Uusi myrkytön tietokanava – Myrkyttömästi vesillä

Ajankohtaista

Myrkyttömästi vesillä

Myrkyttömästivesillä-palvelu tarjoaa veneilijöille tietoa siitä, miten veneen pohja pidetään puhtaana ilman myrkkyvärejä, sekä tietoa myrkkyvärien ympäristövaikutuksista ja myrkyttömien palveluiden tarjoajista.

Myrkkyvärit on suunniteltu liukenemaan ja näin vapauttamaan myrkkyjä. Lisäksi ne perustuvat eroosioon, jonka tarkoitus on kauden aikana kuluttaa värin pintakerrosta ja näin puhdistaa sitä ajon aikana. On siis selvä, että myös veneen pohjan pesu saa myrkkyjä ja mikromuovista koostuvia värin aineksia irtoamaan pinnasta.

Käytännössä yhä suurempi osa myrkkymaaleilla maalaavista veneilijöistä myös pesevät veneen pohjaa kauden aikana, jotta pohja pysyisi suorituskykyisenä. Tämä ja puhdas luonto on haaste, mihin myrkyttömästivesillä liike haluaa vastata. Tästä syystä veneen pohjaan kannattaa valita kova ja myrkytön pinnoite, joka on turvallinen käyttää sekä pestä ja lisäksi kestää pesutoimenpiteet.

Myrkyttömästivesillä liikkeen alullepanijat ovat Seaboost Oy sekä BNG Palvelut Oy. Liike on avoin kaikille myrkyttömille toimijoille, jotka maalaavat ja kunnostavat veneiden pohjia myrkyttömillä tuotteilla.

Katso video miten paljon myrkkymaalista irtoaa harjatessa myrkyllistä väriainesta https://www.youtube.com/watch?v=rSf-tsENeuk

www.myrkyttomastivesilla.fi