Koeajot pyörivät Veneentekijäntien rannassa Helsingin Lauttasaaressa non-stop -periaatteella perjantaina 17. toukokuuta kello 11–19 ja lauantaina 18. toukokuuta kello 11–16. Koeajot alkavat puolen tunnin välein: viimeinen lähtö on perjantaina klo 18.30 ja lauantaina klo 15.30. Koeajotapahtuma on yleisölle maksuton.

Suomiveneilee Koeajotapahtuma Castello eSoutu

Castello eSoutu on suunniteltu kalastajille, metsästäjille, perheille, mökkeilijöille ja muille luonnosta nauttijoille. eSoutu on ennen näkemättömän vakaa ja helposti käsiteltävä monitaituri soutuvenemarkkinoille. eSoutu on optimoitu pienillekkin sähkömoottoreille, pienehköjä polttomoottoreitakaan unohtamatta. Tutustu ja totea soutuvenesuunnittelun tulevaisuuden suunta. Kantaa 3 aikuista, soutaen, meloen ja koneella ajaen.

Katso veneen esittelyvideo tästä.

Arronet 24,5 Surprise

Suomiveneilee Koeajotapahtuma Arronet 245 Surprise

Arronet 24,5 Surprise on kahdeksalle hengelle suunniteltu, 7,5 metriä pitkä yhteysvene. Arronetit ovat markkinoiden hiljaisimpia alumiiniveneitä. Ne kulkevat vakaasti säällä kuin säällä tehden veneilystä nautinnollista ja turvallista kovemmallakin kelilläIlman A-pilareita toteutetun tuulilasin ansiosta matkustamosta avautuu panoraamanäkymä saaristoon. Läpikuljettavuus hytin käytännöllisistä liukuovista etu- ja takakannelle, helpottavat liikkumista ja työskentelyä veneen tilavilla kansilla.

Quarken 35 Cabin

Suomiveneilee Koeajotapahtuma Quarken 35 Cabin

Suomessa suunniteltu ja rakennettu Quarken 35 Cabin on moderni ja tyylikäs 10,68 metriä pitkä monikäyttövene. Tilava kajuutta tarjoaa panoraamaikkunan erinomaisella näkyvyydellä, helpon pääsyn eri puolille venettä, sekä runsaasti tilaa toimivalle keittiölle ja ruokailualueelle. Kajuutan etuosan keskipiste on viihtyisä ja mukava parivuode kahdelle aikuiselle sekä sohva, joka voidaan laajentaa lasten vuoteeksi. Suljetussa wc-tilassa on pesuallas ja suihku, mikä takaa helpon asumisen veneellä.

Falcon BRs 4

Pieni vain ulkomitoiltaan ja käyttökustannuksiltaan, suuri mahdollisuuksiltaan. Mallissa yhdistyy erinomaiset ajo-ominaisuudet, nerokas tilankäyttö ja helppokäyttöisyys. Innovatiiviset ratkaisut monipuolistavat ja helpottavat veneen käyttöä. BRs 4 löytää paikkansa yhtä hyvin kaupungin pienvenesatamasta kuin mökkilaiturin kupeestakin. Kuljetus onnistuu kätevästi 750 kilon jarruttomalla trailerilla. Retkeile, heittokalasta, vesihiihdä – Falcon BRs 4 hoitaa homman!

Falcon BR 5

Koeajotapahtuma Falcon BR5

Rouhea muodoiltaan ja olemukseltaan, sydän täynnä ajamisen intohimoa. Falcon BR 5 osoittaa, mitä tapahtuu, kun mainiot ajo-ominaisuudet ja järkevä tilankäyttö pääsevät toden teolla näyttämään kyntensä. Tässä on monikäyttövene, josta ei puhti ja ketteryys lopu tiukemmissakaan käänteissä. BR 5 tarjoaa turvallisuutta ja ison veneen tuntua, sillä veneessä on kokoluokkansa korkeimmat sisälaidat.Monikäyttöiset säilytys- ja oleskelutilat lattiaruumineen ja avotiloineen mahdollistavat pitemmätkin kalastus- ja auringonottoretket.

Falcon BR 6

Koeajotapahtuma Falcon BR6

Raamikas monitoimityökalu retkille, jotka kysyvät luonnetta myös sinulta. Falcon BR 6 on ketterä ja kätevä tilaihme, joka mukautuu käden käänteessä päiväretkeilystä vesiurheilun kautta heittokalastukseen. Veneen muotokieli kertoo monikäyttöisyydestä ja huolettomuudesta; selkeä layout, tarkkaan mietityt yksityiskohdat ja saumattomasti toisiinsa integroidut ratkaisut varmistavat sen, että jokainen sukupolvi ja kaikenkokoiset seurueet ovat tässä käyttäjän ehdoilla suunnitellussa ja valmistetussa veneessä kuin kotonaan.

Falcon BR 8

Koeajotapahtuma Falcon BR8

Tehokas yhdistelmä, joka on aina valmiina asettamiisi haasteisiin. Malliston lippulaiva, jossa matkustaa mukavasti jopa 9 hengen seurue. Falcon BR 8 nostaa modernin päiväretkeilyn nautinnollisuuden vielä pykälän ylemmäs; tilava U-takasohva, isot säilytystilat sekä lisävarusteina saatavat pentteri ja jääkaappi tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet harrastaa tai ihan vain nauttia hyvästä seurasta. Jopa 50 solmun huippunopeus varmistaa sen, että maisemat vaihtuvat juuri siihen tahtiin, kuin sillä hetkellä sopivalta tuntuu.

Terhi 480 Cabin

Terhi 480 Cabin

Markkinoiden edullisin hyttivene kokoluokassaan! Kulje mökkimatkat suojassa mutta saaristoilmasta nauttien. Veneessä on avattava kattoluukku ja taka-avotila leveällä takapenkillä.

Faster 570 SC

Faster 570 SC

Mene minne haluat, milloin haluat. Täysalumiininen Faster tuplapulpetilla ja yksiosaisella väliovella sopii etenkin yhteys- ja mökkiveneeksi. Pehmeäkulkuinen runko, vankka rakenne ja loistavat ajo-ominaisuudet.

Silver Hawk BR

Monipuolinen Hawk BR sopii niin mökki- ja yhteysveneeksi, kuin kalastukseen ja retkeilykäyttöön. Loistava ajo-ominaisuudet, suuret säilytystilat ja käytännölliset sisätilaratkaisut.

Silver Puma BR

Silver Puma

Moderni ja tyylikäs tehopakkaus kompaktissa koossa. Loistava kesän pieniin ja hieman suurempiin seikkailuihin, kun haluat nauttia auringosta ja hyvästä seurasta. Valmistettu Suomessa.

TG 6.1.

TG 6.1

TG on hyttiveneiden ykkönen, eikä syyttä! TG 6.1 on käytännöllinen ja pelkistetty hyttivene, joka on tarkoitettu etenkin yhteysvenekäyttöön ja mökkisiirtymisiin saaristossa. Valmistettu täysin Suomessa.

Alukin C650

Alukin Cabin 650

Alukin Cabin 650 on 6,50 metriä pitkä hardtop-kajuuttavene, jossa on suljettu kajuutta, tilat kuudelle ihmiselle ja 0,60 metrin syväys, ja se voi saavuttaa jopa 40 solmun nopeuden.

Silver SeaHawk BRX

Silver SeaHawk BRX

Tuplapulpetillinen uutuus etenkin suurille vesille. Toimii sekä yhteysveneenä, että huvi- ja kalastusveneenä. Muokattavat sisustan istuin-/säilytysratkaisut tuovat monipuolisuutta eri käyttötarkoituksiin.

Silver SeaHawk Cabin

Silver SeaHawk Cabin

Hyttivene teki paluun Silvein mallistoon! Alumiinirunkoinen reilun 7m pituinen Seahawk on suunniteltu etenkin suurten vesien yhteysveneeksi. Tilava peräkansi ja loistavat ajo-ominaisuudet.

Suomiveneilee Koeajotapahtuma 2024 Nimbus C8

Nimbus C8, Commuter-sarjan tuorein lisäys C9- ja C11-mallien jälkeen, on suunniteltu monipuoliseksi veneeksi, joka vastaa sekä ympärivuotisten työmatkalaisten että aktiivisten päiväretkeilijöiden ja satunnaisten yöpyjien tarpeisiin. C8 erottuu helppokäyttöisyydellään ja ketteryydellään, tarjoten laadukkaan ja toiminnallisen ratkaisun veneilyyn. Sen suunnittelussa on keskitytty erityisesti käyttömukavuuteen ja toimivaan muotoiluun, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan niille, jotka arvostavat laatua ja suorituskykyä vesillä. C8 yhdistää esteettisyyden ja käytännöllisyyden tavalla, joka puhuttelee niin arkikäytössä kuin vapaa-ajan seikkailuissakin.

Galeon 470 Skydeck

Galeon 470 Skydeck on innovatiivinen, laadukas ja jämäkkä matkamoottorivene. Vene on täynnä toimivia yksityiskohtia: merkittävimmät ominaisuudet ovat sähköisesti napin painalluksella avautuva ja sulkeutuva yläohjaamon peite sekä terasseiksi avautuvat laidat. Veneen pituus on 14,35 metriä ja tilaa on 12 hengelle.

Marex 310

Rand Mana 23

Sea Ray 230 SunSport

Sea Ray 19 SPOE

MAX 48

4,8 metrinen pikkujättiläinen, jonka merikelpoisuus ja lastattavuus tuovat mieleen huomattavasti suuremman veneen. MAX 48 yllättää yhteysveneenä, kalastusveneenä ja saariston jokakelin-kulkijan valintana. Kansitiloiltaan lähes 10 m2:n veneellä pystyy kuljettamaan jopa 800kg vaatimattomalla moottoriteholla, yhdellä 60 hv:n tai kahdella 30 hv:n perämoottorilla varusteltuna. MAX veneisiin on saatavissa kattava valikoima erikokoisia säilytysratkaisuja ja muita lisävarusteita.

MAX 68

Koeajotapahtuma Max 68 alumiinirakenteinen katamaraani työvene

Korkeat ja alaosiltaan teräviksi muotoillut ponttonirungot tekevät 6,8 metrisen alumiinikatamaraanin vastaavan kokoisia yksirunkoveneitä merikelpoisemmaksi ja tilavammaksi. MAX 68 kulkee kaikilla nopeusalueilla vakaasti kuin kiskoilla ja on kaksimoottorisena (2 x 115 hv)  kuljettajansa helposti hallittavissa. Modulaariset, kaikkiaan 15 neliön kansitilat ja veneenlevyinen keularamppi palvelevat sekä kuljetus- että huvikäyttöä, suurimman henkilömäärän ollen 14 henkilöä. MAX 68 on varusteltavissa avopulpettilla tai kevythytillä, jonka seinät ovat avattavissa.

MAX 88

8,8 metrinen alumiinikatamaraani huokuu meriominaisuuksia ja kuljetuskykyä vajaan 20 m2:n kansitiloillaan. Rampillinen keulakansi on vakaa alusta moneen käyttöön. Vaativassa yhteysvenekäytössä MAX 88 kantaa vaivatta myös kahdeksan hengen istuttavan mukavan ja hiljaisen ohjaushytin. Nopeudet yltävät tarvittaessa 30-40 solmuun 2 x 250 hv:n teholla ja mikä parasta, MAX veneiden suorituskykyä voi todella hyödyntää kelin yltyessä kovaksikin. Kuormaa MAX 88 kantaa B-kategoriassa 1900 kg ja C-kategoriassa 3200 kg. Suurin henkilömäärä on 12. 

Zodiac PRO 7 Fishing

Zodiac PRO 7 Fishing

Legendaarisen Zodiac PRO 7 mallin kalastusversio. Tilaa, monipuolisuutta ja laatua

Jeanneau Merry Fisher 695s2

Merry Fisher 695 S2 on minipuolinen retki ja matkavene jossa nukkuu kaksi aikuista ja muutama lapsi. Veneestä löytyy mm. vesi-wc, jääkaappi ja liesi, ja muut matkaveneen varusteet. Vene on myös helppo traileroida.

Päijän Syvänne 471L

Vakaa, uppoamaton ja turvallinen. Syvänne erikoismalliston vene josta tehty täysverinen kalastusvene yhdessä Kalastajan kanavan kanssa. Venettä kuljettaa Mercuryn Avator 7.5e sähköperämoottori ja keulassa Motorguide Xi3-keulasähkömoottori pikajalustalla. Koe soutuvene uudella tavalla. 

Päijän 520 L

Vakaa, uppoamaton ja turvallinen klassikkoveneidemme isoveli. Koe hiljaisuus ja vakaus joko Aerot® -airoilla soutaen tai Mercury Avator 7.5e sähkömoottorilla ajaen. Soutuvene joka on turvallinen vesillä rajummassakin aallokossa. 

Kawasaki Ultra 310LX

Kawasaki Ultra 160 LX-S

3D Tender XPro Rib alu 415 + 20 hv Tohatsu

3D Tender Nividic360 Hypalon white + 20hv Tohatsu

Mursu yhdistää trimaraanin ja V-pohjaisen rungon parhaat piirteet. Veneen muokattava hybridirunko tarjoaa hyvät meriominaisuudet ja laajan räätälöintimahdollisuuden, mikä tekee siitä monipuolisen valinnan erilaisiin käyttötarkoituksiin.

Sila 480-2

Sila 480-2 ei tee kompromisseja. Se on kokoluokassaan todellinen tilaihme, sadevesityhjenevä ja suorituskykyä uhkuva vene, joka saa jopa mökkinaapurin katsomaan kateellisena.

Sila 465

Sila 465 on kuin kaveri, joka kantaa kaljalaatikot mökille ilman valitusta: luotettava, vahva ja aina valmis. Veneen kompakti kompakti koko ja pelkistetty ulkonäkö tekee veneilystä nautinnollisen huoletonta.

Suvi 63 Duo

Suvi 63 Duo on reilulla takatilalla ja hyvillä vakiovarusteilla varustettu malli mökki- ja yhteysveneeksi saaristoon ja suuremmille järville. Erinomaiset ajo-ominaisuudet, käytännössä olematon liukukynnys ja hyvin suuntavakaa malli. Takapenkki ja sivupenkit muodostavat U-mallisen sohvan, joka sopii hyvin evästaukojen pitämiseen tai muuhun oleskeluun. Laaja moottorisuositus 80-115 hv eri käyttötarkoituksia varten.

Targa 27.2 GT

Koeajettavat veneet Targa 27.2

The third-generation Targa 27.2 sets a new course for the legendary motorboat series.

Candela C-8 HT

Candela on foilaava täyssähkövene. 50 mpk, 22 solmun nopeudessa – yhdellä latauksella. Uudessa C-8 HT mallissa on tilava hytti kahdelle, katto ja täysin suljettava pressu ajotilan yli.

Highfield Patrol 600

Highfield Patrol 600 RIB koeajotapahtuma

Highfield Patrol 600 on tilava ja monikäyttöinen 6 metriä pitkä RIB-vene, joka on suunniteltu vaativaan käyttöön. Se tarjoaa mukavuutta ja turvallisuutta jopa 14 henkilölle, ja sen maksimiteho on 150 hv, takaamassa suorituskyvyn kaikissa olosuhteissa.

Highfield Sport 520

Highfield Sport 520 on tyylikäs ja suorituskykyinen 5,2 metriä pitkä RIB-vene, joka tarjoaa ihanteelliset puitteet jopa 10 hengen ryhmille. Sport 520 maksimiteho on 100 hv, mikä varmistaa erinomaisen suorituskyvyn ja hallittavuuden vesillä.

Highfield Sport 460

Highfield Sport 460 on 4,6 metriä pitkä RIB-vene, joka yhdistää kompaktin kokonsa huippuluokan suorituskykyyn ja mukavuuteen. Tämä malli soveltuu jopa 9 henkilölle, ja sen maksimiteho on 90 hv, tarjoten ketteryyttä ja nautinnollisia kokemuksia jokaiselle vesilläliikkujalle.

AMT 165R

UUTUUS! AMT jatkaa mallistonsa laajentamista ja esittelee 165 BR -mallin runkoon perustuvan 165 R ja 165 Rf –mallit, jotka on varustettu sivupulpetilla. Ne ovat ihanteellisia monipuolisiksi yhteysveneiksi vesille, tarjoten samalla mahdollisuuden muuntautua täysiveriseksi kalastusveneeksi tarpeen mukaan. Uutuusmallit ovat todellisia tilaihmeitä omassa kokoluokassaan. Kiinteä polttoainesäiliö ja akun sijoittaminen harkitusti pulpetin alle varmistavat erittäin runsaan takasäilytystilan – myös veneen koko tyynysarja mahtuu vaivatta takatilaan.

AMT 210DC

Laatutietoisen valinta, huippuluokan ajo-ominaisuuksilla ja tarkkaan harkituilla yksityiskohdilla. Viihtyisä keulakajuutta kahden hengen yöpymiseen, LED valaistuksella, kansiluukulla ja runkoikkunoilla. Avara avotila kahdella erillisistuimella ja suurella u-sohvalla tarjoaa mukavat oleskelutilat isommallekin seurueella.

AMT 240DC

AMT 240 DC on suunniteltu ja valmistettu täysin Suomessa. Veneessä on viiden vuoden runkotakuu ja voimanlähteenä toimivassa luotettavassa Yamaha-perämoottorissa on kolmen vuoden takuu sekä kahden vuoden jatkoturva. AMT 240 DC kattavaan vakiovarusteluun kuuluvat muun muassa trimmit, sähköinen ohjaus sekä datakaapelit mittarin ja plotterin välillä.

Finnmaster P7

Finnmaster Pilot 7 on monikäyttöinen joka sään matkavene ja yhteysvene perheelle tai vaikkapa kalaporukan uisteluvene. Miellyttävän ajotuntuman lisäksi veneessä on kattava vakiovarustus sekä monipuoliset lisävarusteluvalmiudet.

Kimple 395 Hunter

Suomiveneilee Koeajotapahtuma 2024 Kimple Hunter 395

395 Hunter on heittokannella varustettu kalastusvene innokkaalle kalastajalle. Leveä ja äärimmäisenvakaa. Siinä on uusi ainutlaatuinen rungon muoto, joka työntää tehokkaasti vettä pois ja tekee veneestä vakaan ja helpon käsitellä. Kolmion muotoinen keula tekee keulamoottorin asentamisesta helppoa. Veneessä on kokolattiamatto, kestävä ja luistamaton. Veneen perässä hitsatut kaiteet veneen molemmin puolin.