Uusi Moottorivene-kirja julkaistiin venemessuilla

Ajankohtaista

Uusi Vene 20 Båt -näyttelyssä julkaistu Moottorivene-kirja on todellinen veneilijän tietopaketti moottoriveneen toistasataa vuotta vanhasta historiasta ja nykypäivästä.

Uusi Moottorivene-kirja julkaistiin venemessuilla 2020

Kirjassa kuvataan moottoriveneen tuloa Suomeen, leviämistä ja yleistymistä, kieltolain vaikutusta veneiden kehittymiseen, salonkiveneiden aikaa, vapaa-ajan lisääntymisen ja kesämökkien yleistymisen merkitystä veneilylle sotien jälkeen, ja lasikuidun ja alumiinin tuloa puun tilalle veneiden rakentamisessa.

Lopuksi katsotaan kristallipalloon ja ennustetaan uudenlaisille moottoriveneille valoisaa tulevaisuutta. Teoksessa esitellään erilaisia moottoriveneitä, niiden suunnittelijoita ja rakentajia sekä faktoin että tarinoin ja kuvin. Siinä ei ole veneiden hoidon ja huollon ohjeita, vaan se opastaa lukijan moottoriveneiden mielenkiintoiseen maailmaan.

Kirjan on toimittanut Jorma Rautapää, ja muut tekijät ovat Nils Häggblom, Sten Söderblom, Yrjö Klippi ja Kari Wilén. Tekijät ovat kokeneita veneilijöitä ja monilla tavoin mukana venemaailmassa. Kirja on hyvä tiedonlähde kaikille vesillä liikkujille, mainio lahja, mukava lukuelämys ja hieno kuvateos.

Kirjan voi hankkia Vene 20 Båt -näyttelystä messutarjoushintaan 30 euroa Mahogany Yachting Society (MYS) osastolta 7 d 141 sekä Outboard Museumi osastolta 7 b 140