Torqeedojen suosion kasvu jatkui kaudella 2020

Ajankohtaista

Sähköiset perämoottorit ovat uuden sukupolven akkuperämoottorien myötä syrjäyttämässä perinteiset bensiiniperämoottorit kiihtyvällä tahdilla. Markkinoiden tehokkaimman sähköperämoottorimerkin, Torqeedon, myynti kasvoi vuonna 2019 noin 50 % ja kaudella 2020 myyntimäärä on yli kaksinkertaistunut. 

Torqeedo-moottoreiden suosio jatkui vuonna 2020

Sähköperämoottoreiden suosio on helppo ymmärtää. Tämän päivän sähköperämoottoreiden toimintavarmuus on huippuluokkaa, käyttö lähes äänetöntä ja äärimmäisen helppoa. Torqeedon perämoottorit ovat suorituskykyisiä, rakenteellisesti järeitä ja laadukkaita. Torqeedo Travel-malleissa on kiinteä, mutta helposti irroitettava lithium-akku, jonka lataa kätevästi verkkovirran lisäksi myös 12V lähteestä, kuten autosta, veneestä tai aurinkosähköjärjestelmästä.

Torqeedo-tuotepäällikkö Pasi Partanen Oy Brandt Ab:lta kommentoi Torqeedojen suosiota: “Kannettavien bensaperämoottoreiden sähköistyminen ei ole pelkästään ympäristö- ja arvopohjainen ratkaisu. Uuden sukupolven sähköperämoottoreiden kohdalla kuluttajahyödyt ja käyttömukavuus ottavat suuren harppauksen siitä, mihin perinteisten polttomoottorien kohdalla on totuttu. Voitaneen sanoa, että näin perämoottorit olisi tullut jo kauan sitten tehdä, jos teknologia olisi ollut olemassa.” 

Torqeedon laajasta mallistosta löytyvät moottorit muutamaa hevosvoimaa vastaavasta soutuvene-kokoluokan moottorista aina 80-hevosvoimaiseen asti. Suomessa Torqeedon suosituimmaksi malliksi on noussut Travel-malliston 1103-malli. Suoravedolla toteutettu ja käytännössä äänetön akkuperämoottori on painaa akkuineen vain 17,5 kg, ja on ylivertainen  niin soutuveneisiin, kumiveneisiin kuin purjeveneiden apumoottoriksikin. Torqeedoihin pääsee tutustumaan Helsingin Uiva 2020 Flytande -venenäyttelyssä 13.–16.8.2020 E-laiturin tuntumassa, maaosastolla O1.