Purjehdushistoriaa: Esbo Segelförening voitti Sailing Champions Leaguen

Ajankohtaista

Esbo Segelförening (ESF) teki suomalaista purjehdushistoriaa voittamalla samana vuonna kansainvälisillä vesillä sekä avomeripurjehduskilpailu Nord Stream Racen että seuramestaruuksien ratakilpailu Sailing Champions Leaguen. Suomalaistiimit eivät ole aiemmin voittaneet kumpaakaan kilpailua.

Esbo Segelförening voitti Sailing Champions Leaguen

ESF ylsi ensin Italian Porto Cervossa 30 seurajoukkueen kesken kilpaillun finaalin karsinnoissa neljän parhaan joukkoon ja sinetöi Sailing Champions Leaguen mestaruutensa sunnuntaina. Hopealle sijoittui Sveitsin Seglervereinigung Kreuzlingen ja pronssille Saksan Flensburger Segelclub.

Suomen joukkueessa purjehtivat Lucas Karlemo, Victor Mesterton, Anton Eklund ja Emil Lindblom.

– Yksikään suomalainen seurajoukkue ei ole voittanut aiemmin Nord Stream Racea eikä Sailing Champions Leaguea, ja nyt meille osui voitot molemmista samaan kauteen. Onhan tämä huikeaa. Tällainen menestys ei ollut vielä keväällä nähtävissä, mutta olemme parantaneet purjehdustamme koko ajan. Joukkueemme henki on tosi hyvä, kippari Karlemo iloitsee. 

ESF:n ydinjoukkkue on purjehtinut yhdessä parin vuoden ajan, ja työnjako on selvä. 

– Olosuhteet Porto Cervossa olivat puuskikkaat ja kääntyilevät. Oli tärkeä purjehtia omaa purjehdusta, pysyä kaukana muista ja välttää rangaistuksia, Karlemo summaa kilpailun.

– Tietysti meitä jännitti vähän ennen sunnuntain viimeisiä lähtöjä. Tiesimme, että vastustajat olivat kovia, mutta tiesimme myös, että jos teemme omaa purjehdustamme, voimme pärjätä hyvin. Ylämerkinkierrot olivat tosi tiukkoja tänään. Radalla oli paljon tilaa, mutta veneet olivat kiinni toisissaan koko ajan, Karlemo kuvailee jännitystä. 

Sailing Champions Leaguen loppukilpailuun ylsivät suomalaisista myös tämän vuoden Suomen Purjehdusliigan mestari Åländska Segelsällskapet (10:s) ja Brändö Seglare (21:s).

Sailing Champions Leaguen tulokset löytyvät täältä