Satamat kisaavat vuoden vierasvenestama -tittelistä

Ajankohtaista

Vuoden 2017 vierasvenesataman valinta käynnistyySuomen vierasvenesatamat kisaavat jälleen Vuoden vierasvenesatama -tittelistä. Viime vuosien tapaan palkitaan erikseen sekä rannikkoalueen että Järvi-Suomen suosikki. Äänestykseen osallistuu 300 satamaa. Äänestyksessä ovat mukana kaikki viralliset vierasvenesatamat, jotka tarjoavat yöpymiseen soveltuvia vieraspaikkoja oheispalveluineen sekä ne vieraslaiturit, jotka ovat aikaisemmin äänestyksessä menestyneet.

Kilpailulla innostetaan vierasvenesatamia lisäämään ja parantamaan palvelutarjontaansa. Vuoden vierasvenesatamat saavat kunnialaatan ja Suomen Messusäätiön myöntämän 2500 euron palkinnon, joka on tarkoitettu vierasvenesataman kehittämiseen.

Äänestyksen voittajat julkistetaan Vene 18 Båt -messuilla 9.2.2018 Helsingissä ja voittaneilla vierasvenesatamilla on myös osasto messuilla. 

Äänestys on käynnissä 1.7.–30.9.2017 verkkosivuilla www.satamassa.fi ja äänestää voivat kaikki vierasvenesatamien vieraat. 

Kaikkien äänestäjien kesken arvotaan 300 euron veneilytuotelahjakortti ja 10 kahden henkilön lippupakettia Vene 18 Båt -messuille. Suomen Purjehdus ja Veneily ry on järjestänyt kisan perinteisesti jo vuodesta 1987.

Veneilijät äänestivät viime veneilykautena voittajiksi Örön Kemiönsaaressa ja Laukaan Sararannan. Kunniamaininnat menivät Helsingholmille Kemiöön ja Jyväskylän Lutakolle.