Yamarin 67 DC – toimiva ja tyylikäs uusi daycruiser

Ajankohtaista

Yamarin esittelee kaudelle 2022 uuden toimivan ja tyylikkään daycruiserin suosittuun kokoluokkaan. Yamarin 67 DC tarjoaa kesäelämyksiä kahdeksalle ja isommista päiväretkiveneistä tutut varusteet ja ominaisuudet nostavat uutuusmallin kokoluokkansa kärkeen.

Uusi Yamarin 67 DC

Yamarin 67 DC on parhaimmillaan perheen tai kaveriporukan päiväretkiveneenä. 6,76 metrin pituisessa ja 2,55 metrin levyisessä veneessä on viihtyisä avotila sekä valoisa kajuutta. 

Yamarin 67 DC – moderni ja turvallinen valinta

Yamarin 67 DC:n linjakkaan moderni muotoilu noudattaa uutta Yamarinin designia, jota on jo nähty viimeisimpien uutuuksien – 88 DC:n, 63 DC:n, 63 BR:n ja 60 DC:n ulkoasussa. Uutuusmalli korvaa mallistosta poistuneet 65 DC:n ja 68 DC:n. Nykymalliston 63 DC:tä suurempana ja 88 DC:tä pienempänä Yamarin 67 DC sijoittuu odotettuun kokoluokkaan tarjoten tilaa jopa kahdeksalle matkustajalle. Rungon mustat yksityiskohdat, tummapintaiset suuret runkoikkunat ja musta tuulilasin kaari täydentävät tyylikästä ja laadukasta vaikutelmaa.

Yamarineille tuttuun tapaan myös uuden 67 DC:n ajo-ominaisuudet ovat erinomaiset. Leveän vesilinjan ansiosta vene on vakaa ja kulku on tasaista. Huippunopeus Yamaha 250 hevosvoimaisella moottorilla nousee 46 solmuun.

Toimiva ja käytännöllinen avotila aurinkoisiin veneilypäiviin

Yamarin 67 DC:n avotila on käytännöllinen ja toimiva. Avotilassa on mukava U-sohva ja kaksipaikkaisen kuljettajanistuimen kääntyvä selkänoja täydentää istuinryhmän seitsenpaikkaiseksi seurustelualueeksi.

Avotilan keskelle saa pöydän ja aurinkoisina päivinä veneretkellä voidaan lepäillä avotilaan asetettavalla aurinkopedillä (molemmat Comfort Edition -lisävarustepaketissa). Pidemmille matkoille lisäkäytännöllisyyttä tuovat Premium Edition -lisävarustepaketin jääkaappi, pentteri painevesijärjestelmällä (45 l) sekä liesi, jonka suojalevy aukeaa näppäräksi työtasoksi kokkailuille. Avotilan käytännöllisyyttä täydentävät reilunkokoiset säilytystilat sekä mukitelineet.

Veneeseen kulku ja siinä liikkuminen on helppoa ja turvallista suuren tasaisen keulakannen, kiinteiden portaiden, selkeiden askelmien ja isojen uimatasojen ansiosta. Premium Edition -lisävarustepakettiin kuuluva vesihiihtokaari toimii perässä myös tukikaiteena varmistaen turvallista liikkumista uimatasoilla. Keulaan ja perään on sijoitettu reilunkokoiset säilytysluukut köysille.

Valoisa kajuutta kahdelle

Yamarin 67 DC:n liukuovella varustettuun kajuuttaan tulvii valoa suurista runko-ikkunoista sekä kattoluukusta. Kajuutta sopii mainiosti yöpymiseen ja lisäksi lasten päiväunipaikaksi sekä retkitavaroiden säilytykseen. Kajuutan vuoteen alla on suuri säilytystila ja asuttavuutta täydentää lisävarusteena saatava wc septitankilla (30 l).

Ergonominen ohjaamo ja uusi Yamarin Q2 -infotainment-järjestelmä

Ohjaamon suunnittelussa on panostettu tyylikkyyden lisäksi ergonomiaan: näytön ja mittariston sijoitteluun on kiinnitetty erityishuomiota. Kuljettajalla on edessään selkeä 10-tuumainen Yamarin Q2-näyttö (lisävarusteena on valittavissa 16-tuumainen).

Yamarin Q yhdistää merikarttojen ja elektronisen navigoinnin lisäksi mm. veneen koko mittariston, käyttöohjeet ja opastusvideot, paikalliset sääennusteet, radion ja verkkoyhteyden. Yamarin Q integroituu saumattomasti Yamaha-perämoottoriin ja muistuttaa myös perämoottorin huoltotarpeesta etukäteen.

Päivitetty toisen sukupolven Yamarin Q2 sisältää kaikki aiemmasta infotainment-järjestelmästä tutut ominaisuudet, mutta sekä käyttöliittymä että sen taustalla oleva teknologia on päivitetty. Tehokkaampi prosessori ja nopeampi satelliittipaikannin sekä 4G-modeemi tekevät käytöstä entistäkin sujuvampaa.

Uusi käyttöliittymä puolestaan tuo uusia mahdollisuuksia näkymien mukauttamiseen omien mieltymysten mukaiseksi. Portaattomasti säädettävä ruudun jako mahdollistaa esimerkiksi kartan tarkastelun yhtä aikaa kahdella eri suurennustasolla sekä kartan ja kaikuluotaimen näkymien yhtäaikaisen tarkastelun.

Yamarin Q -järjestelmän voi nyt liittää myös aina mukana kulkevaan Yamarin App -mobiilisovellukseen, joka sisältää mm. veneen sekä moottorin käyttöohjeet sekä automaattisen lokikirjan, joka tallentaa ajoreitin ja matkan pituuden lisäksi myös polttoaineen kulutuksen ja säätiedot.

Lisävarusteilla asuttavuutta ja käytännöllisyyttä

Yamarin on paketoinut suosituimmat tehtaalla asennettavat lisävarusteet kahdeksi mallikohtaiseksi kokonaisuudeksi:

  • Yamarin 67 DC:n Comfort Edition -varustepaketti sisältää peräkuomun, tuulilasinpyyhkijän apukuljettajan puolelle, satamapeitteen, trimmitasot sekä pöydän ja avotilan aurinkopedin.
  • Premium Edition sisältää näiden lisäksi vesihiihtokaaren, jääkaapin, pentterin painevesijärjestelmällä, lieden, vesi-wc:n septitankilla ja verholla, keulapotkurin, keulaportaan, maasähköjärjestelmän sekä rantautumispaketin.

Yamarin 67 DC -esittelyveneet saapuvat Yamarin-jälleenmyyjille kevään 2022 aikana.

Tekniset tiedot:

  • pituus 6,76 m
  • leveys 2,55 m
  • paino n. 1480 kg
  • henkilömäärä: 8
  • moottorisuositus 150–250 hv