Vuoden vierasvenesatama -äänestys käynnistyy heinäkuussa

Ajankohtaista

Suomen vierasvenesatamat kisaavat Vuoden vierasvenesatama 2021 -titteleistä ja 2500 euron palkinnoista. Tänäkin vuonna palkitaan erikseen rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikki. Kilpailulla innostetaan vierasvenesatamia lisäämään ja parantamaan palvelutarjontaansa.

Äänestyksessä ovat mukana kaikki viralliset vierasvenesatamat, jotka tarjoavat yöpymiseen soveltuvia vieraspaikkoja oheispalveluineen sekä ne vieraslaiturit, jotka ovat aikaisemmin äänestyksessä menestyneet. Satamia on noin 250. Määrä koostuu palvelusatamista, vieraslaitureista ja vierassatamista.

Vuoden vierasvenesatamat saavat kunnialaatan ja Suomen Messusäätiön myöntämän 2500 euron palkinnon, joka on tarkoitettu vierasvenesataman kehittämiseen. Äänestyksen voittajat julkistetaan Vene 21  Båt -messuilla 12.2.2021 Helsingissä ja voittaneilla vierasvenesatamilla on myös osasto messuilla.

Äänestys on käynnissä 1.7.–30.9.2020 verkkosivuilla www.satamassa.fi ja äänestää voivat kaikki vierasvenesatamien vieraat. Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 300 euron veneilytuotelahjakortti ja 10 kahden henkilön lippupakettia Vene 21 Båt -messuille.

Suomen Purjehdus ja Veneily ry on järjestänyt kisan perinteisesti jo vuodesta 1987. Vuoden Vierasvenesatama 2020 -voittajat olivat rannikolta Bodön satama ja sisävesiltä Kuhmoisten Sahanranta

Bodön vierasvenestama
Kuva: Bodön vierasvenesatama

Vuoden 2020 voittajat aloittavat uutta veneilykautta

Vierasvenesatamat ovat valmiita palvelemaan veneilijöitä tänäkin vuonna. Vierasvenesatamien toiminta on hiukan erilaista nyt, kun pitää ottaa huomioon monia uusia asioita, joilla turvataan veneilijöiden oleskelua satamissa. Viime vuoden voittajat ovat uudistaneet satamiaan.

Aikaisin alkanut veneilykausi ja suuri veneilijöiden määrä on yllättänyt Bodön yrittäjän Nina Liski-Tirkkosen iloisesti. Viiden vuoden uudistustyöt ovat myös valmistumassa. ”Bodö aukesi kesäkuun alussa. Veneilykelit ovat hyvät ja veneilijöitä on paljon liikenteessä. Suomen upea luonto, kansallispuistot ja Saaristomeri vetävät veneilijöitä puoleensa”, kertoo Liski-Tirkkonen. ”Bodön satamassa on tehty paljon uudistuksia;  laituriremontti sähköistyksineen on melkein valmis, uusi palvelurakennus ja katettu terassi odottavat veneilijöitä. Satamaan on rakennettu myös lisäsauna ja piha-alueelle valaistus.”

Sahanranta Kuhmoisissa aukeaa myös kesäkuun alussa. ”Tänä vuonna satamasta voi vuokrata SUP-lautoja ja maastopyöriä pyöräilyreiteille. Pelle P:n myyntikontti tulee myös kesällä satamaan. Yleisiä saunavuoroja ei toistaiseksi ole, mutta saunaan pääsee venekunnittain. Olemme tehostaneet puhtaanapitoa ja huolehdimme siitä, että asiakkaiden on turvallista olla vierainamme,” kertoo yrittäjä Juha Hinskala.