Vene 21 Båt verkossa tarjoaa monipuolista sisältöä

Ajankohtaista

Vene 21 Båt verkossa -tapahtuma kokoaa nyt poikkeuksellisina aikoina 12. – 21.2.2021 veneilyn tuotteet ja palvelut ainutlaatuiseen verkkotapahtumaan. Tapahtumaa voi seurata kaikkialta maailmasta ja se on kaikille kävijöille veloitukseton. Tulevaisuudessa verkkosisältö täydentää Messukeskuksessa järjestettäviä tapahtumia. 

Vene 21 Båt verkossa

Jo yli 50 vuotta venemessut on järjestetty Messukeskuksessa Helsingissä helmikuun toisella viikolla. Nyt ollaan verkossa. Vene 21 Båt verkossa -tapahtumassa esitellään veneet, veneilytarvikkeet ja -varusteet sekä vesiharrasteet ja vaatteet. Tarjolla on ohjelmaa, yrityssivujen tuote-esittelyjä, hyviä tarjouksia ja mahdollisuus keskustella asiantuntijoiden kanssa chatin kautta. Tapahtumaan osallistuu yli 130 yritystä.

”Olemme Messukeskuksessa ottaneet isoja askeleita digitaalisuuteen, tehneet rutkasti töitä ja oppineet paljon. Verkkotapahtuma tuo veneet olohuoneisiin ja tarjoaa uudenlaista sisältöä. Perinteiset venemessut on vahvasti sosiaalinen ja yhteisöllinen tapahtuma, jota ei voi korvata verkkotapahtumalla. Tulevaisuudessa verkkosisältö kuitenkin varmasti täydentää Messukeskuksessa järjestettäviä tapahtumia.  Haluamme myös luoda ympärivuotista sisältöä tapahtuman verkkosivuille ja sosiaalisen median kanaviin,” kertoo tapahtumasta vastaava Juha Kuusla Messukeskuksesta. ”Yrityssivut tarjouksineen avautuvat perjantaina 12.2. klo 10 ja samalla julkaistaan ensimmäiset ohjelmat. Lisää ohjelmaa julkaistaan perjantaina 19.2. Tallenteet jäävät verkkosivulle katsottavaksi koko tapahtuman ajaksi.”

Moottoriveneitä, purjehduskisoja ja kalastusta

Tapahtuman ohjelma nostaa esille kahdeksan teemaa: Moottoriveneet, Purjehdus, Venematkailu, Veneilyn aloittaminen, Kalastus, Sukellus, Puhdas Itämeri ja vastuullisuus sekä Historian havinaa. Tapahtuman avajaispäivänä 12.2. Jan Sjölund Venemestarista esittelee vuoden 2021 kovimmat veneuutuudet ja Kippari-lehden toimittajat Pasi Nuutinen, Tomi Peurakoski ja Ismo Virta vertailevat pieniä moottoriveneitä aloittelevan veneilijän näkökulmasta.

Purjehdus-teemassa kuullaan parhaillaan Vendée Globe -kisassa maailman ympäri purjehtivan Ari Huuselan kuulumisia. Häntä haastattelee avajaispäivänä purjehtija Tapio Lehtinen, joka kertoo 19.2. valmisteluistaan seuraavaan Golden Globe Race 2022 -kilpailuun. Ari Huuselan kisasta on useita ohjelmia. Vendée Globe -kisasta keskustelevat (19.2.) Ari Huusela -tiimin jäsen Jukka Jaskari ja purjehdusasiantuntija Ville Väresmaa.

Kalastus-teemassa kuullaan kalastusopas Jani Ollikaisen vinkkejä heittokalastusveneen valintaan ja varusteluun (12.2.). Mika ”Haukikoira” Vornanen antaa kalastusvinkkejä (12.2./19.2). Suomen Vapaa-ajan kalastajien Keskusliitto kertoo Haukitehdas-hankkeestaan (19.2.) ja uudesta Koolla on väliä -jigien kierrätys hankkeesta (12.2.).

Veneilyn aloittaminen on helppoa

Veneilyn aloittavat saavat paljon tärkeää tietoa ohjelmasta muun muassa siitä, mitä pitää ottaa huomioon veneen ostossa, huollossa ja säilytyksessä, ja millaista koulutusta aloitteleva veneilijä tarvitsee. Suomen Purjehdus ja Veneily ry tarjoaa webinaarin veneilyn aloittamisesta. Matkailuosiossa kerrotaan muun muassa Ahvenanmaan ympäri veneilystä ja  purjehtija Kalevi Westersund päivittää tietoja Baltian kohteista. Veneilijän tärkeimpiä turvavarusteita eli pelastusliivejä esittelee Vene-lehti (19.2.).

Vastuullisuus vesillä

Ihmisen hyvinvointi riippuu luonnon hyvinvoinnista -keskustelussa (19.2.) toimitusjohtajat Baltic Action Groupin Michaela Ramm-Schmidt, John Nurmisen Säätiön Annamari Arrakoski-Engardt ja Pidä Saaristo Siistinä ry:n Aija Kaski keskustelevat vesistöjen hyvinvoinnista.

Purjehtija Samuli Leisti kertoo Zer0emissionin purjehdusreissuista ja missiosta ympäristön ja erityisesti meren hyväksi tehtävästä työstä (19.2.).

Perinteiset palkinnot jaetaan verkkotapahtumassa

Verkkotapahtumassa julkaistaan 12.2.  Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n ja Suomen Messusäätiön Vuoden vierasvenesatamat 2021 -palkinnot rannikkoalueen ja Järvi-Suomen eniten ääniä saaneille vierasvenesatamille. Avajaispäivänä julkaistaan myös Veneilytoimittajat ry:n Vuoden veneilyteko 2020 -palkinnon saaja ja Vene 21 Båt Messujen veneet. Tänä vuonna venetoimittajat ja veneasiantuntijat ovat valinneet Messujen veneiksi yhden purjeveneen ja yhden moottoriveneen.

Suomen Messusäätiön rahoittamaa Pelasta Itämeri -palkintoa ei jaeta tänä vuonna tapahtuman yhteydessä. Palkinnonsaajaa voi ehdottaa vielä toukokuun loppuun asti www.venemessut.fi  ja palkinto jaetaan kesäkuussa.

Vene 21 Båt verkossa -tapahtuma järjestetään 12.–21.2.2021 www.venemessut.fi -sivustolla. Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma Vene 22 Båt -messut järjestetään 11.–20.2.2022 Messukeskuksessa Helsingissä. Messukeskus järjestää venemessut Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta.