Uuden aikakauden Yamarin 81 Day Cruiser

Ajankohtaista

Yamarin 81 Day Cruiser aloittaa Yamarin DC –malliston uuden aikakauden. Premium luokan Day Cruiserin muotoilun on luonut norjalainen Eker Design, yksi Skandinavian tunnetuimmista muotoilu toimistoista. Veneen pohjan teknologian on suunnitellut ruotsalainen Petestep® ja se on patentoitu. Eker Design, Petestep® ja Yamarinin suunnittelutiimit ovat yhdessä kehittäneet innovatiivisen veneen, joka erottautuu tämän päivän veneistä ja jonka uusi design sekä teknologia vievät pitkälle tulevaisuuteen. Suunnittelukriteerinä on ollut modernin muotokielen ja teknologian lisäksi myös käytännöllisyys, ”No design without functionality”.

Veneen runko on Eker Designin suunnittelema, mutta rungon vedenalainen osa on maailmanluokan uutuus, pantentoitu Petestep® -pohja. Yamarin on tunnettu kautta-aikojen erinomaisista ajo-ominaisuuksistaan, joita on onnistuttu parantamaan entisestään tällä kilpaveneilyssä kehitetyllä Petestep® -pohjaratkaisulla. Runko on merkittävästi pehmeämpi (vertikaaliset g-voimat) ja hiljaisempi isommassakin aallokossa sekä polttoainetaloudellisempi kuin perinteinen pohjateknologia. Tutkimuksissa on tullut esiin, että kuluttajat toivovat veneeltä enemmän mukavuutta ajettaessa, uuden Yamarin 81 DC:n myötä kuluttajien toiveisiin vastataan entistä paremmin.

Yamarin 81 Day Cruiserissa on panostettu matkustajien viihtyvyyteen ja siksi veneen sivutuulilasit ylettyvät näyttävästi peräpenkkiin asti. Näin kaikilla matkustajilla, takapenkkiläiset mukaan lukien, on mukavasti tuulensuojaa. Pentterin toiminallisuus on huomioitu suunnittelussa, pentterissä on mm. tehokas kaasuliesi, vetojääkaappi, tiskiallas ja mikä tärkeintä runsaasti laskupintaa. Avotilan sohvaryhmään kuuluu kaksi pöytää, joita voi tarpeen mukaan yhdistää yhdeksi isoksi pöydäksi. Pöydän ääressä on istumapaikat jopa 8 henkilölle.

Ohjauspulpetissa on 12” karttaplotteri ja nykypäivän vaatimusten mukaisesti paikka tabletille. Kuljettajan tuulilasille on rakenteisiin integroitu huurteenpoistopuhallin, mikä takaa hyvän näkyvyyden. Trimmi-järjestelmä on täysin automatisoitu, se pitää veneen sivutuulessakin suorassa ja pienentää liukuun nousun kynnystä. Trimmin ergonomisesti sijoitettu älykäs käyttöpaneeli on varustettu 3D -gyrolla, 3D -kiihdyttimellä ja 3D -GPS:llä. Trimmi-järjestelmässä ei ole perinteisiä märkäpintaa ja sitä kautta polttoaineenkulutusta kasvattavia trimmi-levyjä. Poikkeuksellisen matalalla nopeudella olevaa liukukynnystä tuskin huomaa.

Avarassa kajuutassa on leveyttä ja pituutta tarjoava keulavuode, jonka alla on helposti käytettävä suuri säilytystila vuodevaatteille, siten vuode on helppo pedata päiväkäyttöön. Kajuutassa on nukkumapaikat neljälle henkilölle. Kajuutan suljettu WC-tila on varustettu sähkötoimisella vesi-WC:llä ja pesualtaalla.

Veneen keulassa on integroitu rantautumisporras sekä rantautumis- ja ajovalo. Päiväretken venyessä illan puolelle voi vielä pimeässäkin ajaa turvallisesti erittäin tehokkaan luonnon värit säilyttävän LED-ajovalon ansiosta. Uutta veneessä on myös etukannella olevat paikat aurinkopaneeleille. Aurinkopaneelit tuottavat sähköä myös silloin kun vene on kotisatamassa, veneessä onkin 2-akkujärjestelmä.

Veneessä on vesihiihtokaari, joka toimii kaiteena uimatasolla. Veneen synteettinen tiikkikansi on modernin tyylikäs ja helppohoitoinen, eikä vaadi huolenpitoa kuten tavallinen puinen tiikki. Veneessä on helppokäyttöinen veneen designin mukainen 2-osainen kuomu. Kuomun sisäpuolella voi käyttää pimennysverhosarjaa, näin veneen takapenkkiä voi käyttää makuutilana, avotilan patjoista saa tehtyä ison parivuoteen kahdelle aikuiselle.

Yamarin 81 Day Cruiserissa on valoisa, mutta rauhallisen tyylikäs valkoisen ja hiekan sävyinen värimaailma johon on lisätty ripaus pirteyttä turkooseilla yksityiskohdilla.

Tekniset tiedot:
Pituus 8,05 m ▪ leveys 2,76 m ▪ paino n. 1950 kg ▪ henkilömäärä 10 ▪ peräpeili X ▪ suunnittelukategoria C ▪ Moottorisuositus 300 hv

Lisätietoa: www.yamarin.com