Säännöt huolelliseen rentoutumiseen

Blogi

Säännöt huolelliseen rentoutumiseen, suomiveneilee.fi-blogi

”Mihin päin olet lähdössä”, kysyin purjehduskaverilta pari viikkoa ennen hänen lomansa alkamista.

”Myötätuuleen, mutta en ole vielä nähnyt ennustetta”, kuului vastaus.

Melontakaverilla oli melkein yhtä epämääräinen suunnitelma: Ensin Lauttasaaren siltojen ali ja sitten oikealle.

Molemmat suunnittelevat lomareissunsa tavalla, jonka minäkin koen mielekkäimmäksi. Ei pidä käsittää väärin: kyse ei ole kevytmielisyydestä eikä huolimattomuudesta. Molemmat pitävät veneensä, varusteensa ja omat taitonsa tiptop-kunnossa ja seuraavat päivittäin säätilanteen edistymistä.

Mutta kun puitteet ovat kunnossa, he eivät ota turhia paineita aikatauluista eivätkä etenkään siitä, onko sen seuraavan satamasaaren nimi björk-, gran- vai jokumuupuuholmen. Pääasia on nautinnollinen vesillä liikkuminen. Mielialan mukaan päivän menulla voi olla aggressiivisempaa yrittämistä tai leppoisampaa kelluntaa.

Kaikki tuo huomioiden minulle on aina ollut hieman hankalaa laatia niin sanottu Bucket List, pakollisesti suoritettavien ja nähtävien asioiden luettelo (suora käännös = ämpärilista. Kuvaa hyvin ajatuksen pöhköyttä).

Koetan silti taas kerran, kun omaan vapaaseen on vielä pari viikkoa.

1) Käyn ainakin kymmenen kertaa luonnonsatamassa (ja tuon joka kerta pois kaikki omat roskani sekä jotain muiden jättämää).

2) Teen kaikki ruoka- ja muut ostokset saariston putiikeista ja toreilta (okei, kolmen päivän muonat bunkraan hätävaraksi lähtiessä. Ja mandariini-greippiteetä aamiaisille).

3) Kahdesti viikossa etsin hyvätasoisen paikallisen illallisen ja maksan hymyillen sen hinnan (kyytipoikana mahdollisimman paikallista olutta, kiitos).

4) Kävelen joka ikisen vastaan tulevan luontopolun (mutta en tee somepäivityksiä näkötorneista).

5) Käyn konsertissa ja taidenäyttelyssä (siis erikseen, eli kaksi kulttuurikokemusta per loma).

6) Lasken viisastelematta perälipun, kun siitä minulle iltaisin huomautetaan (mutta pliis, älkää tulko nuotiopaikalle asti touhottamaan tyhjänpäiväistä).

7) Houkuttelen edes päivägastiksi ainakin kaksi sellaista, jotka eivät ole ennen purjehtineet (enkä kerro heille liian/kovin montaa pelottavaa sankari/merimiestarinaa).

8) Pidän välillä kokonaisia maapäiviä, vaikka sää olisi hyvä (satamissa, joissa pääsee aamusaunaan).

9) Otan vihdoin viimein selvää Oolannin pannukakun reseptistä (tai oikeastaan varmuuden vuoksi useammastakin).

10) Katson tätä listaa seuraavan kerran vasta kotiin palattuani.