Yamarin 63 DC – uusi moderni daycruiser iloisiin kesäpäiviin vesillä

Ajankohtaista

Yamarinin mallistouudistus jatkuu ja nyt vuorossa on uusi Yamarin 63 Day Cruiser, joka on täydellinen valinta iloisiin kesäpäiviin vesillä. Viime vuonna esitellyn avokeulaisen Yamarin 63 Bow Riderin tyylikkäässä ja modernissa sisarmallissa on toimiva avotila, ensiluokkaiset ajo-ominaisuudet, Yamarin Q -järjestelmä sekä lukuisia muita, käytännöllisiä ja viihtyvyyttä lisääviä yksityiskohtia.
Yamarin-uutuus kaudelle 2020 on 63 DC

Ulkoisesti Yamarin 63 DC muistuttaa Yamarin 63 BR:n tapaan malliston lippulaivaa, Yamarin 88 Day Cruiseria. Moderni muotoilu, laajat uimatasot ja musta graafinen kylkielementti korostavat urheilullista olemusta.

Uudessa Yamarin 63 DC:ssä on Yamarin 63 BR:n kanssa yhteistä hyväksi todettu uusi runko sekä toimiva avotila. Daycruiser-mallissa avotilaa täydentää keulan kajuutta, joka toimii niin yöpymistilana, lasten päiväunipaikkana kuin tavaroiden säilytyksessäkin.

10-tuumainen Yamarin Q -älynäyttö vakiona

Kuljettajalla on edessään 10-tuumainen Yamarin Q-älynäyttö. Yamarin Q on monipuolinen ajotietokone ja infotainment-järjestelmä, joka tuo helppokäyttöiselle ja selkeälle kosketusnäytölle veneen mittariston, elektroniset kartat, käyttöohjeet ja lukuisia muita hyödyllisiä toimintoja ja sisältöjä. Myös Yamaha-perämoottorit integroituvat saumattomasti

Yamarin Q -älynäyttöön. Yamarin-veneiden käyttäjät voivat ladata matkapuhelimeensa Yamarin App -mobiilisovelluksen, joka sisältää mm. veneen ja moottorin käyttöohjeet sekä automaattisen lokikirjan. Lokikirja tallentaa ajoreitin ja matkan pituuden lisäksi myös polttoaineen kulutuksen ja säätiedot. Sovelluksesta näkyvät myös tiedot veneen sijainnista, akun jännitteestä ja polttoaineen määrästä. Kun veneessä on Yamarin Q, lokikirja synkronoi infotainment-järjestelmän tallentamat sijaintitiedot pilvipalvelun kautta sovellukseen.

Suuri avotila kutsuu viihtymään vesillä

Selkeäpiirteinen ja helppokulkuinen suuri avotila on suunniteltu vesillä viihtymiseen ja oleiluun. Apukuljettajan puolella on käännettävällä selkänojalla varustettu istuin, joka selkänoja eteen kääntämällä muuntuu osaksi avotilan istuinryhmää. Kuljettajan istuimen takana olevan klaffipenkin ansiosta avotilaan saadaan mukava istuinryhmä 5–6 henkilölle. Sohvaryhmän keskelle saa lisävarusteina pöydän sekä aurinkopedin.

Kuljettajan istuin on monipuolisesti säädettävä ja istuimen edessä on jämäkkä jalkatuki, joiden ansiosta jokainen kuljettaja löytää itselleen optimaalisen ajoasennon. Modernit pulpetit ja hyvä istuinergonomia takaavat mukavan kuljettajan lisäksi matkustajille. Lisävarusteena on saatavana mm. jääkaappi apukuljettajan penkin alle.

Keulakajuutta kahdelle

Keulakajuutassa mahtuu yöpymään kaksi aikuista ja se palvelee mainiosti perheen pienimpien päiväunipaikkana sekä suojaisena tavaransäilytystilana veneretken aikana.

Kajuuttaan vie keskirapuissa oleva liukuovi, joka liukuu apukuljettajan pulpetin alle. Kajuutan lattia on selkeästi avotilan lattiaa alempana, jolloin sinne kulku on helppoa ja istumakorkeus kajuutassa on hyvä. Makuutila on ilmava ja valoa saadaan kansi-ikkunoista sekä avattavista runkoikkunoista. 

Turvalliset uimatasot ja kulkuväylät

Takaistuimen takana on suuri, kaksiosainen uimataso, jossa on turvallista liikkua ja suuren kokonsa ansiosta ne toimivat erinomaisesti esimerkiksi vesiurheiluharrastuksissa. Vesihiihtokaaren saa lisävarusteena.

Läpikäveltävässä veneessä on helppo liikkua: reilunkokoisten uimatasojen, selkeän avotilan ja tukevien portaiden ansiosta veneessä kulkeminen peräkannelta keulakannelle on turvallista ja vaivatonta.

Ajo-ominaisuudet tuttua Yamarin-laatua

Yamarin 63 DC:n suunnittelussa on – Yamarinien tapaan – panostettu erinomaisiin ajo-ominaisuuksiin ja hydrauliohjaus lisää ajonautintoa ja mukavuutta. Maksimitehoisella 150 hevosvoiman Yamaha-perämoottorilla huippunopeus nousee noin 43 solmuun.

Pohjan muotoilu sekä negatiiviset palteet tekevät veneestä erittäin vakaan ja ajokokemus on tasapainoinen. Veneen ohjaus on tarkka, mikä ansiosta esimerkiksi satamamanööverit sujuvat vaivatta.

Runsas varustelu

Yamarin 63 DC:ssa on vakiovarusteena mm. Yamarin Q, hydrauliohjaus, avotilan ja kajuutan tyynysarjat, aidot tiikit keulakannella, avotilassa ja uimatasoilla sekä satamapeite.

Lisävarusteina on saatavana mm. kaksiosainen kuomu, jääkaappi, vesihiihtokaari, pöytä sekä aurinkopeti avotilaan.

Tekniset tiedot:

  • pituus: 6,3 m
  • leveys: 2,35 m
  • henkilömäärä: 6
  • paino: noin 990 kg
  • moottorisuositus: 115–150 hv
  • huippunopeus: noin 43 solmua (Yamaha F150)