Uudet tuulet puhaltava Niemen satamassa Lahdessa

Ajankohtaista

Vääksyn konepiste osti Niemen sataman Lahdessa

Vesijärven rannassa sijaitseva Niemen vierasvenesatama palveluineen saa uuden toimijan veneilykaudesta 2018 alkaen. Vääksyn Konepiste Oy on ostanut tontin vuokraoikeuden ja tontilla sijaitsevat rakennukset (yht. 1200 m2 lämmintä tilaa) ja rakennelmat polttonesteiden jakelulaitteineen. Heti em. kaupan jälkeen Konepiste allekirjoitti Lahden kaupungin kanssa pitkäaikaisen maapohjaa koskevan vuokrasopimuksen. Tehdyn kaupan ja vuokrasopimuksen avulla satamapalvelut saadaan toimivalle ja nykyaikaiselle tasolle.

Sataman palveluja tulevat olemaan polttoainemyynti (ainoa tankkauspaikka koko Vesijärven alueella), vierasvenepaikat, wc- ja suihkutilat asiakkaille, monipuolinen ravintola sekä veneiden, vesijettien ja moottorikelkkojen myynti ja huolto.

– Haluamme olla rakentamassa ja turvaamassa veneilijöiden palveluja Lahdessa, kertoo Vääksyn Konepiste Oy:n toimitusjohtaja Janne Korhonen.

Korhonen painottaa, että Konepiste on sitoutunut hoitamaan venesatamapalvelut ja olemaan omalta osaltaan mukana Niemen alueen kehittämisessä toimivaksi ja aktiiviseksi veneily- ja virkistyskeskukseksi. Esimerkiksi jo osittain valmistunut jalankulkijoille ja pyöräilijöille tarkoitettu rantaraitin rakentaminen saa vauhtia tehdyn sopimuksen ansiosta.

Vääksyn Konepiste on toiminut osassa nyt ostamiaan tiloja vuokralaisena vuodesta 2012. Toimintanimi on Lahden Konepiste. Venemyynti- ja huoltotilat tulevat laajentumaan vaiheittain.

Konepisteen vuokralaisena, toisena Niemen sataman yrittäjänä aloittaa Paimelan Ranch Oy. Se avaa Ranch Club -nimisen ravintolan toukokuun aikana.

– Tuomme satamaan mehukkaan ranch-menun, maittavat lounaat ja virvoittavat juomat, kertovat yrittäjät Janika Talja ja Reijo Valkama.

Ravintolan käytössä ovat lähemmäs 300 hengen sisätilat ja 200-paikkainen aurinkoinen satamaterassi aivan Vesijärven rannassa.

Ranch Club hoitaa ravintolatoiminnan lisäksi sataman Gulf-polttoaineiden jakelun veneilijöille ja huolehtii veneilijöiden vieraspaikoista ja sosiaalitiloista.