Löydä uudet veneet, moottorit, varusteet, palvelut ja paljon muuta!

 

Venemessut innostaa veneilemään

Ajankohtaista 2.2.2016

vesielämää, vesiharrastuksia, venemessut
 

Vuosittain helmikuun alussa veneilijät kokoontuvat Vene Båt -messuille Messukeskukseen Helsinkiin tutustumaan uusiin veneisiin, ostamaan veneilyvarusteita ja tarvikkeita sekä tapaamaan toisiaan. Tapahtuma tarjoaa vuosi vuodelta enemmän sisältöä ja veneilyn ilosanomaa kerrotaan niillekin jotka vasta haaveilevat veneilystä tai suunnittelevat veneen hankintaa.

Messuilla on esillä yli 500 uutta venettä - isoja ja pieniä, edullisia ja kalliimpia. Siellä voi ihailla myös mm. klassikkoveneitä, puuveneitä ja lentäviä foiling-purjeveneitä. Venemessut täyttää kaikki Messukeskuksen hallit kymmeneksi päiväksi. Messuilta voi ostaa sup-laudan, kansitakin, virvelin tai uudet köydet veneeseen. Siellä voi seurata suomalaisen purjeneulojan työtä tai viikonloppuisin perehtyä moottoriveneen kunnostukseen. Veneilyyn liittyvät asiat ovat esillä monipuolisesti.

Venemessuilla kerrotaan tarinoita matkoista maailman merille ja kilpapurjehduksesta. Miten suunnitellaan pidempiä seikkailuja maailmalle ja miten niiden toteuttaminen on oikeasti mahdollista. Messuilla tapaa veneilijöitä, joiden haaveista on tullut totta. Tarinat kannustavat lähtemään seikkailuihin ja veneilemään entistä enemmän. Messuilta löytyy myös tärkeää tietoa erilaista reiteistä ja vierasvenesatamista.
 

Suuri allas vesiharrastuksille ja jättiakvaario tuovat uudenlaista sisältöä tapahtumaan. Messuille ovat tervetulleita suppailijat, wake-kisaajat, melojat, sukeltajat ja kalastajat. Nämä aktiiviset harrastajat liikkuvat paljon sisävesillä ja saaristossa. Veneily ei ole enää näistä harrastuksista kovinkaan kaukana ja monilla onkin jo vene. Niillä joilla ei vielä venettä ole, kynnys veneilyn aloittamiselle on matala.
 

Veneilyn aloittaminen ja ensimmäisen veneen hankinta on monen mielessä, kun suomalainen luonto on kesällä kauneimmillaan. Veneilyn aloittamiseen saa tietoa venemessuilta ja kursseille kannattaa ilmoittautua nyt kun lunta on vielä maassa. Erilaisista mahdollisuuksista saa tietoa messuilta. Venemessuilla esitellään paljon ihan tavallisia aloittelijoiden veneitä ja venettähän ei tarvitse aina ostaa vaan niitä voi myös vuokrata.
 

Venemessut tarjoaa elämyksiä ja paikan, jossa veneilijät voivat tavata toisiaan jo ennen varsinaista veneilykautta. Siellä voi innostua veneilystä tai vain fiilistellä. Messukeskukseen tullessa aistii jo tulevan veneilykauden, voi kuulla lokkien kirkunan ja haistaa tervan tuoksun. Innostus alkaa venemessuilta ja kasvaa kasvamistaan kunnes jäät lähtevät ja lähdetään vesille. Venemessut innostaa veneilemään!

PS. Messuille ehtii hyvin arkisin töiden jälkeen, sillä maanantaista perjantaihin 15. - 19.2. venemessut ovat avoinna klo 11-20. Sunnuntaina 21.2. on perhepäivä, jolloin paljon ohjelmaa perheen pienimmille.
 

Vene 16 Båt -messut Messukeskuksessa Helsingissä. Avoinna pe 12.2. klo 10-18 (Trade Day), la-su 13. -14.2. klo 10-18, ma-pe 15. -19.2. klo 11-20, la 20.2. klo 10-18 ja su 21.2. klo 10-17.

Venemessut, veneet, venetarvikkeet