Oskari Muhonen 22:s MM-regatassa – viimeinen olympiamaapaikka Espanjalle

Ajankohtaista

Oskari Muhonen sijoittui Portugalin Portossa kilpaillussa Finnjollien MM-regatassa eli Finn Gold Cupissa 22:nneksi. Hän oli päätöspäivän lähdöissä 33:s, neljäs ja 20:s. 

Oskari Muhonen
Oskari Muhonen. Kuva: Martin Gahmberg/SPV

Maailmanmestaruutta juhli Uuden-Seelannin Andy Maloney, ja Euroopan viimeisen maapaikan Tokion olympialaisiin saavutti MM-hopeaa purjehtinut Espanjan Joan Cardona.

– Olen pettynyt kisaani kokonaisuutena. Harmittaa tosi paljon, koska tiedän, että olisin voinut purjehtia ja sijoittua paljon paremminkin. Regatassa oli aika vaikeat kelit ja moni hyvä purjehtija jäi kauas kärjestä, Muhonen sanoo. 

– Kilpailu olympiapaikasta oli kova, ja nyt paikka meni MM-hopeamitalistille. Olen tyytyväinen siihen, että sain viimeiseen päivään kuitenkin yhden nelossijan. Se oli jees.

Suomella on edustajat Enoshiman olympiapurjehduksissa Laser radial-, Laser standard-, RS:X-naiset- ja Nacra 17 -luokissa.

Alustavat tulokset: http://2021.finngoldcup.org/2021/05/12/provisional-results-2021-porto-finn-gold-cup/?fbclid=IwAR0WOaE1VkTELKzaLYflmwFPwm9Wshct4GXb30MtYSEE3j6Vjgea_OY8I8I