Naviwheel™ mullistaa veneilyn

Ajankohtaista

Vallankumouksellinen NaviWheel vie stressin veneilystä ja lisää veneilyn turvallisuutta!

NaviWheel lanseerataan Uiva 2020 Flytande -venenäyttelyssä

NaviWheel on uudenlainen veneen ohjausjärjestelmä, joka tekee veneilystä helppoa, hauskaa ja lisää sen turvallisuutta intuitiivisen käyttöliittymän avulla. NaviWheeliä käyttäen venettä voi ohjata tarkasti haluttuun suuntaan tai pitää venettä paikoillaan. Täysin sähköinen NaviWheel-järjestelmä perustuu uusimpiin, tekoälyä hyödyntäviin laite- ja ohjelmistoteknologioihin, sekä NaviWheel-verkkoyhteyteen. Veneilyn luonne mullistuu, kun veneen hallinnan hankalimmatkin tilanteet muuttuvat vaivattomiksi.

Tänään lanseerattava NaviWheel-järjestelmä aloittaa uuden aikakauden veneilyssä

NaviWheel-järjestelmän pilottivaihe on kesän aikana saatu onnistuneesti päätökseen ja kaupallistamisvaihe on nyt aloitettu. NaviWheel on valmis maailmanlaajuisille markkinoille yhteistyössä venevalmistajien kanssa.

Satamiin tulo ja niistä lähtö on monesti veneretken stressaavin vaihe. Veneen ohjailu lähellä toisia veneitä on usein hankalaa ja valtaosa vahingoista sattuu juuri näissä tilanteissa. Satamat ovat ahtaita ja moni kokee veneen hallinnan erilaisissa tuuli- ja aallokko-olosuhteissa haastavaksi. Veneen käsittelyyn liittyvät haasteet ovat monille niin merkittäviä, että ne haittaavat veneilyn harrastamista – jotkut kokevat ne kynnykseksi harrastuksen aloittamiselle. Hyödyntäen uusinta teknologiaa NaviWheel tekee vaikeasta helppoa, lisää turvallisuutta ja poistaa stressin veneilystä. Veneilyn ilo ja riemu voi alkaa jo satamassa.

NaviWheel-järjestelmässä venettä ohjataan pientä ruoria muistuttavan ohjaimen avulla. NaviWheelin avulla vene reagoi ohjaukseen välittömästi ja loogisesti, liikkuen tarkasti juuri sinne minne sitä ohjataan. Järjestelmän käyttö ei vaadi harjoittelua, vaan sen oppii hetkessä.

NaviWheel-käyttöjärjestelmä muodostuu NaviWheel-ohjaimesta, innovatiivisesta vesisuihku-järjestelmästä, kehittyneistä algoritmeista ja sensoreista sekä datan käsittelystä tekoälyn avulla. Käyttöjärjestelmä on kytkeytyneenä NaviWheel-pilveen, joka mahdollistaa jatkuvan ylläpidon ja uusien ominaisuuksien päivittämisen järjestelmään.

NaviWheel mobile lanseerataan Uiva 2020 Flytande -venenäyttelyssäTänään tuomme markkinoille myös NaviWheel-sovelluksen, jonka avulla matkapuhelin muuttuu veneen toiseksi ohjauspisteeksi. Sen avulla venettä voi ohjata myös ohjaamon ulkopuolelta, jopa etänä. Tämä ominaisuus auttaa esimerkiksi yksin veneilevää rantautumis- tai muissa tilanteissa, joissa voi olla tarpeen poistua ruorin ääreltä. Sovelluksen avulla voidaan myös kerätä järjestelmän sensoridataa kokonaisuuden edelleen kehittämiseksi

”Koko ikäni veneilleenä minulle muodostui visio ohjailujärjestelmästä, joka uudistaisi veneen käytettävyyden”, kertoo Paavo Pietola, NaviWheel-järjestelmän kehittäjä. ”Veneen hallinta satamissa on oleellinen osa merimiestaitoja, joiden kerryttäminen taas on monelle ajallisesti yhä haastavampaa. Samalla veneiden järjestelmät monimutkaistuvat ja erityisesti uusille veneilijöille kokonaisuuden hallitseminen voi olla vaikeaa.

Visioni veneilyn tulevaisuudesta muodostui halusta tehdä aidosti vaistomaisesti hallittava ohjailujärjestelmä, jota jokainen osaa käyttää luontaisesti. Hiljaisuus ja ympäristöystävällisyys ovat olennainen osa tulevaisuuden veneilyä.

Tähän visioon perustuen olemme kehittäneet NaviWheel-järjestelmän jonka nyt tuomme markkinoille ja kaikkien veneilijöiden saataville”

”Tutkittuamme veneteollisuutta ja -teknologioita huomasimme, että tulevat veneilijäsukupolvet odottavat merkittävää teknologista edistystä veneilyssä, jotta se kiinnostaisi heitä harrastuksena”, toteaa Veli Eloranta, toimitusjohtaja ja G-Boats Oy:n perustajaosakas. ”NaviWheel-järjestelmässä olemme onnistuneet liittämään tekniset komponentit yhteen: vesisuihkujärjestelmän, kehittyneen ohjelmistotekniikan ja tietoliikennejärjestelmän, sekä vallankumouksellisen NaviWheel-ohjaimen yhteen kehittyneen tekoälyn kanssa. Tämä yhdistelmä on ainutlaatuinen veneteollisuudessa ja nostaa veneilykokemuksen seuraavalle tasolle.”

NaviWheel-järjestelmän tuo tänään markkinoille suomalainen G-Boats Osakeyhtiö, jonka hallituksen puheenjohtaja Jukka Sinisalo kommentoi: ”Olemme luoneet täysin uudenlaisen ja markkinoita mullistavan järjestelmän, jolla on hyvin vähän vertailukohtia tai kilpailua markkinoilla. Minulla on itselläni pitkä kokemus autoalalta ja vuonna 2014 aloittamani Tesla -sähköautojen maahantuonnin myötä voin todeta, että NaviWheelissä on monia samoja piirteitä ja yhtymäkohtia miten lähestyä markkinoita täysin uudelleen ajatellusta näkökulmasta – NaviWheel nostaa veneilykokemuksen uudelle tasolle ja muuttaa suhteemme veneilyä kohtaan pysyvästi. Järjestelmän käytön helppous on tehnyt suuren vaikutuksen testikäyttäjiimme ja pilottiasiakkaisiimme. Ne veneteollisuuden edustajat, jotka ovat päässet järjestelmäämme testaamaan ovat poikkeuksetta olleet hyvin kiinnostuneita. Siksi olenkin ylpeä siitä, että voimme tuoda NaviWheel-järjestelmän markkinoille tänään. Tästä alkaa täysin uusi veneilyn aikakausi ja kutsummekin kaikki mukaan kanssamme tulevaisuuteen NaviWheelin myötä.”

NaviWheel-järjestelmä koostuu kolmesta elementistä: fyysinen käyttöliittymä (itse NaviWheel-ohjain), sähköinen vesisuihkuperusteinen ohjausjärjestelmä ja pilveen kytkeytyvät matkapuhelinsovelluksen sisältävät ohjelmistot. NaviWheel-järjestelmää suositellaan kaikille yli kuusimetrisille veneille, valmistusmateriaalista riippumatta. Järjestelmä asennetaan veneenvalmistuksen yhteydessä venetehtaalla. NaviWheel-järjestelmä on veneilijöiden saatavilla uuden veneen lisävarusteena venevalmistajien ja -jälleenmyyjien kautta.

NaviWheel on kehittämämme veneen käyttöjärjestelmän ensimmäinen käytännön sovellus ja tuote. Lähitulevaisuudessa tuomme käyttöjärjestelmämme kautta monia useita venealaa uudistavia ominaisuuksia, jotka lisäävät veneilyyn turvallisuutta, toimintavarmuutta, älykkyyttä ja ekologisuutta. Veneilyn uusi aikakausi on alkanut.

NaviWheel -järjestelmä lanseerataan 13.8.2020 Uiva 2020 Flytande -venenäyttelyssä. Jukka Sinisalo, G-Boats Oy:stä esittelee järjestelmää Uivan ohjelmalavalla to klo 16, pe klo 16.30, la klo 16 ja su klo 16.
 

G-Boats Osakeyhtiö
G-Boats Oy on täysin suomalainen Startup-yritys, joka on perustettu vuonna 2017. Yhtiön perustaja, Paavo Pietola, kehitti alkuperäisen idean NaviWheel-ohjaimesta, joka vuosien varrella on kehittynyt kokonaiseksi ohjausjärjestelmäksi. Yhtiön avainhenkilöt ovat monien eri alojen kokeneita asiantuntijoita, joita yhdistää intohimo veneilyyn. Tämä on mahdollistanut täysin poikkeuksellisen ja monipuolisen kehitystyön tuotteen ja yhtiön ympärillä.