Vene 18 Båt -messujen kamapörssissä kierrätetään

Ajankohtaista

Vene 18 Båt -messuilla on 9.–18.2.2018 ensimmäistä kertaa Veneilijän kamapörssi, jossa hyväkuntoiset veneilyvarusteet ja -tarvikkeet vaihtavat omistajaa. Venemessujen kävijät voivat tuoda sinne myytäväksi veneilyyn liittyviä tuotteita. Veneilijän kamapörssin järjestää Suomen Purjehdus ja Veneily (SPV) ry ja tuotot ohjataan SPV:n kautta junioritoiminnan hyväksi.

Venemessuilla 2018 uutena kamapörssi, jossa voi myydä esim. potkureita

Messukävijät voivat tuoda itselleen sopimattomia ehjiä ja puhtaita veneilyvarusteita ja -tarvikkeita myyntiin venemessuille. Pääasiassa Kamapörssissä myydään veneilyvarusteita: takkeja, haalareita, housuja, kenkiä ja pelastusliivejä sekä veneilytarvikkeita: purjeita, pelastuslauttoja, ankkureita, skuutteja, nostoköysiä, jollatarvikkeita, toimivaa elektroniikkaa, spriikeittimiä ja potkureita. Minimihinta tuotteille on 10 euroa. Tuotteiden pitää olla kooltaan sellaisia, että ne voi kantaa Messukeskuksen pysäköintialueelle. SPV:n luokkaliitot tuovat kierrätykseen omia varusteitaan, joten Kamapörssistä voi tehdä todellisia löytöjä. Myynnissä olevista tuotteista kerrotaan Kamapörssin facebook-ryhmässä tapahtuman aikana.

Tavaroita voi tuoda Kamapörssiin perjantaista 9.2. perjantaihin 16.2. saakka. Viimeisenä viikonloppuna tavaraa ei enää vastaanoteta, silloin tehdään vain kauppaa.

Kamapörssiin myytävää tavaraa tuova voi päättää hinnan itse, mutta järjestäjät auttavat tarvittaessa sen määrittelyssä. Kamapörssin järjestäjä perii välityspalkkiona 20 % varusteen myyntihinnasta, kuitenkin aina vähintään viisi euroa. Välityspalkkio menee SPV:n kautta suoraan kokonaisuudessaan purjehduksen ja veneilyn junioritoiminnan tukemiseen. Myyjä voi myös niin halutessaan tukea junioritoimintaa lahjoittamalla koko myytävästä tavarasta saadun summan junioritoiminnalle. Myymättä jääneistä varusteista ei peritä kuluja, jos ne haetaan pois ennen messujen päättymistä. Kamapörssiin myytävää tuovan on lunastettava messujen pääsylippu. Myyjä saa pääsylipun, jolla pääsee ilmaiseksi messuille toisen kerran hakemaan joko rahat tai myymättömät tuotteet.

”Messukeskuksella on erittäin hyviä kokemuksia kamapörsseistä. Niitä on järjestetty vuosikausia Skiexpossa eli nykyisessä GoExpo Winterissä ja jo kuusi vuotta MP-messuilla. Kokemusten mukaan varusteet menevät hyvin kaupaksi. MP 16 -messut  kierrätti kolmen päivän aikana  500-700 ajovarustetta; takkeja, housuja, ajopukuja, saappaita, kypäriä – kaikkia päälle puettavia ajovarusteita. Kamapörssien vetovoimaa lisää se, että varusteita voi kokeilla ja hypistellä”, kertoo myyntipäällikkö Tomi Frick Messukeskuksesta. ”Kamapörssi ei hiljennä osastokauppaa vaan saattaa jopa nostaa myyntiä osastoilla. Kamapörssistä saadut tuotot sijoitetaan uusiin varusteisiin ja tarvikkeisiin venemessuilla.”

Uudet aukioloajat, Trade Day historiaan

Vene 18 Båt -messujen sisäänpääsykäytäntöjä on hiukan muutettu viime kerrasta. Tapahtuman ensimmäinen perjantai 9.2. ei enää ole ammattilaispäivä vaan kaikki pääsevät avajaispäivänä messuille. Venemessut on avoinna arkisin klo 11-19 ja viikonloppuisin klo 10-18. Pääsyliput ovelta 19 e/12 e. Ennakkoon ennen messujen avajaispäivää verkkokaupasta ostettuna 16 e/10 e.

Messukeskus järjestää Pohjois-Euroopan suurimman veneilytapahtuman Vene 18 Båt -messut Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n toimeksiannosta 9.–18.2.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Venemessut järjestetään nyt 49. kertaa. Vuonna 2018 venemessut tuo esille John Nurmisen Säätiön toimintaa nostamalla messujen teemaksi Puhdas Itämeri. Messujen pääyhteistyökumppani on Volvo Car Finland Oy Ab.

Vene 18 Båt -messut mukana tukemassa Itämeren suojelua www.puhdasitameri.fi #puhdasitameri

Aukioloajat:
pe 9.2. klo 11-19
la-su 10. – 11.2. klo 10-18
ma-pe 12. – 16.2. klo 11-19
la-su 17. – 18.2. klo 10-18.

www.venemessut.fi #venemessut