Boot Düsseldorf on Suomen venealan tärkein vientitapahtuma

Ajankohtaista

Suomalainen veneteollisuus esittäytyy tammikuun lopulla avautuvassa boot Düsseldorf -venenäyttelyssä yli 60 veneen voimin. Peräti 20 suomalaisen venevalmistajan lisäksi messuilla esittelee osaamistaan myös veneiden sähköisten propulsiojärjestelmien edelläkävijä Oceanvolt sekä hydrogeneraattoreita purjeveneisiin valmistava Remoran.  

”Düsseldorf on äärimmäisen tärkeä tapahtuma, jotta pienen kansan valmistajat voivat näkyä sekä kuluttajille että kansainväliselle jälleenmyyjäverkostolle. Tänä vuonna messuilla on mukana yli 20 suomalaisyritystä”, Venealan Keskusliitto Finnboatin toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo kertoo.

Veneala on Suomessa merkittävä työllistäjä: suoraan alan yrityksissä työskentelee 3500 henkilöä ja työllisyysvaikutus on kaikkiaan 4000–6000 henkilöä. Muista Pohjoismaista poiketen Suomessa on vahvaa omaa tuotantoa, viennin osuus kokonaistuotannosta on 80 prosenttia.

Kaikkiaan 16 messuhallia täyttävä boot Düsseldorf on yksi maailman laajimmista veneily- ja vesiurheilutapahtumista. Messuille odotetaan 20.–28. tammikuuta lähes 240 000 vierailijaa yli 60 eri maasta. Tänä vuonna messut järjestetään jo 55. kerran. 

Düsseldorfin jälkeen venealalla suunnataan Helsingin kansainvälisille Vene Båt -messuille, jotka järjestetään Messukeskuksessa 9.–18. helmikuuta. 

Loppuvuoden merkittävä vientitapahtuma on puolestaan Amsterdamissa vuosittain järjestettävä METSTRADE-ammattilaismessut. Viime marraskuussa mukana oli 13 vene- ja merenkulkualalle tarvikkeita ja komponentteja toimittavaa suomalaisyritystä. 

Sargo: ”Tapahtuma, jossa on pakko olla mukana”

”Meidän tuotannostamme menee vientiin yli 90 prosenttia, joten boot Düsseldorf on tapahtuma, jossa on pakko olla mukana. Siellä tavataan sekä veneen ostajia, jälleenmyyjiä että tavarantoimittajia”, kokkolalaisen Sargo Oy:n toimitusjohtaja Thomas Sarin kertoo. 

Sargo esittelee messuilla uuden kaksihyttisen version suurimmasta mallistaan, lähes 15 metriä pitkästä Sargo 45:stä. Sen lisäksi on esillä malliston toiseksi suurin malli, 12 metrin kokoluokkaan sijoittuva Sargo 36. 

Sargolle Keski-Euroopan messut ovat nimen omaan malliston suurimpien veneiden esittelypaikka. 

”Jos asiakas haluaa ostaa yli puoli miljoonaa euroa maksavan veneen, niin silloin vaihtoehtoja lähdetään katsomaan Düsseldorfiin”, Sarin toteaa.  

Botnia Marin: ”Düsseldorf on oikea paikka esitellä uutuudet kansainvälisille asiakkaille”

Uusikaarlepyyssä ja Maalahdessa Targa-veneitä valmistava Botnia Marin tuo Düsseldorfiin neljän veneen laivaston. Niistä suurin on malliston lippulaiva, yli 15-metrinen Targa 46. Malliston pienempää päätä edustaa Targa 27.2, joka on jo kolmannen sukupolven versio suositusta yhteysveneestä. 

”Boot on meille ihan huippusijalla, sillä Düsseldorfiin tulevat paitsi yhteistyökumppanimme ja dealerit kautta maailman, myös kansainväliset asiakkaamme sekä Keski-Euroopasta, Japanista että Yhdysvalloista. Düsseldorf on sen vuoksi oikea paikka esitellä uutuuksia – tänä vuonna messuilla on uuden Targa 41:n kansainvälinen ensiesittely”, Botnia Marinin hallituksen puheenjohtaja Johan Carpelan kertoo. 

Botnia Marinin liikevaihdosta viennin osuus on noin 85 prosenttia. 

Inhan Tehtaat: ”Euroopan veneteollisuuden näyteikkuna”

Buster-alumiiniveneitä, Yamarin-lasikuituveneitä ja alumiinirunkoisia Cross-malleja valmistava ähtäriläinen Inhan Tehtaat tuo Düsseldorfiin kaikkiaan 11 venettä. Inhan Tehtaiden tuotannosta noin 65 prosenttia menee vientiin. 

Messuilla on esillä sekä monikäyttöisiä pieniä avoveneitä aina reilun neljän metrin Buster XSr:stä yli kahdeksanmetrisiin Yamarin-daycruisereihin. Messujen uutuusmalli on erityisesti Floridan ja Australian veneilijät huomioiden suunniteltu Yamarin 80 DC. 

”Meille Düsseldorf on ensisijaisesti business-to-business-tapahtuma, jossa pääfokus on kansainvälisen jälleenmyyjäverkoston kehittämisessä. Boot Düsseldorf on Euroopan veneteollisuuden näyteikkuna muualle maailmaan”, toimitusjohtaja Christopher Sjöblom kiteyttää.

Nautor: ”Yksi tärkeimmistä tapahtumista Pohjois-Euroopan yleisölle”

Swan 58
Swan 58

Myös Pietarsaaressa maineikkaita Swan-purjeveneitä valmistavalle Nautorille boot Düsseldorf on kuuluu vuoden merkittävimpiin markkinointi- ja myyntitapahtumiin. Nautor tuo messuille Saksan ensiesittelyyn lähes 18-metrisen Swan 58:n.

”Nautorin kausi 2024 alkaa Düsseldorfissa, joka on yksi tärkeimmistä tapahtumista Pohjois-Euroopan yleisölle. Swan 58 on yksi myydyimmistä veneistämme”, Nautor Groupin toimitusjohtaja Giovanni Pomati kertoo. 

Pitkän matkan avomeripurjehduksiin suunnitellun nopeakulkuisen Swan 58:n kokoonpanoon kuuluu valinnasta riippuen kolme tai neljä makuuhyttiä.  Moottorivenehallissa puolestaan esitellään Nautorin moottorivenemalliston uusi tulokas, Jarkko Jämsenin suunnittelema Swan Overshadow. 

Boot Düsseldorf järjestetään 20.–28. tammikuuta 2024

  • Avoinna joka päivä kello 10–18
  • Lisätiedot, pääsyliput ja saapumisohjeet: www.boot.com

Suomalaisyrityksiä boot Düsseldorf -messuilla

Aquador

Aquador Boats: Hall 4 / A56

Axopar

Axopar Boats: Hall 4 / B59

Buster

Buster Aluminium Boats: Hall 4 / B20

Cross

Cross Aluminium Boats: Hall 4 / B20

Elvene

  • Elvene Amber -sähkövene
Elvene / Fin-er Ab Oy: Hall 1 / A06

Finnmaster

Finnmaster Boats: Hall 4 / A21

Flipper

Flipper Boats: Hall 4 / A56

Grandezza

Grandezza Boats: Hall 4 / A21

Nord Star

Nord Star: Hall 4 / D20

Oceanvolt

Quarken

Quarken Boats: Hall 4 / B19

Remoran

Sargo

Sargo Boats: Hall 4 / B21

Saxdor

Saxdor Yachts: Hall 4 / D39

Targa

Botnia Marin: Hall 4 / B22

Swan

Swan Overshadow
Nautor Swan: Hall 16/A58 (purjeveneet)Hall 5/A22 (moottoriveneet)

Valkama-sähköveneet

XO

XO Boats: Hall 4 / D40

Yamarin

Yamarin Day Cruisers: Hall 4 / B20