Kattava tietopelipaketti vesilläliikkujille

Ajankohtaista

Veneilykauden 2022 opettavaisimmat ja viihdyttävimmät uutuudet, AALLOILLE 1234 -tietopelit lasketaan vesille nyt. Edellisvuosien tapaan, vesille lähtee taas iso joukko vähän veneilleitä, uusia kippareita miehistöineen. Vuoden veneilyteko 2021:lla palkittu, Vilskettä vesillä -luokkalukukirjahanketta organisoiva Aalloille Finland Oy, tarjoaa uusilla korttipeleillään jokaiselle vesillä liikkujalle viihdykettä ja tärkeää tietoa vesiturvallisuudesta.

AALLOILLE 1234 -tietopelisarjan 110 kortin perhepelit täydentävät toisiaan:

1. SANAVISA kuviin perustuva selityspeli veneilytarvikkeista ja -välineistä. 

2. TIETOVISA kattava tietopeli turvallisesta veneilystä.
3. NAVIGOINTIPELI kompakti kysymys- ja kuvapeli vesillä kulkemisesta. 

4. SÄÄPELI kiinnostava kysymys- ja kuvapeli veneilykeleistä.

Aalloille-tietopeleistä voi ihan jokainen oppia jotakin uutta, vasta-alkajista mökki- ja matkaveneilijöihin, sekä vesilajien aktiiviharrastajiin. Joustavat pelisäännöt mahdollistavat, että venekunnan nuorimmatkin matruusit voivat pelata konkareiden kanssa yhdessä. Pelit ovat kaksikielisiä (suomi ja ruotsi), mutta Sanavisaa voi näiden lisäksi pelata englanniksi ja saksaksikin.

Pelit on tuotettu yhteistyössä huippuammattilaisten kanssa, kuten veneilykouluttajien ja mm meteorologit Petri Takalan ja Martin Gahmbergin sekä Suomen Navigaatioliitto ry:n kanssa:

–  Aalloille Navigointipeli tulee olemaan erinomainen lisä kurssi- ja tuotevalikoimaamme. Tiesimme heti, että tulemme saamaan yhteistyöllämme aikaan laadukkaan lopputuotteen, koska tunsimme jo Aalloille Sanavisan ja Tietovisan viimekesältä, kertoo toiminnanjohtaja, Carina Vaenerberg, Suomen Navigaatioliitto ry.

–  Pelaamalla, tärkeiden veneilyasioiden oppiminen sujuu vaivattomammin ja menee helpommin perille, kuin pänttäämällä. Tämä on yksi hyvä, uusi tapa saada tärkeää viestiä perille, toteaa toimitusjohtaja Jarkko Pajusalo, Venealan keskusliitto ry Finnboat.

Myös he tukevat Aalloille -tietopelien tuottamista.

Pelit on suunniteltu kestämään käsittelyä vuodesta toiseen ja tavallista haasteellisempaan käyttöympäristöön. Siksi ne sopivat hyvin moneen kuten, seuratoimintaan, kotikäyttöön, veneeseen, rannalle, piknikille tai vaikka mökkimatkalle auton takapenkille. Pelit ovat nyt jo ennakkotilattavissa verkkokaupoista, ja kesäkuussa myynnissä mm. Akateemisissa kirjakaupoissa, merimuseoissa, satamissa ja hyvin varustetuissa venetarvikekaupoissa.

Jokaisella suomalaisilla on oikeus oppia liikkumaan vesillä turvallisesti. Pelaamalla AALLOILLE 1234 -tietopelejä, kaikilla on mahdollisuus tulla pätevämmäksi veneilijäksi ja vesilläliikkujaksi.