Vuoden vierasvenesatamat ovat Naantalin vierasvenesatama ja Liperin Saariston ranta

Ajankohtaista

Vuoden vierasvenesatamat ovat Naantalin vierasvenesatama ja Liperin Saariston rantaSuomen Purjehdus ja Veneily ry:n järjestämässä Vuoden vierasvenesatama -äänestyksessä haettiin erikseen rannikkoalueen ja Järvi-Suomen suosikkisatamaa. Voittajiksi valittiin Naantalin vierasvenesatama ja Saariston ranta Liperissä. Vuoden vierasvenesatamat palkitaan vuosittain Vene Båt -messujen yhteydessä.

Äänestäneiden veneilijöiden palautteessa toistuivat hyvä ja monipuolinen palvelu, motivoitunut henkilökunta ja yleinen ilmapiiri. Erityisesti kiitosta sai Naantalin uusi palvelurakennus tiloineen ja palveluineen.

– Veneilykausi 2017 oli Naantalin vierasvenesatamalle erittäin vilkas. Uuden palvelurakennuksen valmiiksi saaminen ennen Naantalin venemessujen avausta tuotti hiukan kiirettä henkilökunnallemme. Uusi palvelurakennus oli myös syy vilkkaalle veneilykesälle Naantalissa – keleistä huolimatta. Kaudella 2018 tulemme parantamaan palvelujamme edelleen, niin satamassa kuin sataman ulkopuolellakin. Kehitämme edelleen kauppakassi -palveluamme ja tulemme myös lisäämään ulkopuolisten palveluiden tarjontaa, kertoo sataman yrittäjä Miska Pekkola.

– Olemme iloisesti yllättyneitä tästä saamastamme huomionosoituksesta ja palkinnosta.

Saariston Puoti sijaitsee Liperin Tutjunniemessä, jossa saman katon alla ovat kauppa, kahvila ja anniskeluravintola. Lisäksi veneilijöille on polttoainetta. Kesäaikaan meillä on bändejä ja muita aktiviteettejä, kuten soutu-, onki-, ja uistelukisoja. Palkintorahan aiomme käyttää laiturien peruskorjauksiin, Saariston Puodin yrittäjät Ari ja Oili Vilén kertovat ja kiittävät äänestäneitä.

Vuoden vierasvenesatama -palkinnolla innostetaan vierasvenesatamia kehittämään palveluitaan entisestään. Palkinnon voittaneet satamat ovat esillä messuilla omalla osastollaan. Palkintoon sisältyy satamatoiminnan kehittämiseen tarkoitettu Suomen Messusäätiön myöntämä 2 500 euron palkinto kummallekin voittajalle.

Vuoden vierasvenesatama 2018 -äänestyksessä ajalla 1.7.–30.9.2017 annettiin kaikkiaan lähes 3000 ääntä. Äänestettäviä satamia oli tällä kertaa rannikolla noin 180 ja sisävesillä 120. Mukana olivat kaikki viralliset vierasvenesatamat, jotka tarjoavat yöpymiseen soveltuvia vieraspaikkoja oheispalveluineen sekä ne vieraslaiturit, jotka ovat aikaisemmin äänestyksessä menestyneet.

Äänestyksessä veneilijät kertovat, missä satamissa ovat kuluneella kaudella vierailleet ja nimeävät näistä paremmuusjärjestyksessä kolme suosikkiaan. Voittoäänet jakautuivat rannikolla 120:n ja sisävesillä 60 sataman kesken.

Kunniamaininnat Kasnäsille Kemiöön ja Korpilahden Laivarannalle 

Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n venesatamakomitea jakoi lisäksi kunniamaininnat kahdelle satamalle. Kunniamaininnan saivat tänä vuonna Kemiön Kasnäs (rannikkoalue) ja Korpilahden Laivaranta (Järvi-Suomi).