Joensuun ja Kuopion Buster-, Yamarin- ja Cross-veneiden jälleenmyyjät vaihtuvat

Ajankohtaista

Joensuuhun ja Kuopioon saatiin elokuun alussa uudet Buster-, Yamarin– ja Cross-veneiden jälleenmyyjät. Joensuussa myynti siirtyy alueella tunnetulle marine-kauppiaalle, Jokikoneelle ja Kuopiossa aloittaa Moto3, joka tähän asti on keskittynyt käytettyjen vapaa-ajankoneiden kauppaan. Uudet kauppiaat aloittivat elokuun alussa. 

Joensuulainen Jokikone on vuonna 1980 perustettu Itä-Suomen ensimmäinen konealan erikoisliike. Nykyisin Jokikone on yksi Suomen suurimmista vapaa-ajankonekaupoista. Jokikoneella on pitkä kokemus venemyynnistä ja oman alueen vesistöt ja veneiden käyttötarpeet ovat tulleet tutuiksi vuosien varrella. Jokikoneella ollaan innoissaan uusista vene-edustuksista: 

Marko Halonen Jokikone aloittaa Buster-myyjänä

”Meillä on tosi hyvät tunnelmat lähteä myymään markkinajohtajamerkkejä. Yamarin on ollut meillä ennenkin ja se on tuttu ja varmasti tulevaisuudessakin suosittu venemerkki tällä alueella. Crossiin ja Busteriinkin olemme nyt jo kesällä ehtineet tutustumaan tarkemmin. Olemme vahva venemyyjä alueella ja Suomen markkinajohtajamerkkien saaminen myyntimallistoon vahvistaa asemaamme ennestään”, kertoo Marko Halonen Jokikoneelta.

Jokikoneen liiketiloja päivitetään parhaillaan ja liikkeeseen on jo saatu 2022 venemalleja. Näyttelytilassa tulee olemaan kattava valikoima Buster-, Yamarin- ja Cross-malleja. Uudistetun myymälän avajaisia vietetään elokuun puolen välin jälkeen.

”Myymälässä on nyt jo mallivuoden 2022 veneitä ja esille laitetaan kattava valikoima nimenomaan tälle alueelle soveltuvia veneitä. Käytännössä meille tulee esille koko mallistot 6,5-metrisiin veneisiin asti. Avajaisia vietetään heti, kun saadaan myymäläuudistus valmiiksi. Loppukesä ja syksy ovat hyvää aikaa tehdä venekaupat jo ensi kesälle, silloin pystytään vielä tarkkaan speksaamaan veneen varusteet ja saadaan varmistettua veneen toimitus heti ensi kauden alkuun”, Halonen jatkaa. 

Kuopion uusi jälleenmyyjä on Moto3, joka on tähän asti keskittynyt käytettyjen vapaa-ajankoneiden myyntiin. Vaikka uusien veneiden myynti on kaupalle uutta, Moto3:n yrittäjillä on pitkä kokemus venemyynnistä ja Buster-, Yamarin- sekä Cross-veneet ovat tuttuja tuotteita. 

MikkoEestilä_JussiHartikainen_ja_SamiTörrönen_Yamarin
Mikko Eestilä, Jussi Hartikainen ja Sami Törrönen

”Lähdemme todella innokkaana myymään uusia Buster-, Yamarin- ja Cross-veneitä. Meillä on pitkä kokemus venealalta ja tuotteet ovat ennestään tuttuja. Jatkamme luonnollisesti myös käytettyjen vapaa-ajankoneiden kauppaa, mutta on hienoa saada uudet markkinajohtajaveneet myyntivalikoimaan, se tuo meille varmasti lisää asiakkaita”, sanoo Mikko Eestilä Moto3:sta.

Myös Kuopiossa liikkeen ulkoasua päivitetään uuteen malliin ja uusia, vuoden 2022 veneitä saadaan liikkeeseen loppukesällä.

”Myymälää täydennetään syksyä kohti ja avajaiset vietetään, kun saadaan kaikki valmiiksi. Tälle kesälle uuden veneen saaminen voi asiakkaalle olla haasteellista, mutta kannattaakin suunnata katse jo ensi kesään. Kun venehankinnan tekee valmiiksi syksyllä, varmistaa sen, että saa haluamansa venepaketin heti kauden alkuun. Ja kun syksyllä jättää jo vaihtoveneen myyntiin, ei tarvitse enää huolehtia sen talvisäilytyksestä ja huolloista”, Eestilä kertoo. 

Molemmat uudet jälleenmyyjät ovat ns. Boat Package -dealereita. Veneet toimitetaan Yamaha-perämoottoreilla ja jälleenmyyjät hoitavat Buster-, Yamarin- ja Cross-veneiden myynnin ja huollon sekä myymiensä moottoreiden huollot. 

Buster-, Yamarin– ja Cross-veneitä valmistavalla Inhan Tehtaat Oy:llä ollaan tyytyväisiä uusien jälleenmyyjien valintaan. 

”On hienoa saada vahvat osaajat myymään markkinajohtajatuotteita Kuopiossa ja Joensuussa. Molemmissa liikkeissä tunnetaan erinomaisesti sekä meidän tuotteemme että alueiden asiakkaiden veneilytottumukset”, toteaa Inhan Tehtaat Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Artturi Niittynen.