Suomi varmisti Nacra 17 -luokan maapaikan Tokioon jo ennen mitalilähtöä

Ajankohtaista

Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen purjehtivat Nacra 17 -luokassa Suomelle maapaikan Tokion olympialaisiin. He sijoittuivat Lanzarote International Regattassa perjantain ensimmäisessä lähdössä neljänneksi, minkä ansiosta heidän kokonaispistemääränsä ennen 10 parhaan venekunnan mitalilähtöä on 105. Paikkaa tavoitelleella Kreikalla saldo on 128, ja 23 pisteen ero riittää varmistamaan Suomelle paikan. 

Sinem Kurtbay ja Janne Järvinen purjehtivat Suomelle maapaikan
Kuva: Jukka Saarikorpi/SPV

– Tosi siistiä, mutta en voi vielä uskoa, että tämä on totta. Tänään jännitystä toi kova tuuli ja aallokko, mutta muuten jännitin yllättävän vähän, Sinem Kurtbay kommentoi.

– Hyvä fiilis. Pitkä projekti on saatu viimein päätökseen. Jätimme ratkaisun tarkoituksella viimeiseen päivään, Janne Järvinen virnisti.

49er FX -luokassa Suomi jäi maapaikkakarsinnassa kolmanneksi eikä näin saavuttanut Euroopan kiintiön viimeistä paikkaa. Sen vei Belgia. Ronja Grönblom ja Veera Hokka sijoittuivat 12:nneksi ja Noora Ruskola ja Mikaela Wulff 14:nneksi.

– Lämpimät onnittelut urheilijoille Nacra 17 -maapaikasta. 49er FX -luokassa emme paikkaa saavuttaneet, mutta kuten tulokset osoittavat, meillä on luokassa huikea potentiaali Pariisiin 2024, Suomen Purjehdus ja Veneilyn valmennuspäällikkö Vili Kaijansinkko sanoi.

Kello 16 Suomen aikaa alkavassa Nacra 17 -mitalilähdössä on jaossa kaksinkertaiset pisteet, mutta Kreikka ei voi enää kuroa eroa kiinni.

Tulokset: https://www.lanzarotewinterseries.com/international/resultados.php