Vene 18 Båt -messuilla 540 venettä ja 758 880 litraa vettä!

Ajankohtaista

Venemessuilla on yli 150 venettä, joista yli puolet on suomalaisiaHelsingin venemessuilla 9. – 18.2.2018 Messukeskuksessa esitellään 540 eri tarkoituksiin sopivaa venettä. Messuilla ovat mm. harvoin esillä olevat suomalainen ClubSwan 50 sekä italialaiset Ferretti ja Riva Iseo. Reilusti yli puolet veneistä on suomalaisia.

Keskiviikkona 14.2. messuilla julkaistaan Messujen avomoottorivene, Messujen retki- ja yhteysmoottorivene sekä Messujen matkamoottorivene.  Venemessuilla on kuusi allasta, joissa on yhteensä melkoinen määrä vettä – yhteensä  758 880 litraa.

Uusin messujen altaista on Kalastusveneallas, jonka laitamilla on kahdeksan hyvin varusteltua kalastusvenettä, joissa kalastusoppaat pitävät esityksiään. 

Viime perjantaina auenneilla venemessuilla on kolmen päivänä aikana vieraillut 25 000 kävijää. Messuilla näkee paljon sellaisia veneitä, joihin ei normaalisti pääse tutustumaan. Ehdottomasti suosituin tutustumisen kohde on ollut suomalainen purjevene Swan, joka on myös messujen kallein vene.

Unelmaveneiden lisäksi messuilla on esillä erikokoisia veneitä mökkirantaan tai veneretkille. Kauppaa tehdään myös tarvike- ja varustehalleissa. Ohjelmaa on messuilla ennätysmäärä – 542 erillistä ohjelmaa. Tarjolla on muun muassa purjehdustarinoita, veneen kunnostamista, kalastusvinkkejä, tietoa veneilystä ja Itämeren suojelusta sekä huikeita esityksiä Uusi Aalto -alueella. 

Messujen veneet palkitaan keskiviikkona

Esiraati on valinnut messuilla esillä olevista veneistä finalistit Messujen Vene -kisaan. Venelehtien toimittajista ja veneilyn asiantuntijoista koostuva tuomaristo julkaisee jokaisen sarjan voittajat keskiviikkona 14.2. kello 12 Purjehdussatamassa. Valinnoissa raati tarkastelee muun muassa veneiden designia, rakenne- ja tilankäyttöideoita, tilojen toimivuutta ja ergonomiaa, hinta-laatuvaikutelmaa sekä uutuusarvoa ja arvioi sitä miten hyvin vene kokonaisuudessaan vastaa käyttötarkoitustaan.

Messujen veneet kilpailun finalisteja ovat avomoottoriveneissä Anytec A27, Falcon BR 7 ja Wide X, retki- ja yhteysmoottoriveneissä Askeladden C83 Cruiser TSI,  Nimbus Weekender 9 ja Sting 630 Fast Track  sekä matkamoottoriveneissä Galeon 470 Skydeck, Quicksilver Activ 855 Weekend ja Targa 27.2.

Avoveneillä tarkoitetaan pulpetti- ja tuulilasiveneitä, retki- ja yhteisveneillä yöpymisen tai sisätiloissa matkustamisen mahdollistavia osittain katettuja veneitä ja matkaveneillä taas pidempikestoiseenkin lomaveneilyyn makuukajuuttoineen, penttereineen ja toiletteineen soveltuvia veneitä. 

Purjehdussatamassa Venemestari-lehden päätoimittaja Jan Sjölund esittelee messujen kiinnostavimmat moottoriveneuutuudet la 17.2. klo 12.

Vahvasti elämykselliset allasalueet

Venemessuilla on tänä vuonna ennätysmäärä altaita. Suurimmassa Uusi Aalto -alueen altaassa on wake board -esityksiä ja kisoja, suppailua sekä uusina lajeina jet ski ja vapaasukellus. Sukellusaltaassa saa laitesukelluskoulutusta, Rapala Kalatakuu Jättiakvaariossa ui oikeita kaloja ja Kalastusvenealtaalla esitellään kalastusveneiden tekniikkaa ja annetaan kalastusvinkkejä. Lisäksi on kaksi pienempää allasta, joissa voi uittaa kauko-ohjattavia veneitä. Lapset voivat kokeilla jollalla purjehtimista Purjehdussataman altaalla, jossa on myös tuulikone. 

Ohjelmaa riittää jokaiselle päivälle, mutta erityisesti viikonvaihteeseen: perjantaina 16.2. on mm. Dragon board SUP-haastekisa klo 16 ja  lauantaina 17.2. hauenkalastuksen teemapäivä. Viikonloppuna nähdään klo 12.30 ja 15.30 huikea Jet Ski Show, jossa mukana myös wake board. Yksinpurjehtija Ari Huusela kertoo Vendée Globe -kisaan valmistautumisestaan lauantaina 17.2. klo 14.  

Vene 18 Båt -messujen ohjelma löytyy tapahtuman verkkosivulta www.venemessut.fi

Venemessut on avoinna vielä arkisin ma-pe 12. – 16.2. klo 11-19 ja viikonloppuna la-su 17. – 18.2. klo 10-18.