Yhteistyöllä hyviä merimiestaitoja jopa 30 000 suomalaiselle

Ajankohtaista

Suomen Meripelastusseura ry ja Aalloille Finland Oy ovat solmineet kolmevuotisen yhteistyökumppanuuden 2024–2026. Se käsittää vesiturvallisuusviestintää ja valistamista, joilla tavoitellaan kaikkien vesillä liikkujien parempaa merimiestaitojen hallitsemista.

Yhteistyöllä on mahdollista valistaa jopa 30 000 suomalaista liikkumaan vesillä turvallisemmin, ja näin edistää vastuullisen veneilykulttuurin kehittymistä Suomeen. 

Suomen Meripelastusseura ry:n toimitusjohtaja Jori Nordström sanoo yhteistyön tukevan Meripelastusseuran missiota edistää veneilyturvallisuutta ja hyvää merimiestapaa.

”Yhteistyöllämme on mahdollista vaikuttaa vapaaehtoisten pelastajiemme motivaatioon auttaa sekä toimia veneilyturvallisuuden asiantuntijana ja lähettiläänä. Se tulee tukemaan myös nuorisotyötämme ja uusien pelastajien rekrytointia”, Nordström sanoo.

”Tuore yhteistyökumppanuutemme tarjoaa yrityksellemme parhaan mahdollisen asiantuntijaorganisaation, jonka kanssa pääsemme valistamaan suomalaisia turvalliseen veneilyyn. Olemme erittäin kiitollisia mahdollisuudesta tarjota hyväntuulisia tietotuotteitamme meripelastajien, vesiturvallisuuden lähettiläiden ja heidän sidosryhmiensä hyödynnettäviksi”, Aalloille Finland Oy:n toimitusjohtaja Lissu Suursalmi sanoo.

Aalloille Finland Oy on tuottanut jo kuusi Aalloille -tietopeliä, jotka kannustavat kollektiiviseen veneilyosaamisen kertaamiseen ja uuden oppimiseen.Nämä kaksikieliset kortti- ja lautapelit tukevat perheiden veneilyharrastamista, viihdyttävät mökkiläisiä, helpottavat veneilytaitojen välittämistä jälkipolville sekä innostavat uusia vesillä liikkujia petraamaan veneilytaitojaan.  Yritys organisoi valtakunnallista Veneilytoimittajat ry:n Vuoden veneilyteko 2021-palkittua Vilskettä vesillä -luokkalukukirjahanketta, jolla käynnistetään vesillä liikkumisen perusopetusta Suomen alakouluissa. Sen tavoite on kasvattaa uutta, vastuullisesti veneilevää sukupolvea Suomeen.