Baltic Yachts valitsi Oceanvoltin sähkömoottorijärjestelmän toimittajaksi

Ajankohtaista

Baltic Yachts valitsi suomalaisen Oceanvoltin uusimman projektinsa sähkömoottorijärjestelmän toimittajaksi

Baltic Yachts Cafe Racer

Rakenteilla oleva vene on Suomessa valmistettava sähköinen 68-jalkainen Café Racer. Javier Jaudenesin sunnittelema vene on reilut 20 metriä pitkä ja 5,5 metriä leveä.

Ympäristöajattelu leviää kaikille tasoille, myös purjeveneiden ehdottomaan luksusluokkaan. Baltic Yachtsin uusin projekti on kiistattoman vihreä, mutta silti rajun suorituskykyinen jahti. Café Racer 68 ilmentää Baltic Yachtsin jatkuvaa pyrkimystä vähentää sekä rakennusprosessiin että veneen elinkaareen liittyviä ympäristövaikutuksia, ja se on loistava esimerkki yhtiön kestävän kehityksen tavoitteista.

Café Racer 68 on suunniteltu sähköveneeksi yhteistyössä Oceanvoltin kanssa. Veneessä yhdistyy viimeisintä teknologiaa oleva Oceanvoltin sähköpropulsio Baltic Yachtsin innovatiiviseen järjestelmäsuunnitteluun. Baltic Yachts valitsi Oceanvoltin ylivoimaisen hydrogeneraation ja turvallisen 48V käyttöjännitteen takia.

Veneen moottorijärjestelmänä toimii kaksi palkittua Oceanvolt ServoProp sähkömoottoria, jotka toimivat myös generaattorina purjehdittaessa ja lataavat aluksen kahta 30,4kWh Litium-akkupakettia. Noin 11 solmun vauhdissa sähkömoottorijärjestelmä kykenee tuottamaan sähköä keskimäärin 5kW ja 15 solmussa 10kW. Mikäli tarvitaan pidempää toimintamatkaa kuin mihin akkukapasiteetti antaa myöden, on veneessä mikroturbiinikäyttöinen range extender eli "toimintasäteen jatkaja". Tämä turbiinigeneraattori on erittäin tehokas ja tulee jollakin aikajänteellä mahdollisesti toimimaan myös vedyllä.

Oceanvolt-järjestelmä

“Me Oceanvoltilla olemme todella iloisia ja ylpeitä saadessamme olla mukana Balticin projektissa, joka edustaa lajissaan maailman huippua. Samalla tämä projekti on osoitus sähköisen propulsion hyvistä ominaisuuksista erittäin vaativien asiakkaiden veneissä”, kommentoi Tommi Lassila, CEO, Oceanvolt Oy.

Ensimmäinen Café Racer 68 on parhaillaan tuotannossa ja se toimitetaan omistajalleen kesällä 2021. Veistämöllä on edellytykset jatkossa piensarjatuotantoon, mutta jokainen vene muokattaneen vahvasti asiakkaan toiveiden mukaiseksi.

Hienostunut, hiljainen ja päästötön – ympäristöystävällisten purjeveneiden tulevaisuus on jo täällä!

Baltic 68 Café Racer

Pituus 20,18 m, vesilinjan pituus 19,23 m, leveys 5,56 m, syväys 4,0 m, uppoama 20 600 kg, suunnittelija Javier Jaudenes, lisätiedot Baltic Yachts

Veneen Oceanvolt sähköpropulsiojärjestelmä

2 x Oceanvolt ServoProp

2 x 30,4kWh Litium-akkupaketti