Vene 20 Båt -messuilla koko perhe viihtyy veden äärellä

Ajankohtaista

Venemessut on koko perheen tapahtuma, joka tarjoaa runsaasti veneily- ja vesiaiheista ohjelmaa ja tekemistä myös perheen pienemmille. Vene 20 Båt -messut järjestetään 7. – 16.2.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

Venemessut on koko perheen tapahtuma

Vene 20 Båt -messut kannustaa kaikenikäisiä vesille ja vesilajien pariin tarjoamalla monipuolisen valikoiman ohjelmaa ja toimintaa myös perheiden nuoremmille. Messujen lapsille suunnattu ohjelma tutustuttaa muun muassa vesillä oloon, merenneitouintiin sekä muihin vesilajeihin kokeilemisen ja hauskan tekemisen kautta. Lisäksi luvassa on tietoa Itämerestä ja jännittäviä seikkailuja muumien parissa.

Vesilläolon taitoja ja riemua myös perheen pienimmille

Suomen Purjehdus ja Veneily SPV:n kotisataman Lastenmaailmassa perheen pienemmät pääsevät tutustumaan veneilyyn hauskojen, toiminnallisten pisteiden kautta, joissa taitojaan voi testata mm. trapetsilla, hengauskiikulla, solmupisteellä tai pelastusliinan heittopisteellä. Osaston tapahtuma-altaalla puolestaan pääsee kisaamaan käsin ohjattavilla purjeveneillä.

Lisäksi SPV:n osastolla on luvassa asiaa lasten purjehduskoulusta, pelastusliivihaasteita ja ympäristöongintaa lapsille sekä solmujen opettelua koko perheelle. SPV:n lapsille suunnattu ohjelma huipentuu sunnuntaina 16.2. Perhepäivään ja radio-ohjattavien veneiden kisaan, joissa perhejoukkueet pääsevät ottamaan mittaa toisistaan.

Kauko-ohjattavia veneitä pääsee kokeilemaan myös Purjehdussataman altaassa.

Meritietoisuutta ja -seikkaluja

Ympäristön ja merien suojelu on vahvasti läsnä venemessuilla, mikä näkyy myös lapsille suunnatussa ohjelmassa. Purjehdussatamassa järjestetään lauantaina 8.2. klo 13  #MEIDÄNMERI-tuokio, joka pitää sisällään lapsille soveltuvaa tietoa Itämerestä ja sen suojelusta, kampanjalaulun ja siihen liittyvän musiikkivideon julkistamisen sekä muumi- ja meriaiheista musiikkia. Moomin Charactersin ja John Nurmisen Säätiön #MEIDÄNMERI-kampanja on venemessujen kumppani ja sen tarkoituksena on lisätä tietoutta Itämeren tilasta ja kerätä varoja John Nurmisen Säätiön työhön meren ja sen perinnön suojelemiseksi.  

Messukävijä voi ladata puhelimeensa venemessujen ajan pelattavissa olevan Moomin Move -mobiilipelin, jossa etsitään Muumien merirosvon kadonneita esineitä ja tavoitellaan mysteeristä aarretta.

Sunnuntaina 16.2. klo 11 ja 14 lapset pääsevät seuraamaan Purjehdussatamassa jännittävää esitystä, jossa myrsky yllättää Muumipapan ja Nuuskamuikkusen merellä. Esityksen jälkeen lapset pääsevät tapaamaan Muumipappaa ja Nuuskamuikkusta.

Merenneitouintia ja muita hauskoja vesileikkejä

Messujen Uusi Aalto -alueella koko perhe pääsee tutustumaan vesiharrastamisen lajeihin.

Suomessa uutta merenneitouintia esitellään messukävijöille akvaariomaisessa SSD-sukellusaltaassa, jonka suurista ikkunoista yleisö pääsee seuraamaan näytöksiä. Altaassa esitellään laite- ja vapaasukellusta sekä snorklausta.

Lapset pääsevät kokeilemaan merenneitouintia avajaispäivänä ja viikonloppuina. Kokeilla voi myös snorklausta ja sukeltamista ohjatusti Uuden Aallon pyöreässä altaassa. Sukelluksessa alaikäraja kokeiluun on 12 vuotta.  Suppaamista, jota voi kokeilla matalassa sup-altaassa.

Pohjois-Euroopan suurin veneilytapahtuma 

Vene 20 Båt -messut on avoinna 7. – 16.2. Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuma on avoinna arkisin klo 11-19 ja viikonloppuisin klo 10-18. Messuille voi ostaa #MEIDÄNMERI-hyväntekeväisyyslipun, josta menee 3 euroa Itämeren suojeluun John Nurmisen Säätiön kautta. Messuille myydään perhelippuja ja etukäteen verkkokaupasta shop.messukeskus.com  ennen avajaispäivää ostetut liput ovat hiukan edullisempia. Alle 7-vuotiaat pääsevät veloituksetta messuille. Alle 12-vuotiaat messuille vain aikuisen seurassa.  Vene 20 Båt -messut järjestää Messukeskus Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta.