Viggo Boats panostaa ympäristöystävälliseen eliönestoon

Ajankohtaista

Viggo Boats ja Seaboost yhteistyö

Viggo Boats ja Seaboost aloittavat yhteistyön, joka tarjoaa Viggon asiakkaille 100% biocidi-vapaan eliönesto-maalin. Pinnoitetta tarjotaan lisävalintana uuden veneen ostajille, mutta myös asiakkaille, jotka haluavat vaihtaa ympäristöystävälliseen pinnoitteeseen.

”Menestyksekkään testivaiheen jälkeen 2017/2018 meillä on täysi luottamus Seaboost Overdrive pinnoitetta kohtaan, kun me nyt tarjoamme sitä asiakkaille vaihtoehtona myrkkymaalille. Meidän veneissä on yksi markkinoiden tehokkaimmista rungoista, joita usein ajetaan korkeilla matkanopeuksilla. Tähän konseptiin Seaboostin kova pinta, joka on helppo pitää puhtaana, sopii erittäin hyvin.” Sanoo Erik Wickgren joka vastaa Viggo Boatsin toiminnasta.

Jo tänään biocidi-direktiivit asettavat rajoja, miten myrkkyvärejä saa käyttää. Paikallisten rajoitusten (venekerhot, telakat sekä alueellisten ympäristön suojelualueet) lisäksi myös EU:n suositukset (Change) vaikuttaa myrkkyvärien biocidi-pitoisuuksiin ja myös käyttöön lähitulevaisuudesta, ja viimeistään 2030 johon mennessä on suunniteltu täyskielto.

Seaboost

Seaboost Overdrive on ympäristö ystävällinen eliönestomaali, jossa on kova pinta ja jopa kuuden vuoden huoltoväli. Pinta soveltuu erinomaisesti nopeakulkuisille veneille, koska eliöiden on vaikea saada tartuntaa ja lisäksi veden virtaukset irrottavat kasvustoa liukkaasta pohjasta. Seaboost on kehitetty yhdistelmään, jossa halutaan vapaasti täydentää eliönestoa venepesureilla, harjasmatoilla ja harjauksella. Pinta ei myöskään vaurioidu/kuivu, kun veneitä säilytetään rantureilla ja nostureilla pidempiä aikoja. Lisäksi Seaboost tarjoaa tehokkaita työkaluja pohjan puhdistukseen, kun vene on vesillä, kuten Powerturf Harjasmatot ja Powerbrush pohjaharjat.