Uusi Mercury Racing 450R -perämoottori tarjoaa äärimmäistä suorituskykyä

Ajankohtaista

Mercury esitteli uudet Mercury Racing 450R -moottorit

Uusi Mercury Racing 450R -perämoottori on suunniteltu varta vasten huippusuorituskykyä hakeville, jotka kaipaavat herpaantumatonta tehoa. Mercury Racingin DNA:lla höystetty 450R sisältää 4,6 litran V8-nelitahtimoottorilohkon, jota tehostaa ainutlaatuinen Mercury Racing -ahdin, tuottaen huipputeholla 450 hevosvoimaa potkuriakselista ja 40 prosenttia suuremman väännön kuin voimakas 400R.  Uusi 450R on huomattavasti kevyempi kuin lähin kilpailijansa ja sillä on tarjota alansa paras tehon suhde painoon kompaktissa ja tehokkaassa pakkauksessa

450R tarjoaa lääkettä tehokuumeeseen, sillä ennen näkemätön kiihtyvyys ja huippunopeuspotentiaali yhdistyvät siinä vankkaan luotettavuuteen ja Mercury Racingin uusimpaan teknologiaan. Tarjolla on monta vaihteistokotelo-, hallintajärjestelmä-, yhdystanko- ja tyylivaihtoehtoa, joista voit luoda itsellesi sopivimman perämoottorikokonaisuuden ja ajaa hanat auki koko päivän. Mikä parasta, Mercury Racing 450R toimii 95-oktaanisella polttoaineella, jota on yleisesti saatavilla.

Ahdettu supersuorituskyky

450R on alusta loppuun suunniteltu, kehitetty ja valmistettu Wisconsinissa sille varatulla Mercury Racing -kokoonpanolinjalla. Se perustuu samaan 4,6 litran V8-moottoriin, jota käytetään vapaasti hengittävissä Mercury Racing 300R -perämoottorimalleissa. Patentoidussa 64 asteen alumiinilohkossa on Mercury Racingin Quad Cam Four Valve (QC4) – suunnittelu alumiinisilla sylinterikansilla ja kahdella nokka-akselilla (DOHC).Venttiilikoneiston ominaisuuksia ovat korkean suorituskyvyn imunokkaprofiili ja kilpa-ajotason Inconel-pakoventtiilit. Nokka-akselit ovat ketjuvetoisia ja toimivat öljyvoitelulla, joten vältyt jakohihnan huollolta. 

Ahtoasiantuntijuutensa ansiosta Mercury Racing saa uskomattoman tehon 4,6 litran V8-moottorista. 2,4 litran hihnavetoinen ruuviahdin tuottaa paineilmaa viiveettömästi ja mahdollistaa välittömän kaasuvasteen. Ahdin on vesijäähdytteinen, jotta imuilman lämpötila laskee ja teho lisääntyy. Mercury Racingin suunnittelemat ahtoilman kaksoisjäähdyttimet laskevat paineistetun imuilman lämpötilaa, jotta saavutetaan vielä suurempi ilman tiheys ja tehon tuotto. Räätälöity imuäänen vaimennin on säädetty niin että ahdin kuulostaa möreän tehokkaalta mutta räikeimmät korkeat äänet eivät kuulu.  

Hukkaportti varmistaa huippusuorituskyvyn säätämällä ahtimen maksimipainetta automaattisesti muuttuvien ympäristöolosuhteiden mukaisesti. Jotta moottorin lämpötila pysyy sopivana, Mercury Racing 450R:n rikissä on suuren kapasiteetin öljynjäähdytin ja ainutlaatuinen lautasventtiili, joiden ansiosta jäähdytysvettä on enemmän käytettävissä aina tarpeen mukaan. Elektroniikka ja moottorin muut komponentit on suunniteltu ja sijoitettu niin, että kokonaisuus on mahdollisimman tiivis mutta silti helppo huoltaa. Uuden ahtimen ja välijäähdyttimien huolella harkitun muotoilun ja sijoittelun ansiosta 450R mahtuu samaan siroon koppaan kuin 300R-malli, mutta silti sen imuaukot mahdollistavat suuremman virtauksen. Kuten kaikki Mercury Racing -perämoottorit, 450R on suunniteltu niin, että sen voi asentaa peräpeiliin 26 tuuman asennusvälillä, minkä ansiosta peräpeilin tila voidaan käyttää optimaalisesti uusissa veneissä tai moottorin vaihdon yhteydessä. 

Mercury Racingin suunnittelijat pohtivat suorituskykyä joka kantilta suunnitellessaan 450R-perämoottoria. Jokaisen komponentin paino ja muotoilu kävivät tarkan seulan läpi, jotta saavutettiin maksimiteho ja mahdollisimman kevyt moottori. Tuloksena on erinomainen teho-painosuhde: 450 hevosvoimaa perämoottorista, joka painaa vain 313 kg, mikä on paras tehon suhde painoon perämoottoreilla, joiden nimellisteho on 400 hevosvoimaa tai enemmän.  

Täyskaasun (WOT) käyttöalue on 5800–6400 rpm, joten Mercury Racingin potkurit voivat toimia täysillä ja optimoida kiihdytyksen, tehokkuuden ja huippunopeuden.  

Kekseliästä insinööritaitoa 

Mercury Racingin ainutlaatuinen Advanced MidSection (AMS) sisältää raskaaseen käyttöön tarkoitetut teräksiset ohjauslevyt ja jäykät moottorin kiinnikkeet, jotka vakauttavat perämoottorin ja parantavat käsittelyä suurilla nopeuksilla. AMS:n kiinteä valinnainen takayhdystangon kiinnike toimii tukevana mutta erittäin kevyenä kiinnityskohtana ja mahdollistaa katamaraanien ja muiden suurella nopeudella käytettävien sovellusten siistin asentamisen.  

AMS myös eristää moottorin peräpeilistä, joten ajo on tasaista ja hiljaista. Vakiovarusteena oleva sähköhydraulinen ohjaustehostin tarjoaa varmaa ja tarkkaa hallintaa kaikilla nopeuksilla. Lisäksi 450R:n latauskyky on korkea. 115 ampeerin laturi vastaa paljon virtaa kuluttavan elektroniikan äärimmäisiin vaatimuksiin. Kun akun tyhjäkäyntilatauksen hallinta havaitsee akun matalan jännitteen, se nostaa automaattisesti moottorin tyhjäkäyntinopeutta, mikä tehostaa laturin tehoa, kunnes akkujen lataus on riittävä. Yläkopassa on ainutlaatuinen huoltoluukku, jonka avaamalla voit tehdä säännölliset moottoriöljyn tarkastukset ja lisäykset poistamatta koppaa. Salpa/kantokahva helpottaa kopan irrottamista huoltoa varten. 

Vaihteistokotelovaihtoehdot  

Vedenpinnan rajassa kulkeva erittäin tehokas Sport Master -vaihteistokotelo on tarkoitettu veneisiin, jotka pystyvät kulkemaan yli 70 solmua, ja sisältää vedenotot alhaalla ja Crescent Leading Edge -vaihteiston. 450R-moottoria varten siinä on uusi vankka ruostumattomasta teräksestä valmistettu yksiosainen potkuriakseli, jonka halkaisija on 1,25 tuumaa. Oikealla tavalla käytettynä Sport Master parantaa veneen käsittelyä, nopeutta ja tehokkuutta yhtä lailla yhden moottorin pikaveneissä kuin monen moottorin katamaraaneissa. Saatavilla oleva kallistettu alaevä vaikuttaa potkurin vääntömomenttia vastaan, mikä parantaa suorituskykyä ja käsittelyä yhden moottorin sovelluksissa. 450R on saatavilla myös varustettuna 5.44 HD -vaihteistokotelolla pienemmille nopeuksille ja käytettäväksi perinteiseen tapaan veden alla. Kaikkien 450R-vaihteistokoteloiden välityssuhde on 1,60:1, mikä parantaa kiihtyvyyttä ja nopeutta.  

Mercury Racing -potkurit  

Mercury Racing -potkurien tehtävä on maksimoida veneen suorituskyky ja käsittely kaikissa sovelluksissa. Jokainen potkuri valmistetaan käsityönä, hienosäädetään ja mukautetaan kunkin venetyypin ja suorituskykytavoitteen mukaiseksi. Sitten jokainen yksittäinen potkuri tasapainotetaan ja mitataan, millä varmistetaan tasalaatuinen suorituskyky joka kerralla. Uusissa 450R-malleissa pinnan läpäisevän Sport Master -vaihteistokotelon kanssa yhteensopivia  
potkureita ovat suositut MAX5 ja Outboard CNC Cleaver. 5.44 HP -vaihteistokotelon kanssa erinomaisia vaihtoehtoja ovat Mercury Racingin Bravo I FS, Bravo I LT, Enertia ECO XP ja Rev 4 XP.

Älykäs tekniikka

Mercuryn Transient Spark -tekniikka käyttää esiohjelmoitua sytytysennakkoa väännön optimoimiseksi ja liikkeellelähdön nopeuttamiseksi.Mukautuva nopeudensäätö ja Mercury Racingin oma kalibrointi pitävät moottorin kierroslukeman automaattisesti samana riippumatta kuorman tai olosuhteiden muutoksista – kuten aallokosta, jyrkistä käännöksistä, vesiurheilussa tai oltaessa liukukynnyksen alarekisterissä – jotta veneen liikemäärä pysyy samana tarvitsematta säätää kaasua niin usein. 

450R on yhteensopiva Mercury Racingin digitaalisten Zero Effort -ohjainten tai muiden Mercury Marinen digitaalisten ohjausjärjestelmien kanssa, joiden avulla voidaan ohjata joissain sovelluksissa jopa kuuden perämoottorin kaasua yhdellä vivulla. Digitaalinen kaasu- ja vaihdetekniikka parantaa veneilykokemusta tarjoamalla sujuvan vaihtamisen ja välittömän vasteen ilman kaapeleiden asentamista ja huoltoa. Valinnainen Joystick-ohjaus perämoottoriveneille (JPO) on saatavilla veneisiin, joihin on asennettu kahdesta kuuteen perämoottoria, ja se tarjoaa intuitiivisen tavan ohjata venettä 360 astetta pelkillä sormilla rantauduttaessa ja liikuttaessa ahtaissa paikoissa sekä käytännölliset, venettä paikallaan pitävät Skyhook®-ominaisuudet ja integroidun automaattiohjauksen. 
 
Valinnainen Mercury VesselView tarjoaa enemmän tietoja järjestelmästä ja moottorin tilasta kuin mikään muu veneilyalan näyttöjärjestelmä. VesselView voi valvoa samanaikaisesti jopa kuuden perämoottorin kierroslukua, nopeutta, polttoaineen virtausta, polttoainetehokkuutta, lämpötilaa, trimmiä ja muita tietoja intuitiivisella seitsemän tai yhdeksän tuumankosketusnäytöllä. VesselView mahdollistaa edistyneen Sport Exhaust- toiminnon käytön, joka on kaksoisvaimenninjärjestelmä, josta voi valita erittäin hiljaisen tilan tai matalan sporttisen äänen, joka murisee sävähdyttävästi käynnistettäessä.  

Ainutlaatuinen luotettavuus 

Koska 450R on tarkoitettu menestymään rankassa veneilykäytössä, sitä testattiin aina vain uudelleen – laboratoriossa ja vesillä – tavoitteena ylittää vaativimpien asiakkaiden korkeimmatkin odotukset. Voit avata hanat luottavaisin mielin. 

Mercury 450R

Värivaihtoehdot  

Mercury Racing 450R:n värivaihtoehdot ovat valkoinen Cold Fusion White ja legendaarinen musta Mercury Phantom Black. Cold Fusion White -malleissa on oletuksena Devil Red Eye -huomiolistat kopassa ja valkoinen Advanced MidSection (AMS) ja vaihteistokotelo. Mustissa 
malleissa on Graphite Grey -huomiolistat kopassa ja vastaava grafiitinharmaa AMS ja vaihteistokotelo. 450R-perämooottorin voi halutessaan mukauttaa veneen värimaailmaan Devil Red Eye-, Graphite Grey- ja Carbon Fiber -huomiolistojen avulla.

Uudet 450R moottorit ovat saatavilla EMEA -alueella Q3 2019 alkaen.