Helsingissä ajetaan viikonloppuna rataveneilyn Suomen mestaruuksista ja PM-mitaleista

Ajankohtaista

Soutustadion isännöi RaceWKND! -nimellä kulkevan ratamoottoriveneilyn SM-sarjan viimeisiä kisalähtöjä lauantaina 31. elokuuta ja sunnuntaina 1. syyskuuta. Pohjoismaiden mestaruudet ovat myös jaossa.

Alexander LindholmFormula 4 -luokassa Suomen mestariksi on matkalla Alexander Lindholm, joka on voittanut kolmesta kilpailusta kaksi ja oli kerran toinen. 

Helsingissä kilpaillaan viikonloppuna neljässä eri kilpaveneilyluokassa. Soutustadionilla järjestettävä kisaviikonloppu on kauden viimeinen SM-sarjan osakilpailu, mutta samalla myös PM-kisat. Lähtöviivalla on siis kuljettajia myös esimerkiksi Virosta ja Ruotsista.

Kauden aiemmat kilpailut ajettiin Raumalla, Jyväskylässä ja Kuopiossa. Lisäksi SJ10- ja GT15-luokat kilpailivat SM-pisteistä myös Kotkassa.

Soutustadionilla nähdään todella jännittävä taistelu Suomen mestaruuksista. Tämän vuoden RaceWKND! on ollut erittäin tasaväkinen ja laadukas sarja. Luokissa SJ10, GT15, GT30 ja Formula 4 on nähty useita eri osakilpailuvoittajia ja pistetilanteet ovat kutkuttavat ennen kauden päätöstä.

Lähtöasetelmat

SJ10-luokkaa johtaa neljän kisan jälkeen Eemil Kaipio, joka on esiintynyt todella tasaisesti voittaen yhden kilpailun ja sijoittuen kolmesti toiseksi. Toisena on Casper Åström ja kolmantena Leevi Paasonen.

GT15-luokassa kultamitalitaistelu vaikuttaisi tiivistyvän kahden samaa seuraa edustavan nuoren miehen välille. Sarjaa johtaa Oliver Martin, mutta Arthur Sundbäck seuraa häntä vain muutaman pisteen perässä. Martin voitti Raumalla ja Kotkassa, mutta Sundbäck oli nopeampi Jyväskylässä sekä Kuopiossa.

Martin sanoo lähtevänsä positiivisin mielin Helsinkiin. Hän tiedostaa, että paikalle on saapumassa ainakin muutama ruotsalaiskuljettaja ajamaan GT15-luokkaan ja näin sekoittamaan pakkaa.

– Taistelu SM-kullasta on tiukka, mutta viimeiset testiajot menivät todella hyvin. Mitä tahansa voi aina tapahtua, mutta lähden tekemään parhaani. Sunnuntaina nähdään mihin se riittää, Martin sanoo.

GT15-luokassa kolmantena on Wilhelm Sundberg, joka on ajanut myös tasaisen ja hienon kauden.

Pykälää suuremmassa GT30-luokassa on myös erittäin tiukka taistelu mitaleista ja varsinkin niiden väreistä. Sarjaa johtaa Tino Lehto ja toisena on Tino Seppälä. Vain neljän pisteen päässä Seppälästä vaanii Noel Vänttinen, joka voitti kauden kaksi ensimmäistä kisaa, mutta joutui keskeyttämään Kuopiossa. Lehto ei ota sarjajohtajana olemisesta turhia paineita vaan lähtee päätösviikonloppuun rennoin mielin.

– Tosi hyvillä mielin lähden kisaan. Tavoitteena on ehjä ja virheetön viikonloppu. Kausi on ollut joka tapauksessa tuloksellisesti onnistunut, koska ajan vasta ensimmäistä kokonaista kauttani, kertoo Lehto.

Hän sanoo, että myös hänelle on sattunut pieniä vastoinkäymisiä kauden aikana, mutta kokonaisuudessaan kaikki on mennyt hyvin. Lehto korostaa myös luokan tasaisuutta.

Formula 4 -luokassa Suomen mestariksi on matkalla Alexander Lindholm, joka on voittanut kolmesta kilpailusta kaksi ja oli kerran toinen. Hänellä on kymmenen pisteen ero toisena olevaan Tuukka Lehtoseen, joka on kärsinyt pienistä tekniikkamurheista SM-sarjan aikana. Kolmantena sarjassa majailee Totti Kemppainen.

Aikataulu

Ajotapahtumat starttaavat virallisesti lauantaina 31. elokuuta, kun GT15-luokan vapaat harjoitukset ja aika-ajot käynnistyvät kello 10.15. Jokaisessa luokassa ajetaan lauantain aikana kaksi virallista kisalähtöä. Sunnuntaina 1. syyskuuta ajetaan loput kaksi erää. PM-mitalistit ja Suomen mestarit ovat sunnuntaina selvillä viimeistään kello 16.00, kun vuorossa on palkintojenjako.