Venemessuilla kunnostetaan moottoriveneitä ja keskustellaan moottoriveneilystä

Ajankohtaista

Vene 19 Båt -messuilla 8. – 17.2.2019 Messukeskuksessa Helsingissä kunnostetaan työnäytöksissä kolmea venettä Venemestarin Telakalla. Uusia varusteita ja pintoja saavat Windy 31 Tornado, Uttern 520 HT ja Buster S. Uusi Totalveneen Messi kokoaa moottoriveneilijät ja moottoriveneen hankintaa harkitsevat nyt ensimmäistä kertaa kuulemaan tuoreinta tietoa moottoriveneilystä ja moottoriveneistä.

Buster-veneet ovat mukana Helsingin venenäyttelyssä myös vuonna 2019

Nyt jo viidettä kertaa toteutettava Venemestarin Telakka kerää tee-se-itse-ihmiset kuuntelemaan, miten veneitä kunnostetaan ja miten niitä pidetään hyvässä kunnossa. Venemessujen uusi ohjelmapiste on Totalveneen Messi, jossa keskitytään moottoriveneilyyn ja moottoriveneisiin. Ohjelmapisteellä korostetaan veneilyn helppoutta ja runsasta kohdetarjontaa pääkaupunkiseudulla.

Ohjelmat julkaistaan kokonaisuudessaan tammikuussa.

UUTTA: Moottoriveneily entistä vahvemmin esillä venemessuilla

Uudet moottoriveneet täyttävät perinteisesti venemessujen halleja. Tällä kertaa niistä myös puhutaan messuilla entistä enemmän. Moottoriveneet ja moottoriveneily on saanut oman ohjelmapisteen, Totalveneen Messin. Siellä kuullaan muun muassa Venemestari-lehden ja Totalvene.fi:n päätoimittajan Jan Sjölundin esitykset messujen uutuusveneistä, pääkaupunkiseudun päiväretkiveneilykohteista sekä eri venetyyppien parhaista puolista. 

Totalveneen Messissä käydään läpi yleisimmät moottorivenetyypit avo-, retki- ja matkaveneluokissa ja kerrotaan, mikä ero on keski-, sivu- ja tuplapulpettiveneillä ja mikä tekee veneestä bowriderin. Siellä selviää myös, voiko daycruiserissa tai sportcruiserissa yöpyä ja millaisia erilaisia ohjaushyttiveneitä on.

Viikolla pureudutaan veneluokkien mielenkiintoisimpiin uutuusmalleihin yhdessä veneen suunnittelijan, valmistajan tai myyjän kanssa.

Telakalla kiillotetaan, kunnostetaan ja asennetaan

Venemestarin Telakalla asiantuntijat näyttävät, miten eri työvaiheet tehdään ja kertovat miten veneitä kunnostetaan.

Windy 31 Tornado on Telakan suurin vene. Windyn uimatason tiikit irrotetaan ja tilalle asennetaan keinotiikkiä. Sen musta runkoraita kiillotetaan ja veneeseen asennetaan uusi lämmityslaite, septitankki ja ankannokka. Uttern 520 HT -veneeseen asennetaan lämmityslaite ja keinotiikkiä. Veneen törmäyslistat myös vaihdetaan. Buster S saa uudet istuinpehmusteet ja sen törmäyslistat vaihdetaan. Työnäytöksistä vastaavat Dek-King Finland, Mirka/Villen Vene, Wallas Marin, Hopeasalmen Telakka ja Verhoomo Mauronet. 

Tietoa ja taitoja veneilijälle

Venemestarin Telakalta saa myös tärkeätä tietoa venesähköistä, pohjan kunnostuksesta, verhoilukursseista, vahinkovauriokorjauksista ja kuntokartoituksesta. STEK pitää esityksiä venesähköjen toteuttamisesta turvallisesti ja luotettavasti. Leevene kertoo vahinkovauriokorjauksista ja käytetyn veneen kuntokartoituksesta. Hopeasalmen Telakka esittelee pohjan kunnostus -esityksessä palveluaan pohjan eliönestomaalauksen uusimiseen.

Verhoomo Mauronetilta saa tietoa verhoilukursseista.

www.venemessut.fi #venemessut