Suomiveneilee-koeajopäivät Lauttasaaressa 4.–5.6.

Ajankohtaista

Kaikille veneilystä ja vesillä liikkumisesta kiinnostuneille avautuu kesäkuun alussa mahdollisuus päästä kokeilemaan merellä kymmeniä erilaisia veneitä. Suomiveneilee.fi -koeajopäiville tulee testattavaksi yli 20 erilaista venettä pienistä perämoottoriveneistä suuriin matkaveneisiin. Koeajot ovat osallistujille maksuttomia.

Suomiveneilee-koeajot järjestetään 4.–5.6.2021 Lauttasaaressa

Suomalaisten venealan toimijoiden yhteiset koeajopäivät järjestetään Helsingin Lauttasaaressa Veneentekijäntien rannassa (Veneentekijäntie 1-5, 00210 Helsinki) perjantaina ja lauantaina 4.–5.6. Koeajot alkavat molempina päivinä kello 10 ja jatkuvat iltakuuteen saakka. Paikan päälle pääsee näppärästi myös julkisella liikenteellä: metrolla Lauttasaareen ja siitä joko kävellen, bussilla nro 21 tai vaikkapa kaupunkipyörällä. Lähin kaupunkipyöräasema on Melkonkujan ja Vattuniemenkadun risteyksessä

Tapahtuman suunnittelussa huomioidaan erityisesti hygienia ja viranomaisten tarkennetut ohjeistukset. Veneentekijäntien yritysten yli hehtaarin kokoiselle ranta-alueelle saadaan tehtyä selkeät kulkureitit, jotta ihmiset voivat liikkua alueella sujuvasti ja ilman ruuhkia tai jonotusta. 

”Pidämme huolta siitä, että tapahtuma on mahdollisimman turvallinen myös koronakriisin aikaan. Suosittelemme, että veneiden koeajot suoritetaan perhekunnittain tai muussa omassa koronakuplassa”, Venealan Keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo sanoo. 

Koeajettavien veneiden kipparit huolehtivat veneiden ohjauspyörien, kahvojen ja kaiteiden puhdistuksesta koeajojen välissä. Koeajovieraille on varattu käsidesiä ja suojakäsineitä sekä Tietoset Oy:n tarjoamia suojamaskeja. Tapahtuman käytössä olevan Bajamajan yhteydessä on lisäksi käsienpesumahdollisuus. 

Turvallinen tilaisuus tutustua veneilyyn

Koeajoveneet ovat erittäin turvallisia ja jokaisessa on vastuullinen kippari, joten tämä on erinomainen tilaisuus kokeilla veneilyä, vaikka kokemusta ei juurikaan vielä olisi. Myös pelastusliivit löytyvät veneistä ja liivejä löytyy sekä aikuisten että lasten kokoja, joten koko perhe pääsee mukaan.

Pajusalo uskoo veneiden koeajo- ja vertailumahdollisuuden kiinnostavan myös kriisiaikana. Finnboat arvioi kotimaan matkailun merkityksen kasvaa kriisin seurauksena ja sitä kautta sekä venemyynti että veneilyyn liittyvät palvelut voivat saada uutta nostetta. 

Korona on nostanut mökkeilyn ja matkailun ennennäkemättömään suosioon 

Nyt viimeistään kannattaa kokeilla veneilyä. Finnboat arvioi kotimaanmatkailun merkityksen kasvaneen koronakriisin seurauksena ja sitä kautta sekä venemyynti että veneilyyn liittyvät palvelut ovat saaneet ennennäkemättömän nosteen. 

”Veneily ja mökkeily ovat jo osoittautuneet suomalaisten parhaiksi tavoiksi viettää kesää koronaturvallisesti, mikä näkyy alan kaksinumeroisina kasvulukuina”, Pajusalo sanoo.  

Veneilyn Aapinen jaossa koeajopäivillä

Suomiveneilee.fi -koeajopäivillä on jaossa myös viime vuonna uusittu Veneilyn Aapinen, joka on päivitetty vastaamaan uuden vesiliikennelain kokonaisuudistusta. Veneilyn Aapinen kokoaa tiiviiseen muotoon keskeiset asiat, jotka jokaisen vesillä liikkuvan on välttämätöntä tietää. Kattavassa, ilmaisessa oppaassa käydään läpi esimerkiksi veneen rekisteröintiasiat sekä kiinnittämisen, navigoinnin ja veneilyturvallisuuden perusteet. 

Koeajettavat veneet (lista päivittyy)

Silver Shark CCX

Silver Shark CCX on mukana suomiveneilee-koeajotapahtumassa 2021

Silver-malliston ainoa keskipulpettivene Shark CCX on turvallinen ja kestävä täysin alumiininen tehopakkaus. Shark CCX on muunneltavissa monipuolisesti eri käyttöön. Täysin alumiinisen runkonsa ansiosta, venettä voi käyttää vaikka ympäri vuoden.

Faster 525 CC

Faster 525 CC on mukana suomiveneilee-koeajotapahtumassa

Uudistunut Faster 525 CC tekee matkaamisen ja tavarankuljetuksen huolettomaksi. Kookas keskipulpetti suojaa erillisistuimilla istuvien lisäksi tehokkaasti myös takapenkkiläisiä. Kulku on esteetöntä veneessä ympäri pulpetin, ja säilytystilaa riittää katseilta ja säältä piilossa runsaasti sisätiloissa ja poikkeuksellisen suurissa takakulmien säilytyslaatikoissa.

Faster 545 CC

Faster 545 CC on mukana suomiveneilee-koeajotapahtumassa 2021

Sähkötoimisella keularampilla varustettu uusi Faster 545 CC sopii niin monipuoliseksi kuormajuhdaksi kuin kalastukseen tai vaikka urheilusukeltajille. Veneessä on kookas keskipulpetti hyvin suojaavalla tuulilasilla, jonka takana kuljettaja ja kanssamatkustaja taittavat matkaa tuulen suojassa. Kestävän rungon ja kätevän keularampin ansiosta, tavarat voi lastata suoraan veneeseen, vaikka ilman laituria, suoraan rannasta.

Candela – 50 mpk, 22 solmun nopeudessa – yhdellä latauksella. 100% sähkövene.

Candela on mukana suomiveneilee-koeajotapahtumassa 2021

Sähköveneilyn haasteena on tähän asti ollut plaanaavien veneiden suuri energiankulutus. Candelan rungon keveys, kantosiivet ja uusin automaailmassa kehitetty akkuteknologia mahdollistavat täyssähköveneen, jonka toimintamatka ja nopeus ensimmäistä kertaa kilpailevat polttomoottoriveneiden kanssa. Toimintamatka yhdellä latauksella on 50 merimailia, 22 solmun nopeudella. Candela on hiljainen, kulkee vakaasti, edullisesti ja ympäristöystävällisesti läpi aaltojen tekemättä itse juurikaan aaltoja. Lataaminen tapahtuu laiturissa normaalilla maasähköllä, eli latausverkostoa ei tarvitse odottaa, sillä sopivia pistokkeita löytyy kaikista satamista mistä löytyy sähköä.

Voyager 700 COB

Voyager V700 COB on mukana suomiveneilee-koeajoissa 2021

Voyager 700 COB on VBOATS tehtaan uutuusmalli kaudelle 2020. Läpikuljettava täysalumiinivene sopii niin yhteys- kuin retkiveneeksi. 

Voyager 800 Cabin

Voyager 800 Cabin on mukana suomiveneilee-koeajoissa 2021

Uistelijoiden toiveista toteutettu Voyager 800 Cabin isolla taka-avotilalla ja keulan nukkumatilalla. Täysalumiinirakenne, kiinnihitsatut kaiteet ja knaapit sekä ulko- ja sisäpuolelta hitsatut saumat tekevät rakenteesta erittäin jämäkän ja jäykän tuntuisen.

Master Pro 750

Master Pro 750 on mukana suomiveneilee-koeajoissa

Master Pro -tehtaan suurin venemalli on uusiutunut kaudelle 2020. Master Pro 750 tarjoaa koko luokkansa pehmeimmät kyydit kovemmassakin kelissä.

ALUCAT W10 FISH 

Alucat W10 Fish on mukana suomiveneilee-koeajoissa 2021

ALUCAT W10 FISH on steetön katamaraanirunkoinen monikäyttövene. Erittäin vakaa, tilava, turvallinen ja taloudellinen. Luokkansa paras kantavuus ja käyttötarpeen mukaan muunneltava kansitila. Sopii vapaa-aikaan, kalastukseen, mökille niin ihmisten kuin raskaan ja pitkänkin tavaran turvalliseen kuljetukseen, helppo kulkea keularampin kautta. Tervetuloa nauttimaan ainutlaatuisesta ajosta – toivottavasti myös aallokossa!

ALUCAT W10 CABIN4

Alucat W10 Cabin on mukana suomiveneilee-koeajoissa 2021

Joka sään käytännöllinen, turvallinen ja kestävä katamaraani­runkoinen monikäyttö­vene. Nähtävänä täydellinen kalastuspaketti – Suomen paras jigailuvene. Hyvä varustepaketti. Keularampin kautta voi astua niin rannalle kuin myös mennä uimaan tai sukeltamaan. Tarpeeksi kansitilaa ja ensiluokkaiset kulkuominaisuudet täyttävät vaatimukset tehokkaasti ja taloudellisesti.

Max

Max 68 on mukana suomiveneilee-koeajoissa 2021

100% Suomessa valmistettu Max 68 on erittäin merikelpoinen merialumiinista valmistettu katamaraanivene, joka sopii loistavasti eri käyttötarkoituksiin – yhteysveneeksi, kalastukseen, tavarankuljetukseen saaristoon ja vapaa-aikaan. Avattava leveä keularamppi helpottaa lastausta ja siitä voi ajaa kyytiin niin mönkijän kuin pienen kaivinkoneen.

Beneteau First 24

Beneteau First 24 on mukana suomiveneilee-koeajoissa 2021

SUOMEN ENSIESITTELY! First 24 -purjevene tulee nyt ensimmäistä kertaa Sloveniasta Suomeen. Ajola Yachtsin maahantuoma 24-jalkainen First on ketterä retkivene perheelle ja vauhtia riittää kilpailuihinkin. Nukkumaan mahtuu hyvin neljä, silti tämä plaanaava vene on rungoltaan erittäin hauska, kevyt ja moderni. Täysin ylös nostettava köli ja ylösvedettävät peräsimet mahdollistavat pääsyn purjeveneellä ennenkokemattomiin paikkoihin. 

Beneteau Oceanis 30.1

Oceanis 30.1 on mukana suomiveneilee-koeajoissa

Viime vuoden uutuus, perheveneiden sarjan voittanut Vuoden purjevene Euroopassa 2020. Beneteau Oceanis 30.1 on asuttava matkavene 4–6 hengelle, jossa tilankäyttö, matkustusmukavuus, hyvä varustetaso ja suorituskyky ovat harmoniassa. Täydellinen Suomen vesille. Helposti käsiteltävä moderni vene soveltuu loistavasti myös ensiveneeksi. Kaksi hyvänkokoista hyttiä, salonki, pentteri sekä erittäin tilavat WC ja suihku. Ohjaus joko pinnalla tai tuplaruoreilla, masto joko kiinteä tai mastonkaatojärjestelmällä, jolloin sillat eivät tule esteeksi, neljä kölivaihtoehtoa. Vauhtia kaipaaville tarjolla ovat myös lasikuituinen puksprööti ja spinnu. 

Näiden lisäksi koeajettavissa ovat: 

 • Nimbus C9
 • Alukin C 750
 • Silver Eagle
 • Silver Tiger
 • Faster 570
 • Silver Hawk BR
 • Silver Fox BR
 • Silver Fox Avant
 • Silver Beaver
 • Nordkapp Airborne 7
 • Cross 57 BR /Skipperi

Tuttuun tapaan myös PSS ry:n Roska-Roope on mukana tapahtumassa vesialueen siistinä.

Maaosastoilla: 

Inkoon venehotelli

Inkoon Venehotelli on mukana suomiveneilee-koeajotapahtumassa 2021

Inkoon Venehotelli Oy on erikoistunut tekemään 6- 11 metristen modernien moottoriveneiden säilytyksestä ja ylläpidosta mahdollisimman vaivatonta. Tarkoitusta varten rakennetussa hyllyssä veneesi lepää huollettuna, siistittynä ja kuivana. Se on aina nopeasti lähtövalmiina silloin, kun sinä haluat. Erilaiset kausihuollot, merkkihuollot ja korjaukset suoritetaan ammattitaitoisesti ja toiveesi huomioiden. Huoltoverkosto kattaa kaikki merkit.

Veneilyalan yritykset mukana tapahtumassa

Toimialajärjestö Finnboatin ja Helsingin Venemessujen lisäksi tapahtumaa ovat järjestämässä lukuisat suomalaiset venevalmistajat ja -maahantuojat. 

Veneentekijäntielle kannattaa muutenkin suunnata, sillä paikalliset yritykset järjestävät samaan aikaan perinteisiä kesäkauden avajaistilaisuuksiaan. Lauttasaaren Veneentekijäntie on Suomen suurin venealan keskittymä, josta löytyy laaja valikoima alan palveluita korjaustelakasta venetarvikemyymälöihin.

Uiva Flytande 2021

Venealan seuraava suurtapahtuma on Uiva Flytande -venenäyttely. 19.-22.8.2021 järjestettävä Helsingin Uiva venenäyttely on myös erinomaisessa nosteessa ja yli 90% paikoista on varattu jo toukokuussa. Veneily ja sen aloittaminen kiinnostavat edelleen poikkeuksellisen monia ja vaikka tälle kesälle on jo erittäin vaikea saada uutta venettä, niin vaihtoehtoihin tutustuminen kannattaa, jotta omaan käyttöön parhaiten sopivan veneen valinta osuu kohdalleen myös jatkossa.