Oy Otto Brandt Ab ostaa TG-veneet

Ajankohtaista

Oy Otto Brandt Ab laajentaa veneportfoliotaan ostamalla 24.3.2021 tehdyllä sopimuksella TG-veneitä valmistavan Freja Marine Oy:n.

Vene- ja perämoottorikaupasta on viime vuosina muodostunut yhä merkittävämpi osa Otto Brandtin liiketoimintaa. Tehdyllä kaupalla halutaan täydentää Otto Brandt -konsernin venetarjontaa ja vahvistaa veneliiketoiminnan strategiaa.

TG-7.9 KingCruiser

TG-veneillä on yli 40 vuoden kokemus hyttiveneiden valmistuksesta, ja se on hyttiveneiden markkinajohtaja Suomessa noin 50 % markkinaosuudella. Venemallisto käsittää neljä hyttivenettä: TG-5.9X, TG-6.9X, TG-7.9 KINGCruiser ja TG-7.9 KINGCruiser Supreme. Veneet valmistetaan Suomessa, eikä nyt tehdyllä kaupalla ole vaikutusta veneiden tuotantoon. Jan Gustafson ja Fredrik Gustafson jatkavat yrityksen palveluksessa. Jan vastaa veneiden tuotannosta ja Frese tuotekehityksestä. Veneiden myynti ja markkinointi siirtyy Otto Brandt -konsernin tukkukaupasta vastaavalle Oy Brandt Ab:lle 1.8.2021 alkaen.

”Olemme iloisia saadessamme TG-veneet Otto Brandtille. TG:n venemallisto on viime vuosina uudistunut merkittävästi ja se on omassa segmentissään markkinajohtaja. Portfoliossamme on jo vuosia ollut hyttiveneiden osalta aukko, joten kauppa täydentää hienosti nykyistä mallistoa muodostamatta minkäänlaista päällekkäisyyttä muiden konsernin venemerkkien kanssa. Ennen kaikkea tämä on kuitenkin hieno uutinen kauppiasverkostollemme, joka kaupan myötä saa hyttiveneet omaan valikoimaansa”, toteaa Markku Hämäläinen, Oy Otto Brandt Ab:n konsernijohtaja.

”Otto Brandt perheyrityksenä oli paras mahdollinen ostaja perheemme elämäntyölle. Vakavarainen konserni ja kattava kauppiasverkosto takaavat menestyksen myös tulevaisuudessa.” sanoo Jan Gustafson, Freja Marine Oy:n toimitusjohtaja.