Vene 21 Båt Messujen veneet ovat Marex 330 ja Scandi 42

Ajankohtaista

Vene Båt -messujen yhteydessä valitaan vuosittain Messujen veneet, joita tänä vuonna valittiin kaksi. Poikkeuksellinen aika ja venemessujen siirtyminen verkkoon lisäsivät purjevenetarjontaa ja toisaalta vaikeutti moottoriveneiden arviointia, kun veneet eivät olleet nähtävillä. Tuomaristo valitsi yksimielisesti voittajat. Messujen moottorivene on Marex 330 ja Messujen purjevene Scandi 42.

Valinnassa kiinnitettiin huomiota erityisesti uutuusarvoon. Lisäksi otettiin huomioon design, rakenne- ja tilankäyttöideat, tilojen toimivuus ja ergonomia, hinta-laatuvaikutelma sekä käyttötarkoitukseen sopivuus. Messujen vene -tunnustuksilla halutaan viedä venealaa eteenpäin ja antaa toimijoille tunnustusta onnistuneesta tuotekehityksestä. Messujen veneet julkaistiin nyt 23. kertaa.

Messujen veneet valinnut raati luonnehti voittajaveneitä seuraavasti:

Marex 330 valittiin Vene 21 Båt  -messujen veneeksi

Messujen moottoriveneeksi valittu Marex 330 Scandinavia on hyvin suunniteltu ja laadukkaasti valmistettu vene, jossa on mukavat ja toimivat asuin- ja oleskelutilat sekä sisällä että ulkona. Vene sopii loistavasti Suomen vaihteleviin olosuhteisiin, sillä suljettavan kansisalongin, suurteen kattoluukkujen sekä näppärästi verhomaisesti toimivien avotilan kuomuseinien ansiosta veneessä viihtymisen edellytykset ovat kunnossa sekä auringon paisteessa että haasteellisemmissa olosuhteissa.

Scandi 42 valittiin Vene 21 Båt -messujen veneeksi

Messujen purjevene Scandi 42 on uusi kotimainen purjevenemalli, joka nousee suoraan kansainväliselle tasolle. Vene on tyylikäs mutta myös käyttötarkoitukseensa harkitun toimiva ja viimeistelty yksityiskohtia myöden laadukkaasti, eikä purjehdusominaisuuksista ole kansisalonkiratkaisusta huolimatta tingitty.

Messujen veneet valittiin Vene 21 Båt verkossa -tapahtumaan osallistuvien veneyritysten uutuusveneistä.  Valinnan voittajista teki raati, johon kuuluivat Sampsa Kärnä Eurofins Expert Servicestä,  Juhani Pappila Traficomista, Vene-lehden toimittaja Tomi Peurakoski,  Venemestari-lehden ja Totalvene.fi:n päätoimittaja Jan Sjölund ja Kippari-lehden toimituspäällikkö Ismo Virta.

Vene 21 Båt verkossa -tapahtuma järjestetään 12. – 21.2.2021.