
Patrol 660 on suunniteltu vaativaan käyttöön. Pulverimaalattu alumiinirunko jäykällä palkistolla yhdistettynä syvään 26° V-pohjaan sekä laadukkaisiin Hypalon-ponttoneihin tekee veneestä vakaan, kestävän, kevyen, helposti käsiteltävän sekä erittäin merikelpoisen. Kantavuus riittä jopa 13 henkilölle.
Highfield SP460
Sport 460 on laadukas ja sporttinen RIB, jossa yhdistyvät tyyli, turvallisuus, suorituskyky ja ajo-ominaisuudet saumattomasti.Syvä 20° V-pohja yhdistettynä ponttonien tuomaan vakauteen, niin satamassa kuin ajossa, tekevät veneen helpoksi käsitellä. Käsiteltävyys tekee laituriin ajamisesta helppoa ja alumiinirungon ja kölisuoja mahdollistaa myös turvallisen rantautumisen esimerkiksi hiekkarannalle.
Veneeseen on saatavissa vesihiihtotanko tai targakaari, jolla mahdollistat harrastamisen vesillä ja teet veneestä lapsiperheen yhdessäolon keskipisteen.

Yamaha Motor Europe
AMT 165BRf
165 BRf on odotettu uutuus alumiinivenemallistoon. Pienestä koostaan huolimatta vene on erittäin tilava, vakaa ja turvallinen. Leveä runko leikkaa aaltoja hyvin, jolloin veneen liikkeet ovat rauhallisia aallokossa. Korkeat laidat tekevät avotilasta turvallisen ja suojaisan. Veneen käytännöllinen ja korkea tuulilasi ja pulpettien välissä oleva kirkas ja yksiosainen väliovi takaavat suojaisan matkaamisen.
AMT 190R
AMT 190 R on näyttävä ja tilava keskipulpettivene, joka tarjoaa loistavat puitteet niin mökkimatkalle, päiväristeilylle kuin vapaa-ajan kalastukseen. Vene on hauska ajettava, ja uuden rungon ansiosta se kulkee pehmeästi, johdonmukaisesti, taloudellisesti ja turvallisesti tarjoten samalla mahtavan ajonautinnon. Sporttinen runko sopii hyvin myös hiukan vauhdikkaampaan ajoon.
AMT 240DC
AMT-malliston lippulaiva, 240 DC on suunniteltu ja valmistettu täysin Suomessa. Veneessä on viiden vuoden runkotakuu ja voimanlähteenä toimivassa luotettavassa Yamaha-perämoottorissa on kolmen vuoden takuu sekä kahden vuoden jatkoturva.
Husky R5
Husky R5 –alumiiniveneeseen olemme paketoineet kaikki tärkeimmät ja tarpeelliset ominaisuudet. Veneen tuntomerkkejä ovat turvalliset askelmat, korkea varalaita, käytännölliset lepuuttajan telineet, runsaat säilytystilat sekä laadukas alumiini. Husky-alumiiniveneen etuavotilaan mahtuu kaikki, mitä tarvitset viikonloppuna mökillä tai jos olet lähdössä kalastamaan.
Finnmaster T6
Finnmaster T6 day cruiser veneessä yhdistyvät huippumuotoilu ja käytännölliset yksityiskohdat urheilulliseen ulkomuotoon. Veneen tylppä keula, tyylikkäät runkoteippaukset sekä keulan modernit LED-valot viimeistelevät vauhdikkaan kokonaisuuden. Suurempikin joukko mahtuu nauttimaan vauhdin hurmasta isossa avotilassa, joka on helposti muutettavissa aurinkotasoksi. Veneen tukeva runko takaa erinomaiset ajo-ominaisuudet.

Veneentekijäntien kauden avajaiset 12.-13.5.

Veneentekijäntien avajaiset

Kesäkauden avajaisia juhlitaan koko Veneentekijäntien pituudella yhdessä Suomiveneilee.fi koeajotapahtuman kanssa. Varaa aika kalenteristasi ja liity veneilyhenkiseen seuraan! 

Päivitetty 10.5.2023

Boat World

Veneentekijäntie 5
www.bikeworld.fi

Halti Outlet

Veneentekijäntie 8
Haltilta löydät ulkoiluun, veneilyyn ja vapaa-aikaan sopivia vaatteita ja jalkineita jo vuodesta 1976! Tapahtuman aikana lisäalennus -25% koko Halti Outlet Lauttasaaren myymälävalikoimasta. Pihatorilta ja löytöpisteestä huippulöytöjä – esim. nopeasti kuivuvia paitoja, shortseja, housuja ja capreja, sekä vedenpitäviä kuoritakkeja ja housuja huomioväreissä – ja tietysti messuhinnoin!

Marinekauppa.com

Veneentekijäntie 3
marinekauppa.com

Maritim Oy Ab

Veneentekijäntie 1
maritim.fi

Veneilykauteen valmistautuvat huomio! Nyt siivotaan Maritimin varastoa oikein urakalla! Esim. 1852-sarjan ankkuriliinakelat lähtevät nyt lähes uloskantohintaan: 
– pit. 32 m, lev. 25 mm (9513055037) avajaishintaan: 40 € (norm. 99 €)!
– pit. 50 m, lev. 35 mm (9513055039) avajaishintaan: 50 € (norm. 159 €)!

Eikä hinta ole sen huonompi veneilykäyttöön sopivilla 1852-kiikareillakaan (9514006066), 25 € (norm. 87 €)!

Lisätärpit nopeimmille:
– Metallin suoja-aine Nano Extract 250 ml (9519411004) 5 €/kpl (norm. 29,90)
– Suoja- ja voiteluaine Nano Extract 250 ml (9519411008) 5 €/kpl (norm. 29,90)
– Kaiutin 1852 120 W (9514601092) 39 €/pari  (norm. 169 €)
(Tarjoukset voimassa vain 12.-13.5. Maritimin löytötorilla niin kauan kuin tavaraa riittää).

Edellisvuosien tapaan löytötorilta löytyy myös laaja valikoima yksittäiskappaleita, poistotuotteita… ym. Tule poimimaan parhaat päältä! Herkut tapahtumaan hoitaa Suomen kovin burgeritiimi Happy Days Street Food.

 

Navy Blue Shop

Veneentekijäntie 7
navyblue.fi

Navy Blue Shop on asiakaspalveluun panostava, laadukkaiden merkkivaatteiden ja jalkineiden kauppa. Meiltä löydät mm. Sebago, Sail Racing, Parajumpers, North Sails collection, Holebrook brändit. Myymälässämme on paljon tarjouksia esim. miehille Sebagon Authentic paidat ja hupparit tarjoushinnoin, Marine Classics miesten pusakka 69,90€ ja Sebagon naisten pellavainen t-paita 19,90€.  Tervetuloa myös tutustumaan myymälämme löytöhuoneeseen, jossa malli- ja yksittäiskappleita jopa -60 % alessa. esim. Sebagon mallipareja (koko 42/43) alk. 49€ ja Parajumpersin mallivaatteita, miehille koko L ja naisille koko S.

 

Sail Tech

Veneentekijäntie 2
sailtech.fi

Suomen Venehuolto SUV.fi

Veneentekijäntie 9
suv.fi

Veneilijän Verkkokauppa.fi

Veneentekijäntie 16
www.veneilijanverkkokauppa.fi

Pelle P Shop

Avoinna ark. 11-16, la 10-16, su 12-16
Veneentekijäntie 18
www.pellepetterson.fi

Captain's Shop

Veneentekijäntie 11
www.captainsshop.fi

Range Rover -hybridit 

Hybridiautojen esittely ja koeajot Maritimin alaparkkipaikalla tapahtuman aikana (Veneentekijäntie 1)

Range Rover koeajo veneiden koeajotapahtumassa Lauttasaaressa

Range Rover Sport lataushybridi

Uusi kolmannen sukupolven Range Rover Sport on kaikkien aikojen tehokkain versiomme Land Roverin ylellisestä katumaasturista ja luotettava valinta, kun haluat ajaa myös päällystettyjen teiden ulkopuolella.
Valittavanasi on kaksi laajennetun toimintasäteen sähköhybridiä, jotka yhdistävät saumattomasti 3,0-litraisen suoran kuusisylinterisen bensiini-moottorin tehokkaaseen sähkömoottoriin ja 38,2 kWh:n akustoon. Valitse joko 440 tai 510 hevosvoiman kokonaisteho.
Extended range -lataushybridit mahdollistavat 113 km sähköisen toimintamatkan*. DC-pikaladattava akusto on sijoitettu niin, että tavaratilaa tai sisätiloja ei mene hukkaan.

Range Rover Velar lataushybridi

Maailman kauneimmaksikin autoksi valittu Range Rover Velar on automaailman valovoimaisin tähti. Kauniin muotoilun alta paljastuu modernin teknologian ja uraauurtavien innovaatioiden taidonnäyte.
Range Rover Velar -lataushybridi tarjoaa eri vaihtoehtojen parhaat puolet: Sen hybriditeknologiassa yhdistyvät 105 kW:n sähkömoottori ja 2,0-litrainen Ingenium-bensiiniboottori. Nauti saumattomasta sähköisestä ajosta jopa 64 km:n toimintamatkalla.

Range Rover Evoque lataushybridi

Uusi Range Rover Evoque lataushybridi tarhoaa ylivoimaisen yhdistelmän sähköistä liikkumista nelivetoista suorituskykyä. Voit ajaa jopa 62 km pelkällä sähköllä.